Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

on_bez_nicka

Do kobiet - warto was zaczepiać w internecie?

Polecane posty

Ostatnio stworzyłem sobie profil na stronie randkowej, bo pomyślałem, że w ten sposób też warto spróbować poznać jakąś ciekawą kobietę, ale póki co raczej marnie to widzę. Albo żadna nie odpisuje, albo kontakt urywa się po jednym czy dwóch mailach. Mam takie wrażenie, że na tych stronach trwa ciągle coś w rodzaju zabawy, albo podbudowywania własnego ego. A raczej żadna kobieta nie myśli o poznaniu kogoś na poważnie w ten sposób. Mam rację? Pewnie są tutaj kobiety, które mają swoje profile na tego typu stronach. Dlatego zapytam - jak wy traktujecie takie znajomości?

Ja bede szczera do bolu. Raz zalozylam sobie kilka profili na o2: 1. romantyczna i szukajaca milosci (ladna) 2. sexy lady (ladna) 3. szukajaca milosci (gruba) 4. lesbijka szukajaca kobiety (ladna) Faceci odpowiadali najwiecej na sexy lady i lesbijka. Malo odpowiedzi przyszlo na romantyczke, zas na grubaske wogole. To dalo mi do myslenia, ze faceci szukaja tylko sexu. dzieki takiej zabawie pogodzilam sie z mezem, bo stwierdzilam, ze chlop wady ma, ale takich jak on to jednak ze sieca szukac. I podobnie jak mam kryzysy czy klotnie z lubym wchodze na czaty i bajeruje. Dzieki temu odreagowuje i godze sie z lubym. Wg mnie faceci na takich czataxch szukaja tylko sexu wiec nie mam skruplow by tez sie nimi bawic.

Gość demoniczny pocałunek
Jeżeli facet zagaduje s sposób grzeczny, inteligentny i niebanalny, z przyjemnością z nim rozmawiam. Jeżeli przynudza, nie ma nic ciekawego do powiedzenia, robi błędy, nie czyta mojego profilu, jest żonaty, domaga się zdjęcia - odpuszczam sobie znajomość z nim. Czyli około 99% rozmówców "spławiam" :P

*w sposób... :)

No dobrze, ale zakładając, że facet \"działa\" zupełnie odwrotnie niż piszecie. Tzn. czyta to co macie w profilu, nie zaczyna rozmowy od banalnego \"cześć, może poklikamy?\", nie jest brzydalem, nie robi błędów ortograficznych. To co wówczas powoduje, że jednak takiemu facetowi nie odpisujecie?

Wtedy duze role gra jego zdjecie, co porabia w zyciu, w jaki sposob pisze "ciotowaty", "desperacki", czy normalny.

wtedy wniosek, że z jakiegoś powodu (być może sugerując się zdjęciem - ja nigdy nie zamieszczam :P) na rozmowczynie wybiera sobie osoby, które: a) szukają sponsora, 2) są mało inteligentne i nie potrafią zrozumieć, co do nich napisał, 3) niezdecydowane :P

on bez nicka i alojzetta maja racje.W owym swiecie to trzeba przyznac ze wszystko kreci sie wokoło sexu i kasy.Mezczyzni w oczach kobiet maja sie jawić sie jako przystojni bruneci o niebieskich oczach,dobrze zbudowani,przystojni,z własna fura i kwardratem..To daje kobieto poczucie bezpieczeństwa (złudne) ale coz lepiej zyc wygonie i nie kochac ,niz kochac i zyc szczesliwie.A co do kobiet w oczach mezczyzn to maja to byc kobiety,najlepiej przepiekne ale bez rzoumu,najlepiejzeby dawały sie zdradzac i oszuykiwac i byc wierną niczym julia.i byc 24/7 chetna do igraszek w jak najbardziej wyrafinowanym stylu oraz pozamiatac i posprzatac.Ale tak nie ma.ten kto ma jeszcze oleju troche w głowie to potrafi sobie partnera bądz partnerke znalezc bez problemu.niestety debilizm i górnolotność w naszym społeczeństowi istnieje ale takie rzeczy to w serialch tylko i nie dziwciesie ludzie skad ludzie biorą wzorce.

No akurat ja mam taki styl zaczepiania kobiet w internecie, że najpierw czytam uważnie co mają napisane w profilu, a potem staram się w zabawny sposób odnieść do jakiejś rzeczy. Generalnie stawiam na humor, a nie przynudzanie. Tylko tutaj znowu jest problem, bo niektóre kobiety mojego poczucia humoru kompletnie nie rozumieją ;)

Gość dagna
Ja bym Ci odpisala po wielokroc, jesli rzeczywiscie jest tak, jak mowisz :)

Gość dagna
Btw marze o kims, kto bedzie smial sie z moich zartow :P Bo ja sie skladam ze smiechu, jak slysze, ze "bark" to od tylu "krab" :D

ja także :D

A na jakie profile zwracasz uwagę? Może po prostu wybierasz nie te kobiety ;) Do mnie na przykład nie pisałeś ;) A na poważnie - pisz dalej, może w końcu trafisz na kogoś \"normalnego\" choć z własnego doświadczenia wiem, że jest cieżko kogoś ciekawego spotkać.

Gość ** ** ** ** ** *** *** *** ***
no ja uważam że warto. tylko uzbrój się w cierpliwość. ja mojego obecnego partnera poznałam przez portal towarzyski, i mam sporo przyjaciół który poznałam w internecie....przy czym to znajomości praktycznie od razu przeniesione do reala...z dłuższego klikania w klawiaturę nigdy nic nie było.

Gość Czarna88
Szanowny autorze tegoż tematu, jeśli masz zdjęcie w profilu, to jeśli owej dziewczynie nie wpadniesz w oko, to choćbyś na głowie stanął to Ci nie odpisze;) Jeśli zdjęcia nie posiadasz, może kobietka boi się, że chociaż może będzie wam się cudownie mailowało czy też rozmawiało, iż po tym jak wyślesz jej zdjęcia, nagle każdy temat przestanie być już interesujący, bo po prostu jej się nie spodobasz...

jednym słowem zdjecie to podstawa.chocbys był ze złota a nie masz zdjecia to nie masz szans,predzej bedziemic szanse metroseksualny brunet udajacy znudzonego adonisa-kobiety beda sikac po kopytach bo a nuz jest fajny,jak dopiero okaze sie ze nie jest fajny to owe kobiety daja sobie siana:)

Total fatal > być może, wszystko przede mną :) Piszę w ten sposób od niedawna, wcześniej uważałem to za kompletną stratę czasu, ale postanowiłem spróbować. Czy wybieram niewłaściwe kobiety? Sam nie wiem. Nie ukrywam, że patrzę na zdjęcia. Z tymże ja mam specyficzne upodobania że tak powiem. Tzn. nie gustuję w lalkach Barbie, ani innych pięknościach. A wam zdarza się zaczepiać facetów, czy tylko czekacie aż oni was zaczepią?

Gość dagna
W tych kwestiach zdaje sie na przypadek, nie szukalam nigdy chlopaka przez internet. Co nie znaczy, ze nie znalazlam :)

on_bez_nicka -> nie patrz na zdjęcia i nie pisz do dziewczyn ze zdjęciami. Myślę, że dziewczyny, które zamieszczają swoje zdjecia na portalach randkowych bazują tylko na swojej urodzie i chcą się "sprzedać" pobawić i nie chodzi im o nic trwalszego i o poważną rozmowę. Mam nadzieję, że nikogo nie obrażam, ale te "łądniejsze" dziewczyny własnie w ten sposób myślą. Tak ja myślę... Mogę się mylić. Ja czasem zaczepiam facetów, ale tylko czasem i musi mieć naprawdę ciekawy profil, żebym napisała. I właśnie podobnie w Twoim stylu - stawiam na poczucie humoru, chociaż czasem może przeginam na stronę ironii ;)

To jest tak: albo dajesz swoje zdjecie i wtedy albo sie podobasz albo sie nie podobasz. Jak sie nie podobasz to mozesz napisac w dziesieciu jezykach, z humorem polotem ale nic nie zdzialasz. Jesli nie dasz zdjecia, to jestes oceniany na podstawie tego co piszesz. Kobieta probuje doszukac sie twojej atrakcyjnosc we wszystkim co piszesz. Takze zwyczajne napisanie "lubie czytac ksiazki" moze byc zrozumiane jako, jestem molem ksiazkowym, nie wychodze z domu tylko siedze i czytam i juz dziewczyny uwazajace sie za bardziej aktywne moge cie odrzucic (moga a nie musza), z kolei zwolenniczki domowego ogniska moga cie zechciec wlasnie za to zdanie. To nie o to chodzi, ze kobieta szuka nie wiadomo jakiego idealu, ale szukanie w internecie opiera sie troche na wyobrazeniach i szuka sie takiego profilu co najbardziej odpowiada owym wyobrazeniom. W realu od razu widzi sie wyglad a w necie tak nie jest, dlatego tak duza role odgrywa sposob przedstawienia sie.

Ja też ostatnio zaczynam się rozglądać za kimś ciekawym na fotce i oprócz małolatów liczących tylko na ocenkę i komantarzyk lub lalusiów szpanujących nagim torsem, śliczna buźką i super autem niestety nic nie zauważam ciekawego :o

podaj linka - ocenimy :) zauważyłam, że mężczyźni mają przesadne zdanie o sobie - przykładowo zaniedbani Panowie z nadwagą, w nietwarzowych fryzurach i z niesbyt lotnym, oględnie mówiąc, wyrazem twarzy, zwykli pisać "uważam się za przystojnego", "atrakcyjny facet" czy też "koleżanki twierdzą, że przystojny" :P a mnie z kolei uroda mało interesuje, ale wyraz twarzy - owszem jednak nie lubię braku samokrytyki :) co do facetów - zauważyłam prawidłowość: spytana o figurę, piszę zgodnie z prawdą, że "bardziej okrągła" - większość facetów w tym momencie rezygnuje :) dowcip polega na tym, że nie weryfikują swoich wyobrażeń (zapewne 100 kg zywej wagi - a nawet jeśli, to co?), a ja mam na myśli okrągłe biodra i duży biust, hehe :D