Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na poważnie

chyba poznałam psychopatę przez mesengera

Polecane posty

Gość na poważnie
wiesz, nie chodzi o to,że ja jestem zagrożona. chodzi mi o to, że może stanowić zagrożenie dla innych. nie wie jak wyglądam, nie wie ile mam lat, co najwyżej wie w jakiej dzielnicy mieszkam i czym się mniej więcej zajmuję. Rozmawiałam z nim przez tydzień czasu i zawsze starałam się jak nawięcej rzeczy od niego wyciągnąć i nie mówić na mój temat. Wydaje mi się, że zaczął domyślać się, że ja zaczynam coś podejrzewać bo już nie odzywa się od dwóch dni. naprawdę patowa sytuacja. prawdę mówiąc zaczynam się trochę bać, zę mnie znajdzie pomimo, że tak mało wie na mój temat.

Gość bardzo poważnie
A konkretnie, które objawy psychopatii zaobserwowałaś?

Gość do zalozycelki
z toba tez jest chyba nie wszystko w porzadku wnioskuje po twoim topiku hehe

Gość ale przecież to jest częste
zjawisko że ludzie w necie fantazjują na swój temat. Pewnie nie ma wykształcenia a chciał Ci zaimponować. Doszukiwanie się tutaj pedofilii jest chyba sporo na wyrost. Jakby napisał że jest weterynarzsem, to byś myslała że jest zoofilem? A że wysłał cudze zdjęcie? Poczytaj fora, toż całe tabuny róznych panienek tak własnie robią. Nie wiem co Cię tak przeraziło w kontaktach z nim, bo z tego co piszesz, nie wynika żeby stanowił jakieś zagrożenie.

Gość na poważnie
jasne. mam opisac wszystkie szczegóły i wkleić tu wszystkie rozmowy! I jeszcze może podać numer kontaktowy! jeszcze nie postradałam zmysłów. przecież ten koleś ogłasza się na prawei każdej stronie z anonsami towarzyskimi, forach internetowych i możliwe, że też tu zajrzał. ja wcale nie prosiłam o ocenę czy koleś jest jakimś zboczeńcem...a jestem coraz bardziej pewna, że jest. Tylko czy moje podejrzenia są wystarczające by zgłosić sprawę na policję. Wcale nie twierdzę, że jest pedofilem! Czy ja to gdzieś napisałam.?

A ja mam wrażenie, że autorka tematu ma manie prześladowczą i osobowość paranoidalną :o Poznała faceta poprzez komunikator, on chciał od niej wyciągnąć zdjęcie, a żeby nie ujawnić swojej tożsamości (np. 13letniego onanisty) naściemniał jej, że jest psychologiem i wysłał cudze zdjęcie. Takie działanie jest bardzo, ale to bardzo powszechne. To, że autorka nie zdaje sobie z tego sprawy i fakt z jaką wyższością traktuje inne forumowiczki \"chyba koleżanko nie umiesz czytać i kojarzyć faktów. chyba jesteś jescze bardzo młodziutka\" itd. może być poszlakom iż jest ona osobą starszą, korzystającą z Internetu od niezbyt długiego czasu. Widać również potrzebę zwrócenia na siebie uwagi, autorka odczuwa potrzebę bycia kimś ważnym stąd ta tajemniczość. :classic_cool:

Gość na poważnie
niestety nie trafiłeś. Nie jestem ani osobą starszą (poza tym co masz na myśli mówiąc osoba starsza?c wg mniejest to pojęcie bardzo względne) ani też osobą korzystającą z internetu od parady. Ma to duży związek z wykonywanym przeze mnie zawodem. I myślę, że można na pierwszy rzut oka rozrużnić 13-letniego onanistę od dojrzałego mężczyzny. Tajemniczość? Jaka tajemniczość? Przecież napisałam dlaczego nie mogę podawać szczegółow. To chyba logiczne i zrozumiałe. I nie kieruje mną chęć okazania swojej wyższości i podobne rzeczy. o których piszesz. Po prostu nie lubię, gdy ktoś bezmyślnie kłapie językiem. ot tyle. Może rzeczywiście trochę przesadziłam. I naprawdę zdaję sobie sprawę, że duży odsetek osób ukrywa swoją prawdziwą tożsamość. Ale ten przypadek jest naprawdę trochę inny niż te 80% (o których mówiła jedna z autorek powyższego postu). Nawet na tym forum możesz być co minutę kimś innym co przecież wcale nie oznacza, że ukrywasz swoją tożsamość by zrobić komuś krzywdę. Nie ma potrzeby nikomu tego tłumaczyć, nawet mi podstarzałej histeryczce z początkami manii prześladowczej :p I nie sądzę, że dopadła mnie jakaś mania prześladowcza bo bym chyba raczej obawiała się o tym pisać na dostępnym dla wszystkich forum. Tak czy inaczej dziękuję za wszystkie opinie.

Gość na poważnie
tak, wiem napisałam rozróżnić przez u zwykłe:p

jak juz pisalam jakies 80% ludzi na czatach czy innych takich pyta o imie, klamie w tym co robi i gdzie mieszka, ile ma lat , jak ma na imie....standardowym czesc, co slychac? jak masz na imie? skad jestes? pyta o e-mail albo # telefonu , pozniej sciemnia ....ladne imie, fajne miasto .... a jak wygladasz? wiesz co, polubilem cie...... i kazda osoba, ktora choc raz byla na czacie zdaje sobie z tego sprawe...jesli nie jestes w stanie nam ogolnie napisac, czym jego patologiczna osobowosc sie przejawiala, no to nie wymagaj , ze powiemy ci....TAK , ZGLOS GO NA POLICJE, DEWIANTA PIEPRZONEGO....