Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mąz juz sie śmieje ze mnie

co jest z tą owulacją.pomózcie

Polecane posty

Gość autorko kochana
a nóz może się uda. Lepiej się nie nastawiać i nie przeginać ani w jedną ani w drugą stronę, bo rozczarowanie boli. Trzymam kciuki by się udało.

dziękuję.Powiedz mi tylko czy te 3 dni to płodne były czy tylko owulacja jest w jeden dzień?

mi się wydaje że dlatego teraz ci się z tą temperaturą i owulacją tak zmienia bo ty zmieniłaś do nich nastawienie :)do tej pory zawsze było tak samo bo miało tak byc i już. a teraz chcesz zajść w ciążę, widac że dużo o tym myślisz - więc organizm inaczej funkcjonuje pod wpływem twojego stresu. też uważam jak kilka osób powyżej że to chyba nie jest najlepsza metoda do zajścia w ciążę. na spontanie szybciej się udaje :) ale to tylko moje subiektywne zdanie ;)

Gość OWULACJA trwa maksymalnie
24h, a najczęściej nieco krócej natomiast same dni płodne stanowią w cyklu około 7 dni

Gość autorko kochana
Dokładnie jak ktoś wyżej napisał- trzeba przyjąć, ze owulacja jest jednego dnia, a dni płodne trzeba liczyc- 3 dni przed owu- i 3 dni po. :) Stosunek co dwa dni to najlepsze wyjście- plemniki są silniejsze, a 2 dni przeżyją w Tobie na pewno :)

czyli nie będę sie zastanawiac który z tych dni był owulacją. ystarczy ze śluz wskazał ze to płodne i od razu przeszlismy do działania, potem dzień wolny i potem znów sex.Więc jak ma cos byc to będzie bo sa ku temu szanse:)) tylko ta blokada- pewnie nici z tego, ale trzeba dalej mierzyc .Nie wiem czy umiem sie odblokowac. generalnie zaczynamy działac juz po okresie az do owulacji.Po owulacji juz nie trzeba zblizeń bo i tak nie dojdzie do zapłodnienia.A tam przyjemność.ja muszę zajsc:))))

oj to ze płodne względnie są przed owulacją to wiem, nabardziej płodne jest w owulacje bo wtedy dochodzi juz ...wiadomo..Natomiast nie zgodzę sie ze 3 dni po owulacji są nadal płodne. Nie wyczytałm tego nigdzie. Moze tak byc ,ale raczej potem temka wzrasta i zaczynają sie niepłodne.

Gość autorko kochana
Ja mówię jak się liczy- nie zawsze strzelisz, ze owu jest np. 15 dnia cyklu- będzie np 17 dlatego liczy się 3 przed i 3 po domniemanej owu. Ponieważ żadna metoda oprócz monitoringu nie daje Ci pewności, że owu była- dlatego liczy się z przesunięciem 3 dniowym :P

ja patrzę na temeraturę i na sluz w tych dniach i wtedy wiem czy jest owulacja. No moze nigdy nie jest to z dokładnością ale przynajmniej mozna spróbowac bo jak radykalnie spada tempka i jest rozciągliwy sluz a do tego jest powiedzmy 13 dzien czyli mozna przyjąc- jest owulacja. No i te 2 dni potem tez. Fakt faktem tuz przed tym 13stym dniem tez mozna uznac ze mogłabyc owulacja-no ale jak tempka była wysoka bardzo? Po wysokiej tempce poznaję ze owulacji jeszcze niema, dopiero jak bardzo spadnie. Ja co cykl tak mam, wysoka i nagle spadek w 13 tym dniu. Tylko teraz tak jak mówiłam cos sie zawaliło w tym cyklu:)