Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

...perła...

czy rankingi uczelni sa wazne i warto im wierzyc?

Polecane posty

konkretnie chodzi mi o moj wydzial,a dokladnie wydzial farmacji. przyszlam tu bo mial byc wysoki poziom, bo byly wysokie wymagania rekrutacji, a tu klops:O

e to musisz być niezła jak wykosiłaś tyle konkurencji na dzieniną farmacje. a jakie miasto konkretniej? ps. masz moze dane ile osob na miejsce jest w sosnowcu , chociaz tak 'na oko' ? bo xnalezc nie moge a chcialam wiedziec (nie dla siebie:) )

Gość afsaf
generalnie rankingi ostro nie kłamią, ale tak do końca nie radzę im wierzyć...

Gość afsaf
aktualnie studiuje na jednej z uczelni z pierwszej piątki w większości rankingów i jeśli to jest uczelnia z czołówki, to nie chce wiedzieć, jak jest w ogonie, chyba zaliczają im przedmioty tylko za to, że się czasem na zajęciach pokażą....

Krasul--> podobniez ok.10 osob na miejsce tam jest. afsaf-->u mnie jest na odwrot, ja nie wiem jak zapieprzaja ci, ktorzy sa w pierwszej 5-tce:P

" e to musisz być niezła jak wykosiłaś tyle konkurencji na dzieniną farmacje." nie czuje sie dobra, co mi udowadnia na kazdym kolokwium:) dostac sie bylo akurat dosc latwo,bo rozwalilam konkurencje na wszytskich wydzialach,na ktore skladalam:P a jestem baaardzo przecietna:O

Gość afsaf
ja przyjmuję takie wyznaczniki: jeśli wybieram kierunek humanistyczny, to liczy się głównie poziom, bo bez dobrego wyposażenia sal można się obyć, na kierunkach technicznych odwrotnie, choć jak wiadomo dobre wyposażenie laboratorium i sal, wiąże się bezpośrednio z wysokim poziomem, jeśli mam trudną sytuację finansową, to uczelnie gdzie system stypendialny jest dość dobry....

Gość afsaf
generalnie polecam duże ośrodki akademickie, bo studiowanie, to nie tylko uczelnia....

Gość afsaf
wiesz jak chcesz zmieniać, to wszystko przed Tobą, jak dopiero rok masz za sobą....