Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MoMagda

Plamienia

Polecane posty

Gość MoMagda

Dziewczyny!! Biorę Yasminelle od dwóch tygodni...na razie średnio się czuję ale da się wytrzymać:)) mam lekkie huśtawki nastrojów, piersi mnie trochę bolą ale wiem, że organizm musi się przyzwyczaić. Mam inny problem. Nie wiem czy to te plamienia tak wyglądają, czy co....chodzi o to, że mam jakieś dziwne upławy...takie lekko brązowe...jakby właśnie krew ale to nie jest chyba krew...nie wiem czy coś jest nie tak ze mną, czy to tak już musi być. Ratunku pomóżcie dziewczyynyy!!!!

Gość WITAJ witaj
hej, jesli masz plamienia w trakcie stosowania tabletek to skontaktuj sie z lekarzem. Dawka hormonu w nich zawarta jest najwyrazniej nieodpowiednia dla Ciebie. Plamienia nie powinny sie pojawic w czasie tych 21 dni! Udaj sie do lekarza. Z pewnoscia odstawisz te tabletki i zaczniesz stosowac inne. Ps-czy Twoj lekarz skierowal Cie na badanie estradiol, LH, FSH? Jesli nie, to powinien teraz dac Ci skierowanie. Jesli dowiesz sie, jaki poziom masz hormonow, latwiej bedzie dobrac Twojemu lekarzowi srodek antykoncepcyjny. Jednak zaznaczam, lekarze niechetnie daja skierowania na te badania z prostej przyczyny - sa drogie, kosztuja ok. 150 zl. Za kazde skierowania sa oni rozliczani ( czy w danej sytuacji nalezalo dac skierowanie czy nie, paranoja w naszym kraju:/ ). Moja kolezanka tez mialam plamienia w czasie brania tabletek (Novynette), ale dopiero po pol roku od brania. Fakt, zle sie czula, a jak juz doszly te plamienia odstawila je i nie bedzie juz do nich wracac. Serdecznie pozdawiam! Ola

Gość Blondiiiiii
Plamienia są normalne w czasie brania tabletek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!