Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentkaaa jak dlugo

mgr

Polecane posty

Gość studentkaaa jak dlugo

jak przezyc stres przed obroną pracy magisterskiej? czy ktos ma moze jakas skuteczna rade? obrone mam za pare dni a aja juz ledwo zyje, co bedzie na dzien przed, a co bedzie w dzien obrony?? chyba sie wykoncze:((((((((((

Gość długopis w gwiazdki
matko ja też tak mam im bliżej tym bardziej się boje i zamiast robić prezentacje siedze na kafe:O

Gość spoko lolo
tony ludzi przed Tobą zdawaly i dały rade. o co idzie więc?

a powiedzcie mi co ma byc po koleji w tej prezentacji swojej pracy ?? i jak dlugie ma to byc??

Gość długopis w gwiazdki
no ja daje pokolei tytuł pracy cele i metody charaktrystyka terenu badań krótko i punktach wyniki badań czyli wszytskie wykresy i tabelki koncowe wnioski

Gość stresujaca
to chyba zalezy od wymagan. U mnie promotor kazal zrobic krotka prezentacje, kilka slajdow(4-5) i tyle

Gość długopis w gwiazdki
wyjdzie mi max 10 slajdów albo nawet i mniej chce wiecej nawijać

Gość długopis w gwiazdki
ale chyba też z jakiego przedmiotu ja akurat mam ścisły

Gość długopis w gwiazdki
powiedzcie mi czy to normalne Mam obronę pracy mgr, moja grupa seminaryjna liczyła 10 osób w piatek jest obrona - broni sie 3 osoby m.in. ja, potem dwa terminy na początku lipca - kolejne 3 osoby, pozostali bronia się we wrześniu. I tu zaczyna sie problem z kasą, ktoś wpadł na pomysł aby poskładały sie te 3 osoby po 100zł na prezent dla promotora, więc się pytam co z pozostałymi osobami, czy nie lepiej złożyć się wszyscy i dac prezent od 10 osób a nie każdy sam sobie, w końcu ile tych prezentów będzie? Jak to u was jest? Bo dla mnie to trochę przegięcie:o

Gość stresujaca
no jest przegiecie, tez tak uwazam, jak hrupa to grupa a nie kazdy z osobna

a nie musicie miec czegos w stylu przemowy na poczatek jak wchodzicie?? ja musze miec cos takiego.. bo pierwsze pytanie to jest : prosze zaprezentowac swoja prace.. i nie wiem co mam pokoleji powiedziec.. ;/ a i jeszcze mam jedno pytanie, czy po obonie oddadza mi jakis egzemplarz mojej pracy??

Gość długopis w gwiazdki
No i tu mam problem bo powiedziałam ze złoze sie dopiero wtedy, gdy poskładają sie pozostałe osoby. Koleżanki się obraziły i kupiły osobno prezent same od siebie i po obronie kicha, one wręczą prezent od siebie a ja co:( przecież nie kupię sama od siebie:(

Gość długopis w gwiazdki
skladasz 3 egzemplarze pracy: 1 do archiwum 2 dla promotora 3 dla recezenta jak sobie wydrukujesz 4 wersje wtedy bedzie dla Ciebie

Gość stresujaca
my tez mamy "przemowe" jak wchodzimy ale kazali nam to ppolaczyc z prezentacja. a czy oddaja prace to chyba zalezy od uczelni. Ja na licencjacie dostalam zpowrotem swoja, ale teraz jestem na innej uczelni i t juz nie oddaja

Gość Wroc-An
2 m-ceprzed obrona,kiedy jeszcze pisalam prace dowiedzialm sie ze moj chlopak, z ktorym bylam ponad 4 lata, z ktorym planowalam slub i dzieci zdadzil mnie i zostawil. Stres niesamowity, zalamanie. Ale.. obronilam sie na bardzo dobra ocene. Wiosek - mnie sie udalo, to i tobie tym bardziej.Powodzenia!!!!

Gość Brzechwa
ja pierdziałem całą noc ze strachu

ja musze zlozyc az 4 1 w twardej oprawie 1 w miekkiej 2 zbindowane dla promotora i recenzenta

Gość długopis w gwiazdki
powiedzcie mi lepiej co z tym prezentem , chyba zaczynam sie bardziej tym przejmować niż obroną :( a wy po ile się składacie?

Gość stresujaca
krotko prezentujesz prace, temat, cel, co chcilao sie zbadac(jesli masz badawcza prace) i co ci z tych badan wyszlo

Gość stresujaca
u nas jest 15 osob i skladalismy sie po 30

u mnie broni sie 7 osob skladamy sie po 35 zl na poczestunek, 3 bukiety kwiatow i jakis drobny prezencik dla promotora

Gość długopis w gwiazdki
ja na licencjacie też sie składałam po 30 zł poczęstunek, kwiaty plus prezent i było nas 5 osob a tu 3 osoby i po 100zł, kurde juz sama nie wiem

Gość długopis w gwiazdki
bizuterie