Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość herpes zoster

Życie i mieszkanie we Wrocławiu?

Polecane posty

Gość herpes zoster

Witam, mam pytanko, ile zarabiacie pracując we Wrocławiu i ile wydajecie na życie, opłaty. Proszę o poważne wypowiedzi

Gość wieściuch z polandu
niewiele- nie mieszkam we wrocławiu ;)

Gość herpes zoster
pytam powaznie, prosze o powazne odpowiedzi

Gość raTaTaTaj raTaTaTaj
podnosze, mnie tez to interesuje

Gość ked
skoro CI zależy:) wczoraj w lokolnej telewizji był ktotki materiał o Wro na podstawie denych GUSu we Wrocłąwiu. Z pewnością znajdizesz to gdiześ na stornkach internetowych. Clue: mieskzania o 1/3 droższe niż w Katowicach, zarobki o 1/5 niższe niż w Katowicach (średnia). Wrocłąw jest jedynym miastem z tych duuużych ktoiry stracił w stosunku do 1989 roku kilkadizesiąt tysiecy mieszkańców. Szacunki, że ta liczba spadnie do 500 tys (przed II woJNĄ - 1, 3 mln, teraz ok. 620 tys). Mieszkam we Wro od urodzenia, tu pracuję, ale dizałkę budowalaną zamist mieszkania kupiłam poza miastem. Tak robi większosć 30 latków... Do pracy z domu mam 8 km (nie za daleko jak na Wro) - ponieważ jadę nie przez centrum udaje mi się to w 30 min (oczywiśice nie w godiznach szczytu, czyli 7.30-10.00 - 14.30 - 18.00). DO centrum, rynku (4 km od mojego domu) nie jadę autem, tramw i busem też nie do końca radzę- bo mamy obecnie najdroższe bilety na przejazdy miejskie. Z resztą mają od września podrożeć. Ale jak pytam swoich studentow, którzy przyjechali tu studiować spoza Wro to są zachwyceni Rynkiem i wielością knajp... Kiedy już kończą Uni, są sfrustrowani bo wiedzą że migą dostać pracę za 1000 zł na rękę i mają problem z wynajęicem za taką kasę mieszkania, nie mówiąc juz o kredycie ...

Gość zdradzisz jak
przesadzasz z tym 1000 zł na rękę, ja jestem na 2 roku studiów zaocznych, pracuję dopiero od 2 lat i już zarabiam 1500 :) a pracy jest dużo, kawalerka w centrum miasta to 1000 zł, jak zamieszkają w niej 2 osoby to spokojnie sobie poradzą na start akorki owszem sa ale to chyba jak w każdym większym miescie - okres wiosenno letni także remonty dróg i ogólnie udoskonalanie naszego pięknego Wrocławia ;) jakimś kosztem musi tak być :P

Gość nbnnnn
dzisiaj nie ma perspektyw na mieszkanie we wrocławiu, ja np.nie chce wynajmowac, i co??? mieszkanie 43m2, 390 000zł. !!!

Gość zdradzisz jak
no to chyba jak w każdym większym mieście polski ceny mieszkań sa podobne...

Zdradzisz jak --> cóż za optymizm :) Nie, takich korków nigdzie nie ma. Tak debilnie potworzonych korków z powodu tak debilnego planowania remontów i niedotrzymywania terminów. Nie pamiętasz w 2005 helikopterów sztabu antykryzysowego? Ale za to od sierpnia mamy bilet miesięczny za 170 zł, więc spoko.

Gość raTaTaTaj raTaTaTaj
nie ładuja sie te strony...

Gość gość
spoko sie zyje, tanio jest, mozna sie swobodnie taksówkami w końcu poruszać, a nie tak jak na przykład w warszawie - nie wsiądziesz bo za kilometr prawie 3zł.. a kwota początkowa to 8zł... porażka - tu we wrocku jest taniej, porównajcie sobie www.ztp.pl

Gość gość
mieszkam we wrocławiu od roku, wynajmuje mieszkanie z rodziną na osiedlu Lamowice. fajny dojazd do centrum, blisko, ale niestety korek na buforowej czasem dobija. niestety jest to wjazd do wrocka od strony strzelina. Władze miasta nie dbają o mieszkanców i myśla tyłkami. długi weekend majowy, fuul ludzi ma zamiar odwiedzić w tym czasie zoo, a kretyni z magistratu organizuja bicie rokordu guinesa pod halą stulecia. korki przez cały dzień :/ kazde wydarzenie w tym mieście tak zapycha ulice ze głowa mała. ale zyje sie fajnie ;)

Gość gość
jest spoko :) pracuje, wynajmuje mieszkanie i stracza mi na jakies rzeczy dla siebie, na impreze i powrót z niej taksówka :) (wybieram wtedy korporacje www.ztp.pl )

Gość gość
ja mieszkam w krakowie i pozwalam sobie na wszystko, nawet na taksówki www.radiotaxi919.pl i tak siee czasami zastanawiam czy umialabym zyc wlasnie we wroclawiu

Gość gość
Wrocław pozostaje nadal drogi, ale jeśli jesteście fachowcami, to znajdziecie tam naprawdę dobrze płatną pracę. Nawet wystarczy zerknąć po tym, jak wiele jest ofert, proszę - http://www.gowork.pl/praca/wroclaw;l Popatrzcie na wynagrodzenia. Pewnie, że mieszkanei kosztuje więcej niż w innych miastach, ale potencjał robienia kariery również jest bardzo duży.

Gość gość
Kino domowe z tym nie możemy się spodziewać

Gość gość
Ja się przeprowadziłam do Wrocławia jakieś 2 lata temu i nie żałuje. Każdy znajdzie sobie lepszą czy gorszą pracę, a miasto bardzo ładne.

Gość gość
We Wrocławiu macie wiele znanych marek i można korzystać z tego wszystkiego na bardzo dobrych warunkach, zatem - nad czym się zastanawiać? Patrzcie - https://www.gowork.pl/praca/wroclaw;l Pod względem poziomu życia jest to jedno z lepszych miast. Duży wybór opcji pracy. Trzeba tylko chcieć z tego wszystkiego skorzystać.

Moim zdaniem Wrocław jest jednym z najlepszych miast w Polsce do zamieszkania. Miasto tętni życiem, ceny mieszkań nie są wygórowane a dobrą pracę także można znaleźć. Na przykład w Polmer. Wiem, że aktualnie trwa rekrutacja do tej firmy. Może ktoś z was będzie zainteresowany? Tutaj http://rekrutacja.polmer.pl/ znajdziecie wszystkie szczegóły. Pracodawca zapewnia umowę o pracę, wysokie wynagrodzenie a także szereg benefitów.

Gość maddzia20
Mieszkanie we Wrocławiu jest rewelacyjną opcją. Wiele dobrego czytałam na temat tego miasta. Nie dość że jest przepiękne a to wiem ze swojego doświadczenia to jeszcze na dodatek dynamicznie się rozwija. Z tego co widzę w ogłoszeniach ofert pracy tam nie brakuje więc jak tylko skończę studia to może uda mi się spełnić moje marzenie i zamieszkać w tym pięknym mieście. Co do mieszkania to się nie martwię bo dzięki ofercie najlepszego dewelopera we Wrocławiu czyli https://vantage-sa.pl/inwestycje/mieszkaniowe/wroclaw.html bez trudu znajdę wymarzone dla siebie cztery kąty. Już wstępnie zrobiłam rozeznanie i widzę że mają mieszkania w naprawdę spokojnej lokalizacji z bardzo dobrą rozwiniętą infrastrukturą i dojazdem do centrum miasta. Jeśli cały czas nie możecie znaleźć mieszkania we Wrocławiu no to nie ma na co czekać tylko zajrzeć na ich stronę internetową gdzie szczegółowo zapoznamy się ze wszystkim ofertami. Jak dla mnie wybór numer jeden i już namawiam rodziców aby pomogli mi w kupnie tego mieszkania. To na pewno jedyne rozsądne wyjście bo jakoś nie widzę siebie w wynajmowanym mieszkaniu.

Gość Martynaxx
Budowa domów w dzisiejszych czasach nie zajmuje już tyle czasu co kiedyś. Poza tym istotnym faktem jest także to, że zdecydowana większa ilość osób może sobie na to pozwolić bez większych problemów. Wrocław jest pięknym miastem i budowa domu na jego terenie to z pewnością coś niesamowitego. Zachęcam do przeanalizowania artykułu na ten temat ->http://panpifpaf.pl/ciekawe-projekty-domow-we -wroclawiu/