Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Takie pytanie mam

Czy jak kobietę kręci to, że facet ma prestiżowy zawód to jest materialistką?

Polecane posty

Doprawdy "inka- tak sobie roimy, przeciez nie znamy tego człowieka, ani ciebie, ani nie bylismy świadkami zaistniałej miedzy wami sytuacji, mnie osobiście szlag trafia jak facet okazuje mi zbyt jawnie uwielbienie- automatycznie go olewam " dobrze napisane. A do tego ja nie lubie jak facet w pracy to tyran(bo tak mu nikt nie podskoczy bo nie może) a w domu to laps(nie mówmi Inka ,że ten Twój adorator to laps bo go nie znamy). facet to facet nie zależnie gdzie.

Gość Doprawdy a znasz takie
znam tak jak i ty, ale roznica polega na tym, ze ja wiem jak sie nimi poslugiwac

Doprawdy a znasz takie- nie miałam okazji zauważyc, a jesli sie wykazywałaś/łeś to daj linka, chyba, ze to ciagle ty Psełdonim to powiem wprost- odpuść sobei chłopie:D

Gość nie chodzi o kupowanie kobiet
ale o to, że liczy się głównie ich wygląd! To jest materializm. Chyba nie rozumiecie tego pojęcia:O Pieniądze nie są wartością samą w sobie- ale to, co można za nie kupić. Ładne, fajne, modne przedmioty, dom, wakacje, samochód, ubrania, kosmetyki, hobby, sprzęt sportowy itd. Taką samą wartością jest ładny partner. Ładna kobieta. Sądzę, że mężczyźni mają łatwiej, bo jak nie grzeszą atrakcyjnością, mogą to zrekompensować kasą. A kobieta niczym nie może zrekompensować braku urody.

to ad. 12:39 komiczne (komicznie@o2.pl) jasne, ze kobieta to gadżet, ktory kupujemy... zgodnie z zasadą, są kobiety, ktorych kupić nie mozna, za wszystkie inne zapłacisz kartą master card... prawda jest taka - kobiet nie kupisz - ich zainteresownaia też... mozna kupić ich czas.. to fakt, ale kogo to zadawala?

Gość Doprawdy a znasz takie
nie jestem pseudonim i nie mam potrzeby niczego tobie udowadniac - doprawdy taka refleksa - znam wiele twoich wypowiedzi, a teraz mam wolna chwile i sobie pozwalam zauwazyc

Śmieszy mnie tez ta ciągła dyskusja o materializmie, bo wiadomo, że żyjemy w świecie materialnym, nie idealnym, taka jest jego natura, i kierujemy sie prawami materii. Chociażby organicznej- nie zjesz, nie żyjesz. Partnera zawsze wybiera się według swoich kryteriów i to dobrze. Tak powinno być- być z kimś, kto nam odpowiada pod każdym względem. A ludziom, którzy kryteriów innych nie spełniają pozostaje to zaakceptować i tyle.

\"Kiedy facet, który może mieć każdą, mięknie przy konkretnej kobiecie ... Dlaczego zaraz nie radzi sobie? Jak na mój gust za szybko wnioski wyciągacie\" zaden nie moze mieć kazdej kobiety... a juz na pewno nie dlatego, ze ma kupe kasy... a ten jak przypuszczam wlasnie, ma spore problemy z kobietami

Gość jed...
"Sądzę, że mężczyźni mają łatwiej, bo jak nie grzeszą atrakcyjnością, mogą to zrekompensować kasą. A kobieta niczym nie może zrekompensować braku urody." A co z facetami, ktorzy nie zarabiaja duzo pieniedzy i nie maja mozliwosci, zeby zarabiac wiecej? Tez nie maja czym zrekompensowac.

Gość tak ale taki facet może mieć
pretensję tylko do siebie... A co z kobietami, które są brzydkie, a zarabiają grosze i nie stać ich nawet na kosmetyki, czy depilację bikini?:O Jak się jest samotna kobietą, wynajmuje mieszkanie i całe życie trzeba ciągnąć za 1 200zł na rękę, to nawet na ubranie z Tesco ledwie starcza... Ale nie dramatyzujmy. ;) Chodzi mi o to, że kobieta niczym nie ma szansy nadrobić braków w urodzie. A facet taką szansę ma- dają mu ją pieniądze.

Gość jeszcze ja sie wypowiem
jak poznałam mojego mężczyznę to był lekarzem-psychiatrą z 5-letnią praktyką w zwykłym szpitalu miejskim. Oszlałam na jego punkcie, bo był intrygujący, piekielnie, piekielnie(!) mądry , miał wyobraźnię, był ambitny i kreatywny, po prostu jest z nim o czym rozmawiać. Nie liczyłam ani na jego prestiż społeczny(zawód leakrz), ani pieniądze. Dziś po kilku latach ten sam facet został w wieku 33 lat ordynatorem w jednym z uznanych szpitali leczenia zaburzen psychicznych oraz ma własną praktykę. Jest to miłe, bo świadczy o tym co imponowało mi od początku, że jest ambitny, rozuja się, itd. Ale nie w tym się zakochałam:)zakochałam się długo wcześniej, w .....mądrym człowieku:)i dobrym:) i proszę mi tylko nie mówić, że np liczyłam, ze kiedys zostanie ordynatorem:D:D:D:D:Djak znam kafe, takie myśli przyjdą nie jednemu do głowki;)

Facet może mieć prestiżowy zawód,ale może być i przy tym kawałem huja. Jak dla mnie ważne,aby miał zawód,który daje mu satysfakcję i spełnienie,również w sferze materialnej. Najgorzej mieć pod bokiem sfrustrowanego gostka,nawet z prestiżowym zawodem...Poza tym-prestiż jest dla mas,aby zaszpanować i wypaść lepiej w porównaniu z innymi....takie połechtanie własnego ego...hehehe

Gość jed...
To niech kobieta sobie znajdzie na tyle platna prace, zeby miec pieniadze na poprawe wygladu. W dzisiejszych czasach mozna z kazdej zrobic niezla laske.

a ja jestem chyba jakaś inna- szukałam człowieka ciepłego....może to przez moją przeszłość.a może się nie cenie....cholera go wie.....na dodatek jestem szczęsliwa.....coraz częściej łapię się na tym , że tu nie pasuję :D

a tak ,na dziś,to jaka jest czołówka tych prestiżowych zawodów? kurcze,muszę być na czasie....

Gość tak ale taki facet może mieć
Tak, jasssssne:O A co ma zrobić kobieta, która ma brzydką twarz- w całości, ma problemy hormonalne, nadmiar owłosienia, małe piersi, pryszcze, nadwagę?:O Myślisz, ze za pieniądze kupisz zdrowie, urodę i wszystko?????:O To grubo się mylisz. A niski, pryszczaty, gruby mężczyzna może być interesujący, nawet dla pustych lasek- musi tylko mieć albo intelekt albo kasę, w zależności od grupy docelowej... Kobiecie mądrość ani bogactwo nie pomoże, jeśli facetowi na jej widok opada...

ja też, kiedy poznałam mojego męża zwracałam uwagę na to czy jest zaradny, kiedy sie poznalismy, był zwykłym pracownikiem, ale ambitnym, pracowitym. Teraz ma bardo wysoką pozycję w bardzo dobrej firmie, podejmuje decyzje o kontraktach wartych miliony. Bardzo dużo zależy od niego. I muszę przyznać, że mnie to kręci. :)

Gość zaden facet nie moze miec
każdej kobiety ale Doprawdy może mieć każdego faceta :-D

Gość KOnstruktywny dialog
Załóżmy, że każdego...:-).

Nawet jak bedzie grabarzem a kasa bedzie dobra to to jest prestizowy zawód --no... ale już pochwalić się na kafe takim mężem raczej byłoby niezbyt cool

założenie jest oczywiscie autorstwa Doprawdy a że ona, zgodnie z nickiem, nigdy nie mija się z prawdą .... :-D

zaden facet nie moze miec "założenie jest oczywiscie autorstwa Doprawdy a że ona, zgodnie z nickiem, nigdy nie mija się z prawdą .... ' Co Ty jesteś jakis odrzucony kochanek Doprawdy czy co?

ach, zapomniałam dodać, ze kilka osób, z rzeczywistością na czele w pełni zgadza się z załozeniami Doprawdy :-D PS jestem kobietą