Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowana kasia

chyba zmieniam studia ... ale na co ?

Polecane posty

No wiec od jakiegos czasu nosze sie z zamiarem zmiany studiow ;/ Studiuje pielegniarstwo i szczerze to myslalam ze bedzie latwiej (zeby nie bylo zaliczylam wszystkie egzaminy na conajmniej 4) ... oczywiscie wiem ze na kazdych studiach trzeba sie uczyc ... ale tego co uczymy sie na pielegniarstwie uwazam za przegiecie ;/ Mozna powiedziec ze ucze sie rano w nocy i poludnie ;/ Te studia wykanczaja psychicznie czlowieka ;/ Nie ma sie na nic czasu ... Materialu troche mniej niz na lekarskim (zaraz pewnie pojada po mnie ludzie ze bisze herezje, ale naprawde tak jest juz na pierwszym roku uczymy sie diagnozowac choroby);/ Mialam praktyki i to co zobaczylam w polskich spitalach utwierdzilo mnie ze ten zawod jest nie dla mnie ;/ Brak szacunku lekarzy, starszych pielegniarek i pacjentow ktorzy mysla ze sa w hotelach dobil mnie totalnie ;/ No i teraz sie waham pomiedzy kilkoma kierunkami i szczerze nie wiem co wybrac ... GEOGRAFIA - zawsze kochalam ten przedmiot w szkole ... marzylo mi sie nawet uczenie w szkole ;/ ale gdy pomysle jakie grosze zarabiaja nauczyciele to sie wszystkiego odechciewa;/ FINANASE I RACHUNKOWOSC - tez ciekawy kierunek z matmy rozszerzonej zawsze mialam 4 w liceum ... ale czy to nie za malo zeby sobie poradzic na tych studiach ? PRAWO - chyba najbardziej platny z tych wszystkich zawodow .. no ale conajmniej 8 lat nauki (5 studia, 3 aplikacja) ... nie napawa nikogo optymizmem ... do tego dostac sie na aplikacje jest strasznie ciezko ... i powiedzmy sobie prawde bez znajomosci trudno cokolwiek osiagnac ;/

Gość 2 i pol roku
to dopiero 1 rok ...

Gość giniaminia
Idź na farmację do Łodzi to odrazu pokochasz ro swoje pielęgniarstwo!!

studia medyczne sa trudne, wszytskie jakie by nie byly. dlatego wybierajac cokolwiek z twoejj listy poczujesz roznice;)

Gość pamparam
ja tez bym poszla na farmacje gdybym sie mogla cofnac w czasie, bez problemu potem znalezc prace mozna

Mam koleżanki po pielęgniarstwie i po położnictwie i uważam że jeśli one były w stanie zrobić licebcjat to każdy nawet najbardziej tępy człowiek jest w stanie to zaliczyć....

"i powiedzmy sobie prawde bez znajomosci trudno cokolwiek osiagnac ;/" tez tak myslalam,ale teraz z czystym sercem mowie,ze mozna osiagnac. moja siostra, owszem studiowala 8 lat, napracowala sie ale od razu ma prace i to dobra. na poczatku 2800zl. po 3 miesiacach dostala chyba 800zl podwyzki, po kolejnych 3 miesiaach na dostawac 4500zl.

O perelko to super :) Gratuluje kuzynce :)

Gość a jesli mozna spytac
jak to jest z tymi studiami prawniczymi ? Co ma sie po 5 latach - magistra nie ? No ale co wtedy mozna robic ? Jak to jest z aplikacja ? Czy wtedy normalnie pracuje sie np. u jakiegos prawnika ze specjalizacja i przystepuje sie ponziej do egzaminu ?

pfu ... siostrze ;d

Gość giniaminia
Nie ja kierunki humanistyczne preferuje:) Ale mój mężczyzna jest na farmie w Łodzi, kończy teraz IIrok, tj mam nadzieje że skończy a nie znowu poprawki:/ Niektórzy od Niego z roku poprzenosili się po I roku do innych miast i zaczynali od nowa i rzeczywiście było im tam łatwiej. Ta łódzka farmacja to jakiś koszmar.

Gość afsaf
bierz pod uwagę co Cię interesuje....a nie kasę...

Gość zadziwia mnie ludzka glupota
wiii nie studiowalas pielegniarstwa a potrafisz powiedziec ze kazdy glupi je skonczy...mam dobra rade zacznij je studiowac najlepiej w bydgoszczy i gwarantuje ze po krotkim czasie to "odszczekasz" i zobaczysz co to ciezki studia.

Gość impertynentka taka
aplikacja 3 lata? ojj to chyba ta najprostsza. z tego, co mi wiadomo aplikacja trwa średnio 4-5 lat. Poza tym nie tak łatwo się na nią dostać :P A na prawie też trzeba zakuwać i to ostro. Wiem, bo kuzyn studuiuje Jest już na 2 roku (właświe można powiedzieć, że na 3) a uczy się praktycznie cały czas. Ma 4 i 5 :) Najłatwiejsze studia z pozycji które wymieniłaś to chyba geografia. Nie musisz uczyć po geografii w szkole. Jak Ci się poszczęści to możesz np. pozdróżować po świecie jako geograf ;)

Gość lolitalempicka45
kasiu a gdzie studiujesz pielgniarstwo?

"zacznij je studiowac najlepiej w bydgoszczy " a ty studiowalas na innych uczelniach i mozesz przyjac ze w bydgoszczy jest najtrudniej? O

Gość zadziwia mnie ludzka glupota
krakow i bydgoszcz maja najwyzszy poziom nauczania pielegniarek, poczytaj troche jak niewierzysz polecam bydgoszcz bo wiem jak jest i denerwuja mnie glupie bzdzwiagwy, ktore sie wypowiadaja na temat studiow-w dodatku negatywnie-nie znajac sie na rzeczy i nie studiujace tego kierunku.

Gość ja studiuje w katowicach
ale z tego co sie czyta najwyzszy poziom jest w LUBLINIE ... tak mowia wszyscy nasi wykladowcy .

Gość nie idz na prawo
naprawde ciezko jest sie wybic bez znajomosci ... niestety jeszcze dlugo przyjdzie nam czekac na czasy kiedy bez znajomosci bedzie mozna zostac dobrym prawnikiem ;/

Gość spaaaalam się
zaertujesz? ze ktoś dostaje 2800 po studiach i jest z tego dumnym...masakra...trzeba bylo się uczyc na studiach inz. Byscie mialy teraz po 4500 zł jako absolwenci. he he

Gość ja bym z tego co wymienilas
FiR ... studia w miare do przejscia :) No i praca po nich dobra :) Juz na starcie mozesz zarabiac 1,5-2 tys zl do reki ;/ No a z tego co slysze to pielegniarki zaraz po studiach dostaja ok. 1 tysiaka ;/ parodia ... No ale tak to jest w tej Polsce JAK SIE NAROBISZ TO NIEZAROBISZ , A JAK SIE NIENAROBISZ TO ZAROBISZ ;/