Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedzenie

pytanie dotyczące żywienia niemowlaka

Polecane posty

Gość jedzenie

Moj maluszek ma trzy miesiące od drugiegoo miesiąca je już jabłuszko a od tygodnia lekarka kazała nam zagęszczać mleko mąką kukurydzianą jest na mleku NAN 1 i chciałam się zapytać kiedy moge mu wprowadzac coś innego do jedzenia wiem że zupki jak skończy pół roczku ale czy na przykłąd jakies dania ze słoiczków czy kiedy biszkopty albo kaszki jak to wygląda u was???

od 4 m-ca sa juz słoiczki z obiadkami wazywkami, deserki wybór dosyc duzy i kaszki ryzowe rozne smaki i soczki takze jest w czym wybierac ewentualnie sama mozesz gotowac i robic poapki

Gość mama32
mój syn w wieku 3 miesięcy to pił wyłacznie mleko, dopiero po skończeniu czwartego dawałam mu raz dzienne zupke jarzynową z 2 łyzeczkami kaszki mannej (ekspozycja na gluten)

Jedzonka w słoiczkach sa po 4 miesiącu, czyli przez 4 miesiace dziecko powinno jeść wyłącznie mleko. Mój synek ma teraz 3 miesiące i nie najada się, ale pediatra stanowczo odradziła nowości. Lepiej niech je częściej, ale mleko na razie. Mój je nan active 1. Układ pokarmowy nie jest jeszcze dojrzały na przyjęcie bogatszego jedzenia, chociaz ja tez zastanawiałam sie nad wprowadzeniem czegoś.

Gość Statystycznie
No tak, pierwsze słoje są PO 4 miesiącu, a WHO w ogóle zaleca dawać samo mleko do 6. miesiąca życia. Dzieci są twarde jak stal, zniosą różne matczyne eksperymenty. Gorzej, gdy okaże się że stal jest w jakimś miejscu zdefektowana i odbije się to na zdrowiu malca np. jakąś alergią. Ta mąka to jeszcze pół biedy, ale z zupkami i owocami to bym poczekała... Taka moja opinia... Przynajmniej do skończenia 4 miesiąca.

coś szybko rozszerzałąs dietę - mi lekarka zaleciłam wprowadzenie owoców po 4mies bo mam dużego Synka - i byłam niezbyt przekonana bo chciałam do końca 6mies karmić tylko piersią a tu jabłko tak szybko i teraz ta mąka... czy Twoje dziecko miało niska masę urodzeniową albo było wczesniakiem?

tośka gdy malec ma mała wage urodzeniową, lub jest wcześniakiem - to też nieprzyspiesza się podawania nowych pokarmów - bo i po co?? bardziejobstawiam że dzidzia jest duża :D i stad te zapędy do jedzenia :D jak dla mnie to troszke zawcześnie, ale to twoje dziecko i pewnie i tak zrobisz po swojemu :O a najbardziej dziwię się twojemu lekarzowi !!!!

Sorry ale dla mnie to głupota podawać dziecku od 3 miesiąca życia posiłki stałe!!!!!!!! Na wszystko przyjdzie czas.Nie rozumiem czemu matki tak się spieszą z podaniem nowości???? kiedyś usłyszałam że to takie urocze jak po zupce dzidzia jest brudne-czyżby tak było naprawdę?!

mojemu Michałowi mleka było ciągle mało dlatego lekarka kazała rozszerzać diete po 4 mies nie jestem pediatra - ufam mojemu lekarzowi a odkad Michał dostaje owoce i jarzynke to nie wisi mi co 20 minut na cycu jak dla mnie to git

Tośka ----- Po 4 miesiącu to co innego niż od 2 :D :P Tu jest różnica.Teraz wg nowego żywienia dzieci karmione sztucznie mogą dostać pierwszy posiłek stały właśnie po 4 m.

Gość jako ja i nie ja
dziecko moze dostać zupke ale np po jednej łyżeczce po 3mies..i tak stopniowo a potem jak najedzone to lepiej spi nawet cała noc i nie mam problemu...wstaje razem z nami..