Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość icojarobietu.

jest rano...

Polecane posty

Gość icojarobietu.

Otwieram skrzynkę e-mail, a tu kolejna durna pała pyta się mnie -"jak tam twoje słoneczniki?' Ja już nie mogę. Czy ludzie nie mogą wymyślić ciekawszych tematów? :( No - zaczyna się ten dzień strasznie :(

Gość nie mam nawet tego

Gość icojarobietu.
Doceniam więc to, że ja mam tego e-maila w tej skrzynce. Szkoda, że muszę posługiwać się e-mailami, żeby powiedzieć co myślę. Napisać. Choć nigdy nie da się powiedzieć/napisać wszystkiego. No bo nie. I tyle napiszę. Na dzień dobry.

Gość icojarobietu.
Od rana mam takie wierszyk w głowie (nie wiem czemu): "jest zima zamarzła Wisła nad Wisłą chmura zawisła i nagle okrzyk "Warszawa wolna" ale mury i mosty same się z gruzów nie podniosły trzeba je było odbudować w trudzie aż miasto podźwignęli ludzie (III klasa podstawówki za moich czasów). Chyba to wyślę jako odp.

Gość icojarobietu.
wyślę trochę Polski z czasów PRL-u. Mam takie podziękowanie dla kierowniczki sklepu. Wyślę to jako odp. Ze ktoś tam po całym osiedlu szukał jakiegoś cukru, a dostał w sklepie takim a takim BEZ KOLJEKI i serdecznie dziękuje za miłą obsługę.

Gość co ty w ogole pierdolisz
???

Gość icojarobietu.
Dzisiaj by dostał i kopnął w tyłek kierowniczkę sklepu, a kiedyś...

Gość nie lubie Indiany Jonesa
ja też!!!! ja też chce palić to co ty!!!!! :-D

Gość icojarobietu.
Patrzcie - takie coś chyba odeślę: "Niedawno kupiłam słoik flaków wielkopolskich z pieczarkami za 94 zł. Po otwarciu słoika okazało się, że prawie w połowie wypełnia go kłąb włosów. Tę pikantną "przyprawę" przesyłam redakcji. " Co wy na to? PRL.

Gość icojarobietu.
Inny wpis "2 maja br. mój dwuletni syn dostał na urodziny klocki budowlane "MAXI" gat I wyprodukowane przez Spółdzielnię Rzemieślniczą "BUDOWA" w Gdyni. Są to klocki, z których nawet my, rodzice, nie potrafimy niczego zbudować, a co dopiero 2-letnie dziecko. Produkcja tej zabawki zakrawa na niemiły żart, ciekawe tylko z kogo? :(

Gość icojarobietu.
"Zakupiłem niedawno Karmelki "LIdo" produkcji ZPC "Goplana" - Zakład w Kargowej. Całe szczęście, że nie zdążyłem dać ich dziecku ani nikogo nimi nie poczęstowalem. W jednym z cukierków odkryłem ogromny, ostry kawał żelaza. To skandal, żeby kontrola jakości tak renomowanych zakładów dopuszczała do podobnych przypadków" Cholerka - ten ostatni list wprawia mnie w przerażenie. Włosy - dosłownie dęba mi stają. Kawał żelastwa w moim żołądku... ach tam...idę po żujki zaraz. W żujkach takich rzeczy nie ma.

Gość icojarobietu.
To mi się podoba zwłaszcza. Reklamacja pt. "MAGIEL_WANDAL" (to ze względu na moją karierę zawodową co nieco. "8 października ubr. kupiłam bubel o nazwie "magiel ręczny" za 6844 zł, produkcji Spółdzielni Rzemieślniczej "Wielobranżowa" w Wałbrzychu. W czasie I próby maglowania zerwał się mechanizm do kręcenia wałkami, a nawiniętej na wałek poszwy nie można było w żaden sposób wyciągnąć. W sklepie, w którym kupiłam ten magiel, przyjęto reklamację i bubel został wysłany z poszwą do producenta. W zamian otrzymałam inny magiel, ale nie zwrócono mi nowej poszwy z kory, której teraz nie kupię przecież w sklepie. Czy to jest uczcie?" Ta korba mnie tu zainteresowała w tym liście wyżej. Zwłaszcza. Miłego dnia - absurdy PRL niech wam go umilą.

Gość icojarobietu.
Czy to jest uczciwe - miało być. :( A dziś trzeba by napisać tak "Gówno zrobili - nie ma żadnego magla - jest nic - pustka a całość kosztuje milion zł. I w ogóle weź se kredyt na magiel. I spadaj :(

Gość icojarobietu.
Ale chcę napisać i coś pozytywnego - na koniec tego wątku dziś. Dopisujcie swoje odkrycia tu jak macie. Pochwała z roku 1977 "Poraz pierwszy w Polsce obsłużono mnie tak, jak trzeba tj piwo podano mi przed obiadem, drugie danie całe gorące i świeże, wódkę lekko mrożoną, herbata pod koniec dania, a rachunek nie zawyżony. jestem pełen uznania dla takiego personelu" Kazimierz Wasilewski. O - Kazimierz jest zadowolony. Jako jedyny chyba w całym tym wątku, ale podoba mu się. chyba się dowiedzieli, że z zagranicy przyjechał to go obsłużyli. A ten naiwny pochwałę im wpisał. Ot życie samo. Ciekawe ile miał lat - pewnie 50.

Gość maara
nic koorwa wczoraj nie pilam a i tak nic nie rozumiem ........ ale o co chodzi?????

Gość a teraz jesteś stary i mądry

Gość icojarobietu.
W dniu 3 lipca 1989 sprzedawano dywany podgumowane. Ekspedientki poinformowały, że będą wpuszczały kolejno z obu kolejek. Mimo, że stałam na początku kolejki uprzywilejowanej, dywanu mi nie sprzedano. Ekspedientki zachowywały się bardzo brzydko. Zostałam przez jedną z nich popchnięta z całej siły, a kiedy upadłam, siłą mi dywan wyrwała. Dopisek kierowniczki: Serdecznie Panią przepraszamy za zaistniały incydent. Ekspedientce zwrócono uwagę o NIETAKIM (pis. org - przyp. red) stosunku do klienta. -Wiśniewska.

Gość icojarobietu.
" Pochwała z roku 1980: W sklepie jest bardzo uprzejma i szynka obsługa,aż przyjemnie postać chwilę w kolejce - Bożena Miszczak. Dopisek:My, klientela stojąca obecnie w kolejce dołączamy się do pochwał (tu następuje 10 podpisów). Kolejny dopisek - Jako kierownik sklepu dziękuję za słowa uznania - Walachowska. "

Gość icojarobietu.
To też jest niezły 🌼 - ten dopisek A ZYCIE BEDZIE JAK W INNYCH KRAJACH... wiecznie zywy...i tytuł całości "PO GARY DO POLSKI" " Pochwała z roku 1983: Występuję do dyrekcji Społem, aby obsłudze sklepu przyznać nagrodę np. imienia Wokulskiego. Nabywałem komplet garnków za 7400 zł. Pan, który mnie obsługiwał, był niezwykle uprzejmy i fachowy, poświęcił mi bardzo dużo czasu i wspólnie ze mną oglądał aż 3 komplety, żeby dobrać bez wgnieceń i uszkodzeń. Więcej takich sklepów i życie będzie jak w innych krajach - Karol Staniszewski, woj zamojskie" PS. te 3 komplety żeby było "bez wgnieceń i uszkodzeń" hmhmhm... :( cdn.

Gość icojarobietu.
A co sądzicie o tym: "Skarga z roku 1983:Zamiast 3 kg cukru ekspedientka sprzedała mi 3 kg mrówek faraona (podpis nieczytelny). Dopisek klientki: Klient był w stanie nietrzeźwym. " Niezły ...klient.

Gość icojarobietu.
To tez super: "Pochwała z roku 1988: Dziękuję za rodzynki, które kupiłam w tym sklepie, a których nie mogłam dostać od 2 lat w całym śródmieściu.Szczególnie dziękuję pani sprzedawczyni, która z usmiechem odważyła mi żądaną ilość"-Danuta Piątek.

Gość icojarobietu.
A to jest super - prawie tak dobre jak dziurawy gary: "Skarga z roku 1979 :Złe zachowanie kasjerki. kasjerka robiła manikurę w sklepie z żywnością. Kiedy poprosiłam o mleko nic nie odpowiedziała, manikura trwała. Drugi raz prosiłam. Sugerowałam, że to nie miejsce do manikury. Odpowiedziała niegrzecznie i znowu zaczęła z manikurą. Czekam na tłumaczenie z Urzędu Dzielnicowego. Przepraszam, że niedokładnie piszę po polsku - Cynthia Kaminsky.

Gość icojarobietu.
Jak będę mieć więcej natchnienia to poślę wam tu historię jednej klientki u fryzjera. Normalnie SZOK :(

Gość icojarobietu.
Wybory w roku 1984 i ich bojkot. Oto przykładowe hasła: Tylko umysłowo chory maszeruje na wybory kto głos odda- ten się podda. Chcesz być biedny, goły, bosy na wyborach stawiaj głosy Do urny wszyscy wraz a potem pałka i gaz. Obywatelu! Obywatelu! kogo chcesz wybrać w tym burdelu? Chcesz dać dupy komuniście, głosuj na tych co na liście. +++++++++++++++++++++++++ Pytanie - ile z tych haseł jest dziś nieprawdziwych. Sama bym nawoływała do bojkotu wyborów gdyby było takie zapotrzebowanie. Za darmo. Ale nie ma. Takiej potrzeby jak widać nie ma. :classic_cool:

Gość icojarobietu.
Albo Ruskie to wzory- pozorne wybory Jeśli nie chcesz swojej zguby to do urny nie idź luby. +++++++++++++++ Tak było, a teraz? Kilka peweksów więcej , robota za granicą i wszycy ocipieli po prostu :( Takie społeczeństwo jakie życie. :(

Gość icojarobietu.
Z programu nauczania (1963) Nauczanie języka rosyjskiego w szkole podstawowej ma szczególne znacznie. Dzięki niemu uczniowie poznają zycie narodów Związku Radzieckiego, ich patriotyzm i oddanie sprawie komunizmu, ich osiągnięcia gospodarcze, społeczne i kulturalne. Zadaniem języka rosyjskiego jako przedmiotu w szkole podstawowej jest: - doprowadzenie do opanowania przez uczniów praktycznej znajomości języka rosyjskiego w mowie i piśmie w zakresie umożliwiającym posługiwanie się tym językiem w prostych sprawach życia codziennego oraz osiągnięcie sprawności w czytaniu ze zrozumieniem łatwych tekstów, -zaznajomienie uczniów z życiem i kulturą rosyjską i radziecką, -umożliwienie korzystania przy pomocy słownika z prasy codziennej , z utowrów literatury pięknej i popularnonaukowej.

Gość icojarobietu.
Najciekawszym zjawiskiem społecznym w tych mych dzisiejszych tekstach o wyborach jest to, że i jedna strona (komuniści) jak i druga strona( solidarność) - wszyscy głosili swoje hasła po wódce. Zostaje jeszcze kościól - czy kościól pije razem z nimi wszystkimi? Zależy pewnie.

Gość icojarobietu.
Tylko niektóre hasła przemyślane na tyle, że po latach sprawiają wrażenie 70% trzeźwości... no - co myslicie? hmmm