Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bella Max

Właśnie byłam u dermatologa... Antybiotyk doustnie na problemy z cerą?!

Polecane posty

Moim problemem są pryszcze (?) takie bardzo głeboko pod skórą, w okolicy ust tzn po bokach. A do tego na całej twarzy mam pojedyncze krostki, kaszaczki. Cera jest bardzo sucha. Dostałam doustnie unidox i miejscowo do stosowania żel doverin. A na suchośc ma pomóc nivea visage nawilżająco matujący. Co o tym sądzicie?

Gość plissssssss
a nie davercin ?

Gość plissssssss
ja miałam davercin w płynie... pamiętam że był dobry ale natłuszczał cere a potem wysuszam... jednak z kremem nawilżającym było ok :) ja mam 21 lat a dopiero teraz widze ze z moja cera jest coraz lepiej... mam prosbe zagłosuj na mnie :) http://szczesliwaskora.pl/galeria-porad/strona/0/srt:3 mój nick to moniulka87 :)

Gość bralam unidox
dosc dlugo bo z pol roku- pomogl, nie jakos rewelacyjnie ale napewno bardziej niz sama masc. niestety musialam go odstawic z powodu silnych boli brzucha :O

Gość cbadef
Bella Max - przeprowadź dietę oczyszczającą warzywno-owocową (7-14 dni) - na noc przemywaj twarz sokiem z cytryny - jak pijesz mleko, to na jakiś czas przestań, (nie jedz też lodów na bazie mleka) i poczekaj na efekty

Gość bralam unidox
mleko nasila wypryski? nie wiedzialam :O

Źródło: Daniel Reid \"Na straży trzech skarbów\" Cytat: \"Mleko i jego przetwory Cielęta powinny pić mleko krowie, tak jak niemowlęta do czasu odstawienia od piersi mleko swych, matek. Obydwa rodzaje mleka natura przygotowała dla odpowiednich przewodów pokarmowych. Dowiedziono w sposób naukowy, że cielęta zdychają po podaniu im pasteryzowanego mleka ich własnych matek zazwyczaj w ciągu sześciu tygodni, zatem podejrzenie, że pasteryzowane krowie mleko nie jest najzdrowszym, podtrzymującym życie pożywieniem dla cieląt, nie mówiąc o ludziach, okazało się słuszne. Tymczasem nie tylko dorośli podają tę zdenaturalizowaną wydzielinę swym dzieciom, ale nawet sami ją konsumują. Mleko krowie zawiera czterokrotnie więcej protein i jedynie o połowę mniej węglowodanów niż mleko człowieka, pasteryzacja zaś niszczy enzymy mleka krowiego niezbędne do strawienia tak wielkiej ilości protein. Nadmiar protein w mleku krowim zalega w układzie pokarmowym człowieka, wywołując procesy gnilne, zatyka jelita lepkim szlamem, który przedostaje się nawet do krwi. Z czasem tego szlamu jest coraz więcej i organizm stara się go wydalić przez skórę (wypryski, trądzik) i płuca (katar). Jednak część rozkłada się wewnątrz, tworząc doskonałą pożywkę dla infekcji - śluz, źródło reakcji alergicznych wywołujących sztywnienie stawów z powodu odkładającego się wapnia. Wiele przypadków chronicznej astmy, alergii, infekcji ucha i chorób skóry wyleczono po wyeliminowaniu z diety wszelkich przetworów mlecznych\".