Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość echadorka

kto mi przetłumaczy przepis z ang???? krótki

Polecane posty

Gość echadorka

2 Pints (1.2 Litres) of Chicken Stock 8 oz (225 g) Fresh White Crab Meat 8 oz (225 g) Sweetcorn 2 Heaped Teaspoons of Ginger Finely Chopped 4 Spring Onions Chopped 4 Teaspoons of Cornflour 1 Tablespoon of Light Soy Sauce 1 Tablespoon Rice Wine (Or Dry Sherry) Salt and Freshly Ground Black Pepper 1 Egg white Lightly Beaten

Gość ninkaaa
1,2 litra wywaru z kurczaka 225 gram świeżego białego mięsa z kraba 225 g słodkiej kukurydzy 2 czubate łyżeczki drobno posiekanego imbiru 4 cebule drobno posiekane 4 łyżeczki mąki kukurydzianej 1 łyżka sosu sojowego (jasny albo light- nie wiem) 1 łyżka wina ryżowego (lub wytrawnej sherry) sól i świeżo zmielony czarny pieprz 1 jajko lekko ubite

Gość echadorka
:) dzięki bardzo :) ponoc pycha zupa z tego wychodzi:)

Gość Maaaaaaale_bardzooo
a to ostatnie to nie bedzie przypadkiem "bialko z jajka" ???

2 "polkwarty" lepiej w litrach wywaru z kurczaka 8 uncji swiezego bialego miesa krabowego 8 uncji slodkiej kukurydzy 2 czubate lyzeczki drobno posiekanego imbiru 4 posiekane dymki (nie jestem pewna ale spring onions to chyba dymki a nie cebule) 4 lyzeczki maki kukurydzianej 1 lyzka sosu sojowego (light-sa w dwoch rodzajach, ten lagodniejszy) 1 lyzka wina ryzowego lub wytrawnej sherry sol i swiezo zmielony czarny pieprz 1 lekko ubite jajko