Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicjane38

czy trwanie w takim związku ma jeszcze sens?

Polecane posty

Gość alicjane38

małżeństwo z 16 letnim stażem, dwójka dzieci, duży dom, i my - dwoje obcych sobie ludzi....żadnych wspólnych zainteresowań, znajomych, jeśli już rozmowa - to przeważnie zakończona albo kłótnią albo schodzeniem sobie z drogi przez kilka kolejnych tygodni....do tego alkohol, może nie bardzo często i nie bardzo dużo ale ..... zastanawiam się, czy jest sens ciągnąć to dłużej..nie jestem szczęsliwa, zapomniałam nawet jak to jest....

Gość lygrys2222222222222222
taki zwiazek to strata zycia

Kurczę. No jeśli to się nie może zmienić, to nie ma sensu. Ja starsza od Ciebie(48) , po przejściach, ale w końcu szczęśliwa. Ratuj się.

Gość alicjane38
w sumie to macie rację, ale.... mamy jakieś tam wspólne zobowiązania, kredyty, razem pracujemy....kiedy myślę co będzie kiedy machina rozwodowa ruszy pełną parą ogarnia mnie totalne przerażenie...

Gość alicjane38
za każdym razem kiedy próbuję z nim rozmawiać "o nas" kończy temat pytaniem czy chcę się rozstać i rozkazem: idź załóż sprawę o rozwód. co do niego czuję? czasami nienawiść, czasami jakiś taki żal i rozgoryczenie, może rozczarowanie że nie tak wyobrażałam sobie swoje życie...choć prawdę mówiąc takiego "swojego" tylko mojego życia to nie mam

Gość marz dalej
ja tak jestem "rozwiedziona" z mężem też. Mam 46 lat. Czaje się na odpowiedni moment, zeby to zrobić formalnie, to będzie najszczęśliwszy dzień mojego życia. :D