Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość englishman in poland

szkoła w wielkiej brytanii

Polecane posty

interesuja mnie możliwości edukacji syna ,który skończy gimnazjum w Polsce,jak wygląda kontynuacja nauki na wyspach?

ponawiam

ponawiam

nie jestem pewna,ale syn musialby dolaczyc do secondary school,pozniej college w wieku 16 lat,no a pozniej studia albo cos.

Gość ritenka
chodze do angielskiej szkoly, jestem w wieku twojego syna, tez bym teraz konczyla gim;]

cięzko odpuść sobie sarkazm,złosliwych polaczkum na forum pod dostatkiem,ale dzięki za link

Gość ritenka
jesli chcesz sie czegos dowiedziec to pytaj - chetnie odpowiem na pytania zwiazane z angielska szkola

Gość ciezko poszukac
Nie cierpie leniwcow.I chetnie pomagam jezeli widze,ze druga strona sie stara ale jej nie wychodzi.

Gość mialam taki problem
jesli dziecko ,ma skonczone 16 lat to od wrzesnia do collegu-musi zdac GCSI-egzamin - jesli nie to www.connexions-direct.com ta mi pomogli :)

Gość englishman in pland
sprawdziłem w necie ,że jest modern, grammar and comprehesive.dzieli się na dwa etapy,po jednym jest sat coś tam egzamin,po drugim też.chodzi konkretnie o to czy honorują nasza świadectwo ukończenia gimnazjum. i jakie ma perspektywy na dalszą naukę .mam 2 warianty wyjazdu: albo w ciągu roku gdy syn kończy 1 klasę gimnazjum jedziemy,i jak tam by sie uplasował,w jakiej szkole 2 wariant czekam 3 lata jak skończy gimnazjum i dopiero wtedy, nnie chodzi że jestem leniwy ale chciałbym bezpośrednie od kogoś kto załatwiał takie sprawe i ma doświadczenie

Gość mialam taki problem
nie honoruja - nawet nie pytaja. Zapisz do katolickiej jak chcesz- tylo potrzeba swiadectwo religii i zaswiadczenie z parafii. Moj sym poszedl po 1 lasie gimnazjum skonczonej w Polsce- oczywiscie swiadectwa tlumavczone zawiozlam - nic nie dalo, ale przyjeli go .

Gość ritenka
no wiec to jest tak. ja bylam w 2 gim kiedy wyjechalam i to byl ostateczny moment - 15 lat. od 16 lat, kiedy nie ma sie zdanego egzaminu GCSE czyli nie ma sie malej matury to nie mozna isc do sixth forma - czyli takiego jakby liceum. tylko wtedy do collegu - prostym jezykiem mowiac to zawodowka. wiec wyjezdzaj z nim teraz albo za rok bo pozniej juz bedzie za pozno. wg mnie lepiej byloby teraz , bo przez rok by sie zapoznal ze szkola, z jezykiem a w nastepnym roku przystepowal by do egzaminu GCSE. swiadectwo ukonczenia gim nic ich nie obchodzi, tam nie ma czegos takiego. mnie do szkoly przyjeli bez niczego, tylko kazali mi napisac jakie szkoly skonczylam.

Przy okazji mam prośbę o opinie z różnych stron wysp; jak to wygląda w uk, szkocji, irlandii ?

Gość ritenka
ja opisalam sytuacje z uk

Jakie są warunki przyjęcia do katolickiej szkoły, jeżeli syn ukończy gimnazjum w Polsce lub je tam przerwie. Pisał ktoś o zaświadczeniu z parafii. Prosze o bliższe informacje. Z góry dziękuję.

Gość ritenka
w moim miescie szkola katolicka niczym sie nie rozni od normalnej oprocz tego ze ucza tam religii katolickiej na R.E. (religia). w mojej szkole tez mamy religie ale uczymy sie o wszystkich religiach swiata.