Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradzcie prosze

CO MAM O TYM MYSLEC? BARDZO WAZNE,PRZECZYTAJCIE

Polecane posty

Gość poradzcie prosze

Mojemu facetowi od jakiegos czasu prawie codziennie sie sni ze jest ksiedzem,mowi mi o tych snach.Do tej pory mnie uspokajal ze zadnego powolania nie ma i zebym sie nie martwila.Potem powiedzial ze jednak sie zastanawia czy nie zostac ksiedzem po czym tego samego dnia stwierdzil ze jednak jest znow pewien ze nie chce isc na ksiedza.Ale sni mu sie nadal ze jest ksiedzem.Co ja mam o tym myslec,czy to jest powolanie?

Gość na powołanie to mi to
nie wygląda na pewno. Facet ma jakiś problem ze sobą.Codziennie ten sam sen-wierzysz w takie bajki? A może po prostu bawią go takie "żarty"?

Gość keshia p
to moze byc powolanie. mam brata ksiedza swierzo po swieceniach i pamietam jak on to przezywal. to dla niego wazna bardzo wazna decyzja wiec nie dziw sie ze chlopak moze jest skolowany. czas pokaze co z tego bedzie ale jesli go kochasz to powinnas zaakceptowac kazdy jego wybor

Gość na powołanie to mi to
keisha-a Twojemu bratu się śniło że jest księdzem prawie codziennie jak to autorka napisała?

Gość wykladowca
To powinien byc wybor serca a nie snu, uswiadom to chlopakowi. Moxe on przeciez sprobowac w seminarium. Nie od razu zostaje sie ksiedzem. Moze byc tak ze ma pojsc do seminarium, cos zrozumiec, i zrezygnowac. Nie znamy przeznaczenia. Do tego trzeba miec predyspozycje, trzeba w to gleboko wierzyc.

Gość friditarita
moze byc tak, ze to nie on chce zostać księdzem, tylko odczuwa wewnętrzną presję - uwarunkowania rodzinne np. w psychologii ujmuje sie to okresleniem, ze są osoby "naznaczone" w rodzinie do wypełniania pewnych ról. Niektórym przypada rola "oczyszczenia", "wymazania" grzechu członka, czy całej rodziny. Powodów moze byc mnóstwo. Powołanie prawdziwe, pobudki altruistyczne lub strach przed życiem i odpowiedzialnoscia itd, co człowiek to inny swiat wewnętrzny i inne przyczyny... On ma problem, Ty nie masz na to wpływu, on sam to musi w sobie poukładać...