Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sialalalaa

emigracja i imigracja to jets to samo, nie?

Polecane posty

Gość sialalalaa

wyjazd z wlasnego panstwa, na obce ziemie na stale lub w celach zarobkowych, prawda?

Gość emigracja to wyjazd
imigracja to przyjazd do jakiegos kraju

Gość sialalalaa
ok ale moge byc jednoczesnie emigrantka i imigrantka, bo wyjezdzam z wlasnego kraju i jade do innego:O

Gość sialalalaa
dziex🖐️

Gość nom mozesz

Gość sialalalaa
a jeszcze jedno, no a jak spotkam np w polsce chinczyka, to on jest emigrantem czy imigrantem, czy moze jeden jak i drugi termin jest poprawny? ja stawialabym na imigranta

Gość sialalalaa
bravo aga, co za cenna uwaga:)

Gość sialalalaa
ja tez to kiedys wiedzialam, a wlasnie zdalalam sobie sprawe, ze mi sie pojebalo chyba:) ale tak sobie mysle, ze tnp jak chinczyk wyjezdza z chin, to dla chinczykow jest emigrantem-bo wyjechal.przyjezdza do polski jets imigrantem-bo przyjechal. Migracja - wędrówka ludności mająca na celu zmianę miejsca pobytu. Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. formy migracji: Chińska emigracja do USA emigracja - wyjazd, imigracja - przyjazd, reemigracja - powrót z emigracji czasowej, uchodźstwo - ucieczka, ewakuacja - zorganizowana przez państwo w celu uniknięcia spodziewanego zagrożenia, repatriacja - powrót obywateli z obcego terytorium zorganizowany przez ich państwo, przesiedlenie (transfer) - przesiedlenie obywateli danego państwa w ramach jego granicy, deportacja - przymusowe przesiedlenie danej osoby lub grupy osób na peryferie danego państwa lub poza jego granice