Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ekspresowiczka

ekspres ciśnieniowy za 2 tys.a jego obsługa.

Polecane posty

Gość ekspresowiczka

Chciałam miec super ekspreas.Nie taki za 300 zł ale taki juz reprezentacyjny , duzy ładny-i mam. Problem w tym,że nie specjalnie z wszystkim sobie radzę. Jezeli ktos z Was posiadada taki to mam kilka pytań. Co z tą parą, bucha tak niemiłosiernie i mleczko tryska na wszystkie strony.Czy cos zle robię? zanurzam w mleczku ten dzyndzelek i po paru sekundach spieniania- zaczyna mocniej pienic i tryska.Wogóle to za kazdym razem trzeba płukac wodą. Normalnie nie mam sił do tego-az mi sie kaw odechciewa.

Przeczytaj dokładnie instrukcję obsługi, która na pewno była dołączona.

Gość ekspresowiczka
jak mi ktoś kupi ekspress to dam dopska

Gość pracująca kiedyś w kawiarni
Dyszę do podgrzewania mleka trzeba zanurzyć prawie do dna (naczynie z melkiem należy przechylić). Jak już mleko osiągnie odpowiednią temperaturę, naczynie z mlekiem obniżamy, wówczas dysza można być tylko minimalnie zanużona. Dobrze spienione (ubite) mleko nigdy nie będzie tryskać na boki. Żeby mleko było pysznie ubite, należy podgrzewać zupełnie zimne mleko, najlepiej z lodówki. Ciepłe mleko, lub mleko powtórnie odgrzewane, nigdy nie spieni się ładnie, dlatego należy dozować odpowiednią ilość mleka, a nie wlewać do oporów. Dysze po każdym spienieniu mleka należy dokładnie wyszyścić, bo zaschnięte mleko, jest po prostu nie do usunięcia:)