Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uczulenie po goleniu

Mam uczulenie po goleniu nóg. Co robić?!

Polecane posty

Gość uczulenie po goleniu

Golę się maszynką i od jakichs 4 miesięcy mam uczulenie po goleniu. Wyskakują mi czerwone krosty i strasznie swdzą. Używałam różnych specyfików na podrażnienia, ale to nic nie daje. Czy ktoś ma taki sam problem i używa czegoś skutecznego?

Gość olkaaaaaaaaaa
ja tez mam ten problem choc nie jest on bardzo dokuczliwy ale tez mi wychodza czerwone krostki nie mam niestety na to zadnego sposobu:(

Gość blackcat
to raczej podrażnienie nie uczulenie :o Słyszałam że niektórzy przecieraja nogi po goleniu spirytusem i im pomaga - no i nie nakłdają od razu balsamu tylko po jakims czasie :O Jeżeli robią ci sie stany zapalne to nie używaj stale tej samej maszynki a jesli juz wolisz taka troche stepioną to przed każdym użyciem dezynfekuj ją :o Piling też pomaga :o

Gość kisloczek
Pod zadnym pozorem nie powinno sie uzywac pillingu bo to moze nasilioc stan zapalny. Ja tez tak mialam. I okazalo sie, ze jestem uczulona na metal - zyletke i kupilam sobie maszynki do golenia bezuczuleniowe, sa wykonane z plastiku i pomogło :):):) Cięzko je dostac w sklepie i sa dosc drogie, 5 zl za sztuke jednorazowki

Gość pytanie - Co robić
Nic. Nie golić.

Gość Kachacha
Nie wiem dlaczego niektórym ten temat wydaje się śmieszny, Sama mam uczulenie na metal na nogach, Zaczęło sie od tego, że miałam zawsze problemy z podrażnieniami, ale ignorowałam je zaczełam używać depilatora i prawdopodobnie to zaowocowało potęznym uczuleniem, W tej chwili nie mogę używać ani maszynki ani depilatora i niestety już nawet wosku - ponieważ skóra na nogach zrobiła się jeszcze bardziej wrażliwa i gdy włosy odrastają wyskakują mi ropne krosty. podrażnienie zapalenie i uczulenie to trzy rózne sprawy. Łatwo je jednak odróżnić dzieki czemu łatwiej zastosować jakąś taktykę. Uczulenie - najlepiej przetestować gdy włosy nie były przez dłuzszy czas depilowane ani golone. Najlepiej wtedy jest ogolić nogi nową jednorazową maszynką, uważając przy tym aby nie podrażnic skóry - delikatnie. Jeśli masz uczulenie, przez 1-2 (u niektórych nawet 3-4) dni nic nie będzie się dziać a potem nogi zaczną swędzieć i pokryją sie w uczulonych miejscach (bo wcale nie cała powierzchnia musi być uczulona) czerwonymi krostkami bez ropy, zapalenie - pojawia się gdy włos odrasta i nie odnajduje własciwej drogi na zewnątrz lub gdy zainfekowaliśmy mieszek (ale to wcale nie jest takie łatwe). Jeśli masz tendencje do zapaleń mieszka włosowego NIE DEPILUJ tylko delikatnie używaj maszynki. Ponieważ długo nie wiedziałam z czego wynikają moje problemy teraz używam chemicznych kremów do depilacji i na razie jest dobrze, ale biorąc pod uwagę wrażliwość mojej skóry pewnie i na nie wkońcu dorobię się uczulenia. Muszę spróbować tych niemetalowych maszynek.

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
sudocrem

Gość gość
Sudocrem nic wam nie da ja byłam z tym problemem u dermatologa przepisała drogie leki i bez żadnej poprawy

Gość gość
I jak narazie chodzę w krótkich spodenkach z takimi nogami bo co zrobić będę się kisic w upały w długich portkach

Gość gość
Ja też miałam uczulenie na jednorazowe maszynki też mam uczulenie na metal ale wracając do tematu kupcie sobie maszynkę do golenia gilette one są drogie zestaw ok 60zł lub wiecej ale za to nie podrażnia przy goleniu .Są to maszynki dla mężczyzn ale ale co z tego skoro pomagają.