Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tetno zbyt wysokie

Wysokie tętno to jakie??? kiedy mam sie niepokoic??

Polecane posty

Gość tetno zbyt wysokie

Witam Mam mały probelm i chciałam sie was poradzic. Moze ktos tutaj tez ak ma wiec mam cisnienie w normie...nigdy nie przekroczyło 135 /85 ale tetno zawsze w granicach 85 ( jak sobie siedze i mierze, wczesniej nic nie robiłam co mogłoby podniesc mi tetno)....czasami tetno dochodzi do 107 i wtedy czuje kołatanie serca ale przy 85 czuje sie bardzo dobrze. I teraz moje pytanie czy powinnam sie przejmowac tym tetnem 85??? wiele osób mi mówi ze to za wysokie a z kolei lekarz powiedział ze tak do 100 to jeszcze sie nic nie dzieje. Z góry dziekuje za odpowiedzi

Gość TĘTNO 82 A CISNIENIE 150/100

Gość sibi
tętno masz troche wysokie a ciśnienie ponad 160 jest do leczenia,ale może masz stresy i jesteś nerwowa co?

Gość ja też mam problem....
ja od dawna co jakiś czas czułam, że serce mi mocniej bije i jakby chciało wyskoczyć mi z piersi. tzn. nie az tak mocno, ale takie uczucie miałam, jakby się trzęsło. nie było t6o tzw. kołatanie, bo kołatanie to nierówny rytm, a ja rytm miałam równy, tylko przyspieszony. od jakichś 2 tygodni mierzę sobie ciśnienie i puls o różnych porach dnia. ostatnio tuż po przebudzeniu miałam ciśnienie 98/55 (czyli jak dla mnie nic nowego, bo zawsze miałam niskie) ale tętno miałam 105. jak mierzę sobie to od tych dwóch tygodni ciągle mam powyżej 80-85. raz tylko miałam 78. Siedząc w pracy dziwnie źle się poczułam i znowu miałam to dudnienie w klatce. Włączyłam stoper w komórce, przyłożyłam palec do tętnicy i liczyłam. Wyszło mi ok 110. Niskie ciśnienie mam od dziecka, jak gwałtowniej się podniosę to na chwilkę mam ciemno przed oczami - to własnie tego skutki. Poza tym jak jeszcze do pediatry chodziłam to mi pani doktor powiedziała, ze jestem meteopatką, czyli bardziej niż inni odczuwam zmiany pogody. Początkowo myślałam, ze te tętno to jakaś reakcja na pogodę, ale za długo to trwa... Planuję wkrótce się wybrać do lekarza internisty, żeby mnie gdzieś skierował na jakieś badania. Muszę tylko zgrać to wszystko z godzinami pracy, bo pracuję na zlecenie i o urlopie nie ma mowy :/

Z tego co wdze czesc osob martwi sie swoim zdowiem a czesc osob nie. Zeby tak moja mama sie martwila swoim zdrowiem jak wy. Dlatego ja w trosce o jej zdrowie kupiłam Caretest Heart. Testy na serce.

Gość gość
Kupowałem do prywatnego użytku jakiś czas temu pulsooksymetr DUO Control i się przydaje, można szybko sobie puls określić choćby.

Gość gość
Czytelny wygodny wyświetlacz ma Duo control, generalnie tego typu urządzenia są tak małe że ciężko odczytać wynik, a tutaj wszystko widać dokładnie.

Gość gość
biegam amatorsko maratony i szukałem urządzenia które pomoże mi w sprawdzeniu natlenienia organizmu i kupiłem sobie DUO Control daj***ardo dokładny wynik.

Gość gość
Nic mi puki co się nie psuje w Duo Control, to jest pulsooksymetr można go domowo prywatnie używać ale też wiem że firmy w takie rzeczy inwestują, zwłaszcza te z branzy sportowej, kluby sportowe itd.

Gość gość
Precyzyjnym urządzeniem jest Duo Control, ma odpowiedni poziom perfuzji przez co nie przekłamuje podczas samego pomiaru

Gość gość
Ja podpowiem swój pulsooksymetr Duo control, jeszcze mi badań nie schrzanił a dość regularnie go wykorzystuję przy namiotach tlenowych, mały poręczny model, z wygodnym przejrzystym wyświetlaczem i całym panelem sterowania

Gość gość
Chwalę sobie Duo Control przy sesjach w namiocie tlenowym takie badanie saturacji stosuję regularnie już od dawna.

wysokie tętno to powyżej 90 uderzeń na minutę oczywiście w spoczynku i nie mierzone po wysiłku fizycznym. Norma ciśnienia to 140/90 mmHg

Gość gość
mój Duo Control daje radę już od paru miesięcy cały czas mierzy tak samo szybko i tak samo dokładnie

Gość arek

Nie mamy doświadczenia jeśli chodzi o mierzenie saturacji i sprzęty do tego, ale na pewno w ofercie aptek można znaleźć Duo Control od Sanity.