Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drapiąca się

Ogromny świąd i bąble na dłoniach...pomożcie

Polecane posty

Gość drapiąca się

Od 3 dni ( zawsze rano) mam swiad na wewnetrznych czesciach dłoni, pozniej wyskakują bable i skóra jest zaczerwieniona i spuchnięta. Po jakiejs godzinie wszystko wraca do normy. Czy ktos mial podobnie? Powinnam isc do dermatologa? Czy jest jakis sposob by zaradzic samemu?

Gość drapiąca się
ha ha ha liczylam na pomoc a nie głupie teksty

Gość hm hmmmmm
wyglada to na pokrzywke alergiczna, sprobuj brac jakies leki przeciwalergiczne bez recepty (na noc) i zobacz co sie dzieje, ale i tak lepiej zebys poszla do lekarza

Gość drapiąca się
hm hmmmmm a znasz jakies leki przeciwalergiczne? Cos skutecznego?

Gość zółtaczka zakaźna

Gość gorączka filipińska

Gość moge tak długo jeszcze
ale i tak nic Ci to nie pomoże wiec wypierdalaj do lekarza :O

Gość hm hmmmmm
w sumie te bez recepty to wszystko to samo-cetyryzyna albo loratadyna tylko pod roznymi nazwami ja uzywam Amertilu, mam podobny problem jak Ty ale na brzuchu

Gość hm hmmmmm
i smaruj Fenistilem

Gość drapiąca się
zamierzam pojsc do lekarza, jednak chcialam juz jakos sama działać bo swiad jest nie do zniesienia

Gość hm hmmmmm
mi Amertil i Fenistil pomogly, wiec sprobuj, ale na wizyte sie umow jak najszybciej

Gość drapiąca się
Dziękuje :)

Gość to ja ja
..leć do lekrza. Nie chce cie straszyć ale jest to prawdopodobnie świerzb lub grzybica.

Gość drapiąca się
juz jest ok:) Samo swędzenie i wyskakiwanie bąbli trwalo jakąs godzinę. To chyba pokrzywka alergiczna ( chociaz ja nigdy nie bylam na nic uczulona). Do lekarza oczywiscie pojdę.

Gość wypij wapno
to pewnie uczulenie od jakiegos jedzenia tez takie czasami mam

Gość drapiąca się
piję od 3 dni jak tylko pojawilo się swedzenie :O

Gość moze jesz
cos nowego,co Cie uczula albo jakas bizuteria to powoduje

Gość drapiąca się
bizuterii nie noszę, wiec to z pewnoscia jedzenie. Robie bilans co ostatnio jadłam nowego i wychodzi na to ze przyprawy ... w zwiekszonej ilosci ( wczesniej tez ale malutko :O ).

Gość a wiesz co
bąble i świad dłoni może wskazywać też na świerzba, dziwne tylko, że potem objawy ci ustępują

Gość drapiąca się
bable pojawiały się zaraz po tym jak się zaczęłam drapać. Wszystko trwa jakas godzinkę i pozniej wszystko mija. Teraz jest wszystko OK. Swierzb? Skad mogłabym go złapać?

Gość studentka mediciny
kila jak bozi dozi poczytaj o obiawaach to zobaczysz tylko ona jako jedyna daje takie objawy we wnetrzu dloni :( tak wiec przykro mi ale jakis syfiarz cie zarazil :O

to na tle allegrgicznym , sama tak mam , w bablach jest płyn lub czasami nawet ropa i bardzo swedzą, ostatnio nawet na stopach mi sie zrobiły, wystepuja u mnie sezonowo przewaznie na lato... nie robi łam testow ale to pewnie od jedzenia , posmaruj mascia sterydową

Gość drapiąca się
to nie kiła. nie wspołzyje z nikim.

Gość a wiesz co
świerzbem brew pozorom łatwo się zarazić. wystarczy pogłaskać jakieś chore zwierze, czy odwiedzić kogoś w domu, gdzie panuje świerzb, można go złapać w pksie, pociągu, ta cholera długo zyje i łatwo się przenosi

Gość a wiesz co
przekopiowałam to z portalu medycznego: Zakażenie następuje drogą bezpośredniego kontaktu – człowiek od człowieka lub za pośrednictwem przedmiotów codziennego użytku - najczęściej pościeli. Rozgrzanie ciała sprzyja przedostawaniu się zapłodnionych samic do naskórka. Cechą charakterystyczną tego schorzenia świąd. Najczęstszym umiejscowieniem się świerzbu są palce rąk, zgięcia i fałdy skóry.

Gość studentka mediciny
ha ta niech sie smaruje mascia sterydowa hahaha wiecej krzywdy sobie zrobi :P do lekarza idz :)

Gość drapiąca się
a wiesz co : u mnie to palców nie dotyczy, tylko wewnetrznej czesci dłoni blizej nadgarstka. pewnie cos zjadłam, choc nie wykluczam ze to swierzb. Przjede sie do lekarza i on oceni co to takiego

Gość fdghfghgfjh
n

Gość A.a
Swierzb :):):):) Bah Bah Powaga ;p

Gość lesz
Mam nawracające co pewien czas uporczywe swędzenie wewnetrznej strony dłoni. Drapanie tylko wzmaga świąd. Wyczuwalne są wtedy liczne zgrubienia podskórne środka dłoni. W zasadzie dotyczy to zawsze dłoni prawej. Lekarz nie zna pochodzenia tego. Może od myszy komputerowej ? Może witam się z niewłaściwymi osobami ? Tak czy inaczej zdecydowaną ulę przynosi maść (nie krem) Cutivate. Zwykle jedno użycie przed snem wystarcza aby móc usnąć i rano jest OK. Pracuję w biurze. Swego czasu problemy skórne miałem też na palcach dłoni prawej w miejscach przylegających do długopisu. Były to swędzące krostki podskórne. Polecam Cutivate maść - bez recepty.