Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie umiem gotowac...

moje dzieci jedza glownie pizze-jestem zla mama

Polecane posty

Gość nie umiem gotowac a se radze
Jak można nie umieć zrobić żadnego (!) obiadu??? Moje ulubione "szybciochy" (jestem miłośniczką makaronu): 1) Pomidory w połówki i na patelnię, trochę wody, jak się podduszą ściągam widelcem skórki (tak szybciej niż osobno parzyć) i rozgniatam, dorzucam co mi się akurat spodoba np: czosnek, tuńczyka z puszki i groszek, zioła do smaku (najprościej prowansalskie). Gotuję makaron (z liściem laurowym), ścieram ser na tarce. Potem wszystko mieszam i zjadam mhmmm :D 2) Na patelnię daję jedną trumienkę śmietany, jedną paczkę pokrojonego wędzonego/marynowanego łososia i drobno posiekany koperek; reszta jak zwykle - makaron, ser, szamka.

Jestem pod wrażeiem na prawdę. Uwielbiam taki ciemnogród. I pewnie zapomniaął dopisać ale każdy posiłek jej \"zdrowe dzieci\" popijają coca cola

moje dziecko przepada za mloda kapusta z koperkiem: wlewam na dno troche wody, wrzucam kapustke pokrojona w paski, doprawiam. po kilkunastu minutach dorzucam pokrojony koperek (duzo:), lyzke masla, zabielam smietana wymieszana z mąką. pasuje m.in.do pyrek i jajek sadzonych

Spagetti po bolonsku - na patelni podsmazyc mieso mielone, dosypac mix mrozony groszek z marchewka + puszka kukurydzy, mozna pokroic cebulke i pomidora jak sie ma czas, jak wszystko ladnie sie wysmazy dodac koncentrat pomidorowy i doprawic ziolami. podawac z makaronem spagetti :) Zamiast mięsa mielonego można zużyć niewykorzystane resztki z lodówki typu kiełbaska, boczek, jakies wędliny wyschnięte :D (u mnie nic sie nie marnuje :P;)

Gość nie umiem gotowac a se radze
Jadłam taki makaron, ale niestety nie lubię.

No fakt :O Ugotowanie makaronu jest wystarczająco skomplikowane, a co dopiero spagetti ;) Z pełnego przemiału nie próbowałam. Ostatnio mam jazdy na kasze, też jak u Brygidy, wszystkie jak leci :D A dzisiaj u mnie schaboszczak :D Ja co prawda nie przepadam za smażonym mięchem, ale zrobię to czasem dla ukochanego :)

Gość chikitka
A dlaczego to ty masz byc tylko odpowiedzialna za obiady dzieci? Skoro mamy rownouprawnienie i kobieta musi tak samo pracowac na dom jak mezczyzna, to on w rownym stopniu powinien odpowiadac za przygotowywanie posilkow.

aaa, zapomnialam wam napisac o zupie z soczewicy, robie ja w glownie zimą, jest pyszna, szybsza i prostsza od grochowej,bardzo pierdząca;):)

przeciez to prowokacja byla a wy sie ekscytujecie glupie :D

Gość chikitka
taa zdrowa, jesli myslisz, ze w drogich restauracjach nie robia takich rzeczy, to jestes naiwna:D

Chikitka - "głowa rodziny" ma to w dupie, bo jada obiadki na mieście, a co jedzą jego dzieci to już go nie obchodzi... :P Zresztą... już stwierdziłyśmy, że to prowokacja była. ;)

ale watek ruszyl jak burza:) to niech sie teraz autorka przyzna, co naprawde gotuje, jestem pewna, ze jestes genialna kuchara

nie mam dzieci :P ale nudno dzis na kafe bylo i tyle

a przy okazji zgadzam sie-tez bym tak swoich nie karmila :D no dobra troche sie wam cisnienia podniosly to teraz koniec dyskusji chociaz z drugiej strony pare fajnych przepisow tu powstalo :)

no papa milego wieczoru

Gość taaa zdrowa jak diabli
chikitka a co mnie obchodzi jedzenie w drogiej restauracji. temat był o pizzy. czytaj ze zrozumieniem. :-P

Gość to chyba jednak nie
do konca sie orientujesz w temacie

Gość całkowicie czarny kot
zrobiłam sobie spaghetti di mare (makaron z tuńczykiem:-P) wg. przepisu jednej z forumowiczek świetna sprawa - skorzystałam dzieki :-)

Gość czarny kocie
jutro kup piers z kurczaka pokroj na male kosteczki dodaj do niej 3 lyzki majonezu,3 lyzki maki ziemniaczanej ,3 lyzki startego sera zoltego i trzy jajka ,mozesz jeszcze dosmaczyc;) Wymieszaj i na patelnie takie placuszki .Do tego mlode ziemniaczki + dowolna salata .Pyycha

do -calkowicie czarny-no gdybym napisala spaghetti do mare albo "spadżi z tuną", jak to bylo kiedys w reklamie, moglabym zniechecić niegotujacych (choc to prowokacja byla;p)

Gość czarny kocie
Brygida nie zawiedziesz sie :D Moge jeszcze cos zapodac jesli chca wascie ;)

Gość te placuszki z kuraka i
majonezu są pyszne. Tez je robie ale dodaje jeszcze koperek i duzo przypraw.