Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość enter355

Po jakich leku poprawia się samopoczucie?

Polecane posty

Gość enter355

Witam! Mam następujący problem, jestem nieśmiały, brakuje mi pewności siebie, nie potrafię otworzyć się w towarzystwie osób mi znanych, natomiast świetnie dogaduję się z obcymi :( mam niską samoocenę, wszystko mnie przygnębia i przejmuję się każdą błahostką, która mnie dotyczy, tak że cały czas o tym myślę :( Czytałem wiele opinii ludzi, którzy biorą tramal, prozac czy seroxat, że ich życie zmieniło się nie do poznania. :) Proszę powiedzcie jakie leki pozwolą mi żyć normalnie.

Gość enter355
potrzebne mi takie leki, które nie tylko działają jednorazowo, ale w jakimś stopniu wyleczą chorobę.

Tramal???? To bardzo silny lek przeciwbolowy.Po nim to co najwyzej zamuli Cie , i nie bedziesz mial sily po nosie sie podrapac.Ktos Ci pierdol naopowiadal.

Gość enter355
mylisz się.

Gość tramalllllll
odradzam,ostatnio musiałam go wziąć p/bólowo i mało nie zeszłam z tego świata........Boże myślałam,że umieram powoli.....coś strasznego.Ręce,nogi mi zaczęły odmawiać posłuszeństwa,serce waliło jak oszalałe,wszystko mi drętwiało ODRADZAM!!!

Nie kochany, nie myle sie.Ktos Ci nagadal bzdur.Prozac jest ok, ale uzaleznia szybko. Potem sie bez niego nie obejdziesz .Do konca zycia bedziesz go lykal?

Czarno- biała...zgadzam się, że tramal jest silnym lekiem przeciwbólowym, ale z pewnościa nie z tym, że zamula:D . Nie mniej jednak, nie polecam go jako lekarstwo na nieśmiałość:(

Anonimowa, my tu jak zakladam, mowimy o normalnym facecie , ktory w nadmiarze nigdy nic nie lykal:) :) A takiego tramal zetnie.

Dostałam raz tramal na pogotowiu (raz!). Pół godziny po powrocie do domu zabrałam się za mycie okien, przestawianie mebli i generalne porządki;):). Pytałam o to lekarza, powiedział, że do pewnego czsu tak właśnie działa ten lek...później uzależnai:(

Gość enter355
każdy lek uzależnia, nawet stoperan i oto mi chodzi, chcę go przyjmować non-stop.

Ja brałam Seronil ,coś jak serotax (pochodny prozacu) . Byłam przymulona, zawieszałam się, nie kontaktowałam. Beztroski beton. Chyba nie o to Ci chodzi..? nie znajdziesz magicznej pigułki. No może jedynie weź coś słabego przez co nie bedziesz miał efektów ubocznych i wierz w nią jak wierzysz - taki efekt placebo . albo psycholog? psychoterapia?

Madchen, jaka psychoterapia? Chlopak ewidentnie wbil sobie do lba ze sa zaczarowane pigulki i nic mu nie wytlumaczysz.

Gość cxdd
Ja stosuję od pół roku platformę Vibramagic. Świetne efekty, a wystarczy poćwiczyć jakieś 10 minut dziennie. Przy czym, słowo – ćwiczyć, jest tutaj nadużyciem, to urządzenie ćwiczy za mnie. Polecam!

enter355, jeśli masz zaniżone i nieadekwatne poczucie własnej wartości, to nie zadziała żadna "cud tabletka" czy inne leki, o jakich wspomniałeś. Potrzebujesz systematycznej psychoterapii i pracy nad sobą. Zachęcam do przeczytania tekstu:https://portal.abczdrowie.pl/jak-podniesc-poczucie-wlasnej-wartosci, w którym znajdziesz kilka ćwiczeń do samodzielnego zastosowania. Pozdrawiam i powodzenia!