Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Celiny Duch

Jestem gruba - będe starą panną.

Polecane posty

Gość Celiny Duch

Taka prawda...

Gość I warto
W wieku 16 lat ważyłam 68 kg przy wzroście 158 cm. A jednak nie zostałam starą panną. Mam męża kochającego, kochanego. Być może dla niego schudłam ponad 10 kg, ale to było 15 lat temu. I jakoś się utrzymuję...

Gość papayek
ale po cholerę męża potrzebujesz, wystarczy że na dziecko złapiesz jakiegoś faceta i aby alimenty płacił, przecież tak postępuje setki kobiet i nie mów, że o tym nie wiedziałaś

Tak, tylko że ja mam z 15 kg nadwagi, 21 lat nie jem słodyczy w Ogóle, po prostu niczego co zawiera choć troche cukru nawet gumy do żucia tej różowej orbit nie rusze bo jest bardzo słodka i wydaje mi się że tam jest cukier, a nie ma. Chleb jem od święta i to tylko razowy, zero makaronów nawet jak drink słodki to nie pije. I itak mam nadwage, a co by było gdybym jadła to wszystko?? To by była porażka. I co z tego że za 2 lata skończe studia, mam pasje, jestem wesoła i mam znajomych, co z tego że mam ładną twarz, co z tego że tylu rzeczy sobie odmawiam... Dlaczego to ja mam takie geny?? Nie miałam nigdy faceta i mieć nie będe bo wszystkich o których ja myślę że są fajni zgarniaja mi z przed nosa znajome blondyny w szpilach. Bo co? bo sa chude i tyle.Porażka. Nie szukam miłości ale kurde zaraz mi 30 stuknie i co?

Gość ewewewewewewt
no to chociaz wiesz jaka przyszłość cie czeka. widze same plusy hehe

Gość papayek
polecam zatem nadmuchiwanego Kena :)

Gość wiem że wiem
Zamiast odchudzać zacznij się więcej ruszać :) .

heheh to wcale nie jest śmieszne :) napiepszać się z mojej doli. Ale tak poważnie to ja po prostu mam już tak w głowę wbite ze grube jest brzydkie i nie ma szans na normalne życie. Ciężko się tak żyje

Gość vviola
a ćwiczysz cos? bo wiesz, tryb siedzący raczej nie sprzyja chudnięciu...

Gość priti łumen
a byłaś z tym u lekarza?

kochana ja się ruszami to dużo. Mam samochód ale nie używam bo wole sobie wstać wcześniej i się przejść godzinę do pracy i z powrotem a nie samochodem wozić i gnuśnieć

Hej. Głowa do góry. Najważniejsze, że jesteś \"wesoła i masz znajomych\" :) Uwierz mi, faceci maja różne gusta, nie każdy wybierze \"blondi w szpilach\", szczególnie jeśli nie bedzie miala osobowosci. Nie mysl ciagle o tym, jestes bardzo mloda, nie zamykaj się, a napewno kogos poznasz. Ja np. niby nie mam nadwagi, ale mam kompleksy, nie bardzo mam nawet znajmych, a Ci najlepsi powyjezdzali gdzies w Polskę, do pracy itp. Kumpele ze studiów to samo, powracały do siebie na wakacje, ja też. Jestem sama... Co do nadwagi, to walcz, nie jest tragicznie. Robilaś sobie badania, tarczyca, hormony ?

Gość priti łumen
jak się ma problemy z tarczycą (niedoczynność) to często efektem jest nadwaga, która mimo diety pozostaje. idź do endokrynologa

Gość rewelacyjny jest podklad
a robilas badania? moze masz chora tarczyce, albo nadmiar jakichs homronow? Taka otylosc to na pewno wynik jakiejs choroby moim zdaniem

tak, byłam. Dietetyka odwiedzam całe życie a właściwie to odmomentukiedy dotarło do mnie to, że lepiej się podjąć wyrzeczeń niż nic ze sobą nie robic i narzekać ze jest się grubym, czyli odkąd miałam 9 lat. Ale on mi przepisał diete i pomógł tylko tyle, że teraz nie ważę 200 kg. A może to właściwie ja sama sobie pomogłam? Ale niestety takie geny i tak naprawdę chuda to ja już nie będę - to usłyszałam. Może to pprawda, może nie ale wtedy już nawet nie chciałam go więcej słuchać bo uświadomił mi że jestem na pozycji przegranej. I toprawda bo w dzisiejszej kulturze i w ponowoczesnym społeczeństwie to co brzydkie (grube) jest zdeptane i nie ma prawa bytu. je po prostu niczym.

Też mam sytuację podobną do ciebie. Ale wiele zależy od psychiki (ja mam niestety zrypaną) Mam koleżanki grube, ale zadbane i zadowolone z siebie i mają przystojnych facetów. Ja o sobie ciągle mślę w kategoriach "gruba" i wstydzę się wyjść na ulicę czy gdziekolwiek. A ludzie niestey patrzą zawsze grube= leniwe, śmierdzące głupie... A ja ćwiczę, bo to lubię, zdrowo jem, ale i tak się wstydzę, bo inni o tym nie wiedzą... Nawt ostatni jakiś 16- latek za mną baleron krzyczał... Bardzo przyjemne - nie powiem...

Gość bllle..eeehh..
a może źle jednak prowadzisz tą diete... nie o to chodzi żeby wyeliminować cały "cukier" jak sie najesz za dużo białka albo tłuszczów to też przytyjesz a ruch do pracy i z pracy...no to sorry troche mało... A jak słysze że "mam takie geny" to mi sie wszystko w środku przewraca :O Sama jestem z rodziny w której wszyscy są grubi, po 100-120 kg, i tez taka byłam, ale sie wziełam za siebie i nie dopuściłam do tego dziedziczymy ewentualnie "gen złych nawyków" A problem z facetem tki w tym, że Ty sama sobie wmówiłaś że nigdy go nie będziesz miała, mężczyźni wyczuwają czy kobieta lubi siebie, czuje się wartościową osobą coś w stylu " chcesz mnie znać" ;) czy nie akceptuje swojego wyglądu, podświadomie pokazuje wtedy osotczeniu "nie podchodź do mnie bo nie warto" zacznij o siebie walczyć, masz całe życie przed sobą!