Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kawalerka

KAWALERKA

Polecane posty

Gość Kawalerka

Witam, Mam dwa pytania: 1. czy kawalerka za 60tys zł (mieszkam w woj.ślaskim) do generalnego remontu (wraz z likwidacją pieca kaflowego!) to opłacalny interes czy cena jest zbyt wygórowana? Prosze rowniez o informacje osoby orientujace sie w temacie jak mozna zastapic ogrzewanie na wegiel tzn czym? Czy ktos cos takiego robil i w jaki sposob? 2. mówi się ze jak sie kupi małe mieszkanie i zainwestuje w nie to sie juz z niego nie "wydostanie" w sensie "zapuszczenia korzeni". Jak to jest? Na chwile obecna nie stać nas na wieksze mieszkanie i zastanawiamy sie czy warto inwestować w takie maleństwo (38m2). Bede wdzieczna za wasze komentarze i odp. Pozdrawiam

Gość I warto
Nie warto A dla wyrażenia zdania czy 60 tys to cena adekwatna jest za mało danych

Gość ta dieta jest niezdrowa
38 m to nie malenstwo - mieszkam na 31 z facetem i jest sporo przestrzeni. Ale w generalny remont wlozysz drugie tyle co za samo mieszkanie.

Gość ayeee
38 m2 to całkiem spory metraż. Ja mam niecałe 35 m2 i jak na kawalerkę to nieźle, są i takie około 20-25 m. Osobiście wydaje mi się, że musiałabyś podać więcej danych - lokalizacja, coś wiecej na temat stanu (bo np. cena wymiany okien i podłogi też sporo robi, kamienica czy blok itd. Zgadzam się z tym, że sporo będziesz musiała włożyć w generalny remont ale może warto? Ja też słyszałam o tym, że z kawalerek się nie wychodzi ale osobie która mi to mówiła chodziło o takie które mają właśnie ok. 20-25 m. Wtedy koszta utrzymania, czynsz itd. robią swoje i może faktycznie warto zainwestować w większy metraż. W ok. 40 m2 mogą się zmieścić już dwa pokoje, sporo jest takich mieszkań.

Gość Kawalerka
Wiec tak, dane: - dzielnica srednioatrakcyjna jesli chodzi np o dojazd do wiekszych miast (ok 20km) ale to jest ta sama w której wlasnie mieszkam z rodzicami:) tak wiec ok - to jest blok z lat 60tych 2 piętrowy (mieszkanie znajduje sie na 1 pietrze) ale niedawno był ocieplany z zewnątrz takze wygląda bardzo atrakcyjnie - piec kaflowy chciałabym zlikwidować i zastąpić to chocby ogrzewaniem na gaz tylko kompletnie sie na tym nie znam, jedynie obiło mi sie to o uszy takze dlatego prosze o pomoc/informacje osoby zorientowane albo ktore juz takie "cuda" robily - czynsz jest niski a przynajmniej tak mi sie wydaje (200zl) - jesli chodzi o remont to myslalam ze genearlny remont takiego malego mieszkania zamknie sie w 30 max 40tys zl ! Drugie tyle??? Pozdrawiam