Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to to

Piękna elegancka i wreszcie bez gorsetu jaki ma każda - co myslicie??

Polecane posty

No bo tzw. analfabeci językowi myślą że każdy język się tłumaczy dosłownie i słowo w słowo:-O Zresztą skoro poprawiał, to po co mu tłumacz! Wkurza mnie jak ktoś mnie prosi żeby coś mu przetłumaczyć, a potem mnie poprawia 😡

a jesli chodzi o suknie z gorsetem- na niektóre figury dziewczyn naprwde lepiej pasuja gorsety niz takie cale dopasowane czy jakies takie lorny...ja osobiscie lepiej wyglądalam w jednoczęsciowej, ale przymierzalam tez suknie naprawde piekne z gorsetami, ktore nie robily ze mnie tłoka a fajnie podnosily biust i wyszczuplaly jeszcze bardziej figure. Jelsi juz bym sie zdecydowala na gorset, to musialby on byc inny nizte zwykle tradycyjne zakończone niemalże pod broda jak np. ten koszmar nad koszmary http://www.allegro.pl/item382579466_suknia_slubna_stan_idealny_152cm_welon_rekawiczi.html

Lalka my pojdziemy tutaj na nauki, moja przyszla tesciowa ma przyjaciela, ktory jest ksiedzem. Udzielal slubu dwom siostrom mojego chlopaka i chrzcil ich dzieci wiec na pewno zaprosimy go na nasz slub i poprosimy polskiego ksiedza, aby wspolnie poprowadzili msze. Na pewno nie bede prosic, aby ktos tlumaczyl kazde slowo, bo bedziemy siedziec w kosciele przez 3 godziny. Ja chce slubu koscielnego, bo uwazam,ze koscioly to romantyczne miejsca :)

i chyba tylko pod tym wzgledem chcialabym miec slub koscielny;-)dobry pomysl z tym waszym ksiedzem,przynajmniej nikt glupka z siebie nie zrobi:-)tak jak ja:Omimo,ze biegle mowie po ang.to tlumaczenie religijnych wyrazow,nie bylo latwe,w dodatku przed 200 goscmi..

Musialo to byc stresujace doswiadczenie dla Ciebie. Wspolczuje. Ja tez postaram sie,aby polski ksiadz mowil po angielsku. Lalka, taka kolezanka mi powiedziala, ze ona slyszala, ze poniewaz moj chlopka nie jest Polakiem a chcemy brac slub w Polsce, to najpierw bedziemy musieli wziac slub w Urzedzie Stanu Cywilnego w Irlandii, bo inaczej nasze malzenstwo nie bedzie legalne w Irlandii. Czy to jest prawda?

wlasnie mi uswiadomilas,ze jeszcze to musze zalatwic.masz racje,kolezanka musiala wziac najpierw cywilny w uk,a pozniej oczywiscie koscielny w pl.wiec tak,chyba trzeba.w moim przypadku oznacza to 2 cywilne-jeden z pompa drugi bez.

Oj glupio. Myslalam,ze nie bede musiala brac slubu najpierw w Urzedzie Stanu Cywilnego. To tam sie idzie po prostu w normalnych ciuchach i z dwoma swiadkami czy jak ? A czy swiadek moze byc Polakiem ? Czy to ma jakies znaczenie ?

nie,to nie ma znaczenia jakiej narodowosci jest swiadek.Kolezanka zaprisila swiadkow i najblizszych,tesciow,ogolnie ok 10 osob,miala sliczna czarno-biala sukienke,a pan mlody zwykly garnitur,podpisali co trzeba,a pozniej wybrali sie na kolacje do restauracji.Obraczki nosili tylko ten wieczora,a pozniej poczekali do koscielnego.ale ty zrob jak uwazasz.a swiadkami nie musza byc te same osoby co na koscielnym. my chyba zrobimy tu cywilny na miesiac przed ustalona data czyli w maju,ale tylko ze swiadkami.no i chyba zaloze jakaas sukienke:-)