Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa boje sie

aaa nietoperze latają obok mojego bloku

Polecane posty

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa boje sie

chyba z 3 takie wstretne nietoperki i łapią te latające żuczki czy co to. ale sa straszne myslalam ze mnie zaatakuje jeden. teraz sie boje na fajka na balkon wyjsc

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
myslicie ze nietoperze sa wsiciekle i moga zaatakowac osobe jarającą na balkonie?

Gość ana12345
Lepiej pozamykaj okna na noc bo mi kiedys wlecial w nocy a rano zobaczylam ze spi sobie przyczepiony do karnisza ;p;p;p

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
fuuuj brzydze sie tych nietoperzy. jeszcze tab blisko podlatuja bo te owady siedza w kwiatkach. kiedys nietoperz ugryzl jakies dziecko i zmarlo bo nietoperz mial wscieklizne. blllleeee ciarki mi przechodza na mysl o tym

ja pozamykalam

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
no polują ale ja się boje ze mi we wlosy sie wplacze. ich jest kilka i tak szybko latają. przez nie chyba rzuce palenie

no u mnie wlasnie są takie wstretne baczki ktore lataja i od scian sie odbijają. moj kot chcial na takiego zapolowac i malo z balkonu nie spadl.teraz ma szlaban na balkon

Gość ana12345
No poważnie ale wtedy do śmiechu mi nie było hehe, mąż go złapał w reznik i wypuścił. Innym razem wlecialy dwa pomiedzy siatke a szybe i jednego niechcay zgniotlam i dopiero po czasie zauwazyłam. Do tej pory mam poczucie winy. Teraz juz mieszkam gdzie indziej i zal mi troche ze nie moge sobie popatrzeć na latajace nietoperze :D

to ja pozamykam te okna. u mnie koło bloku jest duuużo drzew i pewnie dlatego latają :( a co do tych bączków to pewnie właśnie te paskudne złote chrabąszcze, buczą tak wrednie xD

Gość a ja miałam kiedyś nietoperka
w domu, są urocze!!! ojciec w pracy w piwnicach złapał, był raptem dwa dni a tak się zadomowił że jak go ojciec na balkon wyniósł i wygonił to parę razy wracał!!!

Troche mnie wystraszylyscie.. :( jak to wleciał do domu? a jak ja mam gdzies nietoperza? :| ja jak na wakacje jezdze to zawsze pelno tego lata a w dzien spia za okiennica :/

Gość jednej znajomej
nietoperz wczepił się we włosy i musiała tak chodzić, dopiero aż się zdecydowała obciąć włosy.

Gość ana12345
No ja tez prawie w lesie mieszkalam i dlatego lataly.... Ale chrabąszcze sa o wiele gorsze, wplatuja sie we wlosy nie wiadomo kiedy, i wpadam w panike...

Gość ana12345
taa..... i co? heheh z nietoperzem we wlosach chodzila? bez przesady :P

urząd Miasta Stołecznego Warszawy powołując się na Powiatowego Lekarza Weterynarii poinformował, że kilka ulic w stolicy to tereny zakażone wścieklizną.Zagrożenie tą chorobą ogłoszono w części Ursynowa i Mokotowa. Ostrzeżono przed kontaktami z nietoperzami, bo to właśnie te zwierzęta mogą być zakażone. Wściekły nietoperz w środę pogryzł łodziankę. To pierwszy od sześciu lat przypadek wścieklizny w Łodzi. - Mamy w mieście śmiertelne zagrożenie - alarmują weterynarze. Chorych zwierząt może być więcej, dlatego połowę Bałut objęto kwarantanną.Wyszłam rano na spacer z psem i zobaczyłam, że pod drzwiami klatki schodowej leży nietoperz - opowiada pani Irena z ulicy Sędziowskiej. - Myślałam, że jest ranny. Chciałam mu pomóc, wzięłam go na ręce. Wtedy nagle mnie zaatakował. Błyskawicznie ugryzł mnie najpierw w jeden, a potem w drugi palec. Pani Irena, choć przekroczyła już siedemcdzesiątkę jest pełną życia, energiczną kobietą. Z dobrego serca chciała ratować niewdzięczne zwierzę. Zapakowała nietoperza do pudełka i zawiozła go do ogrodu zoologicznego. - Zatrzymaliśmy go na obserwację. Następnego dnia nietoperz padł - opowiada Włodzimierz Stanisławski, zastępca dyrektora zoo. - Badanie wirusologiczne potwierdziło najgorsze przypuszczenia: był chory na wściekliznę. I to było przyczyną jego śmierci. Panią Ireną natychmiast zajął się sanepid. - Została zaszczepiona i trafiła na oddział chorób zakaźnych - mówi Urszula Jędrzejczyk, dyrektor Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego. - Szczepionkę podano także pracownikowi zoo, który miał kontakt z nietoperzem. W centrum miasta nietoperz ugryzł 40-latka. Zwierzę leżało na chodniku, mężczyzna chciał mu pomóc. U zbadanego w Sanepidzie gacka stwierdzono wściekliznę. - Ugryzienie człowieka przez nietoperza to kuriozum. Zdarzenie powinno jednak uczulić mieszkańców, by nie dotykali dziwnie zachowujących się dzikich zwierząt, ale powiadamiali o nich służby miejskie - mówi Powiatowy Lekarz Weterynarii Jerzy Smogorzewski. W rejonie wypadku Sanepid podjął wzmożone działania kontrolne.

ale panikary jesteście!!! :-P

taka stara a taka głupia, to normalne że w gołą rękę brać nie wolno, ugryzł bo się bał!!

Gość guta
uważaj szczególnie na mroczki.......

Gość Syntja a nie lepiej
poczekać aż się w tętnicę wbije i krew wyssa, odrazu zabijać się będziesz do nieba nie pójdziesz:-P

nie lepiej poczekac:P wtedy bym nie patrzyla gdzie pojde po smierci :D a fotka nie działa:P