Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Migrenowiczka

MIGRENY- czym łagodzić atak bólu głowy?????????????????????????????????????

Polecane posty

Gość Migrenowiczka
ja miałam ostatnio sporo stresowych sytuacji i dlatego kilka ataków. mam o tyle dobrą sytuację, że zawsze daję radę zasnąć i przespać całą noc także rano wstaję już ''normalna''. Ale bywało i tak że głowa bolała po kilka dni z rzędu :( to jest bardzo męczące. Teraz już chyba tylu stresów nie będę miała, więc i w głowie spokój- oby.

Gość Migrenowiczka
no na szczęście jestem w stanie. Ale bywało i tak, że leżałam po 2 czy 3 godziny ledwo żywa i modliłam się o sen. Jak mam migrenę zawsze boli mi ta sama strona głowy- prawa. I wlaśnie na tej stronie muszę leżeć. Jak siedzę lub leżę na lewej stronie to niemal rozrywa mi głowę.

Witam! Ja od lat zażywam Solpadeine - tabletki rozpuszczalne. Zażywam 2 od razu, jak tylko czuję charakterystyczne \"ćmienie\", na pewno też je odróżniasz od zwykłego bólu głowy. Na sobie sprawdziłam, że jeśli wcześnie zażyję tabletki, to na pewno migrena się rozejdzie po kościach; im póżniej przyjęte tabletki, tym słabsza skuteczność . Czasem muszę wziąć 2 razy, jeśli pierwsza dawka nie okazała się skuteczna. Ale na ogół pomagają i pamietaj, im szybciej tym skuteczniej! Znam dobrze i mroczki przed oczami, i dekoncentrację, i nudności, i biegunkę... brrrr, same \"przyjemności\" :/ Po odkryciu Solpadeine już o tym zapominam...

Gość Jutka 25
Migrenowiczka -----> to rzeczywiscie jak jestes w stanie zasnąć to masz szczescie ja to moge zapomniec o tym - siedze cala noc. Moze i fakt, że powinnam brać coś na sen jak mam atak. Miejmy nadzieje ze w najblizszym czasie nie przekonam sie o tym. A moze jezeli migrena jest z nerwow to moze warto tez brac jakies lagodnie tabletki uspokajace albo przed snem pic melise to tez dobrze robi albo sprobowac odstesowac sie jakoś mi czasami pomagaja cwiczenia jakies w domku. Moze warto sprobowac, napewno odradzam ogladanie telewizji - ja kiedys tak probowalam zapomniec o migrenie i zajac sie czyms ale niestety skaczący obraz spowodowal cos odwrotnego

Gość Jutka 25
no widzicie jak to jest kazdemu pomaga cos innego mi solpadeine tak sobie pomoglo nie jestem z nich zadowolona ale aspiryna owszem no kazdy musi znalesc swoj sposob - obysmy szukali go jak najrzadziej tego sobie i wam zycze

Gość Migrenowiczka
no stanowczo odpada oglądanie telewizji i siedzenie przed komputerem. ale z drugiej strony koszmarkiem jest też nicnierobienie i myślenie o tym kiedy migrena przejdzie ciężko jest robić cokolwiek, ale jakieś nieuciążliwe zajęcie pozwala na chwilę zapomnieć:) tylko trzeba znaleźć te nieuciążliwe zajęcie:(

Gość Jutka 25
Najlepiej nie wywolywac wilka z lasu i nie myslec kiedy mnie dopadnie migrena i czy w ogole dopadnie, bo samospelniajace sie proroctwo dziala :-) nie nakręcac się

Zgadzam się z Tobą :) Niemniej migrenowicze tak mają - to tkwi bardziej w naszej podświadomości. Łapię się na tym,że jak nie mam przy sobie przeciwbólowych - to wpadam w panikę. Ehhhh.

Gość gość
Ja próbowałam domowymi sposobami radzić sobie z migreną, ale to nie działa u mnie po prostu :( Muszę wziąć coś przeciwbólowego, ale te zwykłe dostępne przy kasach to w ogóle nie działają. Ostatnio pomaga mi pyralgina. I to nawet wystarcza jedna tabletka, żeby ból odpuścił, więc mam w domu na wszelki wypadek, bo niestety migreny mam często.

Gość gość
Na mnie najszybciej działa pyralgina. Czasami, jak ból jest naprawdę dotkliwy, to biorę dwie, ale zazwyczaj jedna pomaga

Gość gość
U mnie pyralgina czy inne przeciwbólowce nie dają rady. Może tylko przy mniejszych bólach, które nie są az tak uporczywe, a kiedy czuje ze zbliża się ostra migrena, wtedy używam cefaly i jest znacznie lepiej. Często zakładam je sobie profilaktycznie codziennie, zeby zniwelowac ataki migrenowe, pomaga jak nic innego.