Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ekspresowiczka

ekspres ciśnieniowy za 2 tys.a jego obsługa.

Polecane posty

Gość ekspresowiczka

Chciałam miec super ekspreas.Nie taki za 300 zł ale taki juz reprezentacyjny , duzy ładny-i mam. Problem w tym,że nie specjalnie z wszystkim sobie radzę. Jezeli ktos z Was posiadada taki to mam kilka pytań. Co z tą parą, bucha tak niemiłosiernie i mleczko tryska na wszystkie strony.Czy cos zle robię? zanurzam w mleczku ten dzyndzelek i po paru sekundach spieniania- zaczyna mocniej pienic i tryska.Wogóle to za kazdym razem trzeba płukac wodą. Normalnie nie mam sił do tego-az mi sie kaw odechciewa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przeczytaj dokładnie instrukcję obsługi, która na pewno była dołączona.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ekspresowiczka
jak mi ktoś kupi ekspress to dam dopska

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pracująca kiedyś w kawiarni
Dyszę do podgrzewania mleka trzeba zanurzyć prawie do dna (naczynie z melkiem należy przechylić). Jak już mleko osiągnie odpowiednią temperaturę, naczynie z mlekiem obniżamy, wówczas dysza można być tylko minimalnie zanużona. Dobrze spienione (ubite) mleko nigdy nie będzie tryskać na boki. Żeby mleko było pysznie ubite, należy podgrzewać zupełnie zimne mleko, najlepiej z lodówki. Ciepłe mleko, lub mleko powtórnie odgrzewane, nigdy nie spieni się ładnie, dlatego należy dozować odpowiednią ilość mleka, a nie wlewać do oporów. Dysze po każdym spienieniu mleka należy dokładnie wyszyścić, bo zaschnięte mleko, jest po prostu nie do usunięcia:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×