Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trzymiesięczna

Jak dbać o siebie w ciąży?

Polecane posty

Gość trzymiesięczna

Jesetm w 3 miesiącu ciąży i sumie nic wielkiego nie robię, czyli nie dbam za bardzo o swoje ciało bo szczerze powiedziawszy nie wiem jak? Co w ciąży jest dozwolone i od którego miesiąca?

dbaj tak jak dbalas wczesniej. Chcesz to sie maluj chodz do fryzjera rob paznokcie itd. Nie zapomnij o np oliwce na brzuch i uda zeby natłuscic skore i uniknąć rozstępow albo jakis krem przeciw.

Gość też jestem w 3 miesiącu
i też mnie to ciekawi

Nie pij alkoholu i nie jaraj fajek. Kategorycznie nieee!!! Lansuj sie na maksa, nich tym wszystkim zazdrosnym babsztylom szczeny opadają

Gość rób to co wcześniej
oczywiście oprócz używek, i dodatkowo smaruj brzuch kremem p-rozstępom od 4 mc i dużo ruchu i swiezego powietrza.

Gość gość
oliwka teraz to szczególnie na piersi, ja smarowałam od pierwszego dnia, w którym dowiedziałam sie o ciąży, ale robiłam to tylko raz dziennie, no i popękałam - bo piersi urosły bardzo szybko i bardzo dużo, już w 4-tym miesiącu zrobiły sie rozstępy (na szczescie nie duże i tylko pod spodem, ale zawsze) i od tej pory jak te rozstepy zobaczyłam to zaczęłam smarować sie 2-3 razy dziennie (piersi) no i nie jest źle, rozstępy bledną a nowe sie nie pojawiająnatomiast jeśli chodzi o brzuszek to już teraz systematycznie natłuszczaj skórę rano i wieczorem, a od ok.5-tego miesiąca (brzuszek zaczyna wtedy rosnac) to juz na maxa, ja smaruje do tej pory co 2,3 godz oliwką i na wieczór kremem, może i przesada, ale rozstepu nie mam żadnego tfu tfu, odpukać..do tego trzeba troszke zdrowiej żyć, mniej słodyczy, więcej nabiału, owoców..i nie przestawać byc kobietą:) piekny makijaż, zrobione włosy to nasz obowiązek:) (i chodzi tu o naszą psychikę, to naprawde działa)

Gość to chyba jednak zależy od skór
y, bo ja długo nei stosowałam nic ani na brzuch, ani biust, a ten też urósł w zaskakującym tempie, bo już na początku ciąży zrobił się 10cm większy i NIC - zero rozstępów:) w końcu za namową koleżanek, które mają już dzieci zaczęłam stosować regularnie od 5-go miesiąca oliwkę na całe ciało, a na to jeszcze dodatkowo krem na rozstępy na brzuch i pupę oraz krem do pielęgnacji biustu:) nie wiem czy to zasługa oliwek i kremów, ale rozstępów nadal nie ma, a jestem już w 35 tygodniu:) aha! do mycia polecam natłuszczający olejek ISANA z Rossmana:) kosztuje raptem 4.99zł i choć jest średnio wydajny, to wydaje mi się, że naprawdę świetnie natłuszcza i jest doskonałym uzupełnieniem oliwki do ciała (ja stosuję oliwkę HIPP) :)

Gość trzymiesięczna
A powiedzcie czy stosujecie tę oliwkę na mokrą skórę? Bo słyszałam, że tak lepiej a na suchą skórę niby jeszcze bardziej wysusza. Też chcę zacząć stosować kremy ale dopiero od 4 m-ca

Gość oliwkę stosuje się
na wilgotną skóre

Gość duwmiesieczna
moze wskrzesimy ten temat kobietki przeciez to wazne Ja jestem w drugim msc, i chcialabym od poczatku zaczac cos robićd dla siebie A brak uzywek,to oczywiste o tym nawet nie trzeba nawet pisac :)

Gość gość
kolezanko vivienne, placa ci za robienie tu darmowych reklam :D????

Gość gość
Będąc w ciąży należy również w odpowiedni sposób o swoje ciało - tylko w ten sposób unikniemy nieestetycznych rozstępów. Nie brak gabinetów kosmetycznych, które mają w swojej ofercie zabiegi dla kobiet w ciąży - np. krakowski SCM estetic.

Gość Mirlenke
Dziewczyny warto jest dbać o siebie ! Zobaczycie,ze ciąża to okres, w którym macie czas na to aby o siebie zadbać. Po porodzie kiedy maluszek będzie już na świecie to na pewno nie będziecie już miały dla siebie tylu wolnych chwil. Jeśli mogę coś polecić to będzie to albo masaż albo dermabrazja na twarz. Sama zamierzam wybrać się na to we wrzesniu. Po ciązy również możecie skutecznie usunąć blizny albo rozstępy: http://citymag.pl/jak-skutecznie-usunac-blizny/

Gość gość
* myć regularnie pipsko i doopsko *myć zęby i żreć nabiał, bo wyleco *ruszać się, chodzić na spacery *zdrowo żreć a nie jakieś fastfudy czy z biedry parówki, dużo owoców, warzyw, mięsko *nie palic nie chlać ale to jasne chyba * smarować bebzun, tzytze i udziska oliwką aby się nie rozstąpiły *regularne wizyty u gina i badania + suple o ile jest takie zalecenie *unikać wkurwów *nie dźwigać, nie przemęczać się, nie ćwiczyć jak poyepana *obserwowac sygnały jakie wysyła ciało i reagować gdy coś jest nie tak iść do lekarza