Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ble ble bleeeeeeeeeeeee

zab madrosci i dalacin c

Polecane posty

witam wszystkich.Wlasnie przechodze przez okropna gehenne bo wyrzyna mi sie posrana osemka,boli jak cholera,mam wrazenie ze nie tylko bola mnie dziasla ale i ucho,gardlo.Bylam dzisiaj u stomatologa ktory przepisal mi dalacin c.wzielam juz jedna dawke ale na razie boli mnie tak jak bolalo wczesniej,rzeklabym nawet ze napier.... jesli mozecie napiszcie o swojej \"przygodzie\" z tym paskudem i czy tez braliscie dalacin no i czy pomoglo i kiedy :P z gory dzieki:)

Gość hjfhdghjkfgd
mam to samoooo

Gość mi nie pomogło
Ja miałam to samo, nie pomógł Dalacin, zresztą na co miał pomóc, to antybiotyk, a przy wyrzynaniu się zęba nie następuje jakaś nagła nadprodukcja bakterii. Jak się niemowlakom zęby wyrzynają to przecież nie podaje się antybiotyku. Brałam też Ketonal-przeciwbólowy, pomagał na jakiś czas. W końcu zrobiłam prześwietlenie i okazało się, że ósemka leży w poprzek dziąsła i to co się wyrzynało to nie była górna krawędź zęba, tylko boczna. Mogło się tak wyrzynać do końca świata, a przy okazji przepchała mi inne zęby i teraz są krzywe. W końcu pozbyłam się draństwa przez wydłutowanie i mam spokój. Lepiej zawsze zrobić prześwietlenie, bo nie wiadomo czy ósemka ma w ogóle miejsce na rośnięcie i czy jest prawidłowo ułożona.

no mi kazala wziac do konca ten antybiotyk wraz z lacidofilem,i mowila ze powinien przejsc ten okropny bol za niedlugo,a zdjecie mam zrobic po tym jak skncza mi sie antybiotyki. kolejna noc zarwana i kolejny dzien zlego samopoczucia.kupilam sobie zel na zabkowanie dla malych dzieci,plukalam dentoseptem,balam ibuprom i jedyne co czulam to mniejszy bol ale to moze przez piec minut a potem nawracalo ze zdwojona sila ;\ juz nie wyrabiam po prostu tak mnie cholernie boli

nie nie mnie solara nie interesuje :P wole prawdziwe sloneczko ;d

Ja ósemki mam już od paru dobrych lat. Wyrzynały i się gdy miałam jakieś 11 lat:) Nic nie powiedziałam rodzicomi dowiedzieli się po fakcie:D Choć szczerze mówiąc srałam z bólu...

a bylas u dentysty z tym zeby dal ci jakis antybiotyk?

Gość wszystko mnie boli
ja tez mam problemy z osemkami rok temu jedna mi rosla i tez sralam z bolu i w tym roku rosnie mi druga, zaczelo sie niewinnie od bolu zeba myslalam ze przejdzie ale w nocy kilka razy wstawalam bo nie moglam zasnac tak mnie zab bolal:(( z poczatku bralam ketonal, pomagalo na kilka godzin no ale nie bede brac w nieskonczonosc, jest on strasznie mocny, pozniej przerzucilam sie na ibuprom troche pomagalo, pozneij w koncu ten cholerny zab mnie prestal bolec ale zaczely DZIASLA cos okropnego je tak spuchniete ze nie wytrzymuje, boli, gdy przelykam sline boli (bo gardlo tez od tego mnie zaczelo bolec), poszlam do dentystki chirurga zeby naciac to cholerne dziaslo ale po rentgenie zeba stwierdzila ze jest to raczej niewskazane gdyz zabek ponoc dobrze rosnie w sensie nie jakos krzywo:)) no i powiedziala zeby plukac woda utleniona i dala mi antybiotyk wlasnie DALACIN C na razie wzielam jedna tabletke to cudow sie nie spodziewam ale mam nadzieje ze pomoze... bo juz nie wytrzymuje tak mnie to dziaslo boli ;((

Gość LaToya89
Mi 8 wyrznela sie 1,5 roku temu, a juz mi daje po sobie znac... od dwoch tygodni mam zapalenie dziasla, nie moge jesc ta strona po ktorej ona jest... Bylam u stomatologa, przepisal mi ten dalacin c i nic... za tydzien ide wyrwac :P