Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurrrzooona

Wali mi z Ust a mam zdrowe zęby HELP co na to zaradzić!!!!!!!!!!!????????

Polecane posty

Gość wkurrrzooona

jak w tytule............masakra jest godzina 12.00 a ja juz 4 razy myłam zęby:O chcialam miec to uczucie swiezosci, myslalam ze to jednak cos z zebami bo nie bylam dlugi czas u dentysty jednak okazalo sie ze mam zdrowe..... oszalec mozna... naszczescie niekiedy mi to mija i potem znow jest normalnie, ale pojawia sie to mi coraz czesciej niewiem co robić w koncu nie mozna tez tak ciagle myć zebów poradzcie coś:O:O:O:(:(:(:( bo to uciazliwe jest bardzooo 😭

Gość masz nalot na jezyku
? A jesli tak, to w jakim kolorze?

Gość wkurrrzooona
oco wam chodzi powazny problem sama ejstes poj***ana po co w ogole sie udzielasz skoro NIC nie masz do powiedzenia

Gość wkurrrzooona
niewiem cos jakby bialegooo ... oblech :O

Gość wkurrrzooona
Ide umyc zęby :((((

Gość mijagana
wiesz ja mogłabym Ci polecić nitkę dentystyczną ponieważ myjąc zęby nigdy nie wyczyścisz ich pomiędzy szczelinami a tam się niestety zbiera jedzonko i jak tego nie wyczyścisz to niestety brzydko pachnie w całej jamie ustnej. Kiedyś przyznaję też miałam ten problem ale dzięki nitce i regularnym jej używaniu problem zniknął:) Brzydki zapach z ust też może być od żołądka lub też od migdałów ale najpierw spróbuj nitki

Gość Sratatatatatata
Moze nie popijasz podczas posilkow?:DTo tez moze byc przyczyna. Przelyk jest zbudowany z takich jakby zabkow,gdy polykasz na sucho zywnosc osadza sie na tych szczebelkach i tam zostaje. Najczesciej to jakies male ilosci ale nie przeniesione do zoladka zaczynaja gnic i stad te nieprzyjemne zapachy :/ Radze po kazdym ugryzieniu,zrobic duzy lyk jakiegos napoju i zwyczajnie popic :D Znalam wiele osob z tymi problemami tzn nieprzyjemnego zapachu z ust i jak sie okazalo,herbatke czy soczek wypijali po zjedzeniu.Gdy zmienili nawyki , mogli poruszac sie bez gumy do zucia :)

Gość mijagana
aha i jeszcze nie wiem może Ty tak w cale nie masz ale ja miałam jeszcze taki problem bo mi ósemki wyrastają z tyłu i tam zrobiły mi się takie dołki i zostawało mi jedzenie i też brzydko pachniało odkąd wszystko ładnie czyszczę i wyciągam mam spokój- a ile się kiedys gum nażułam to masakra

Gość jezu co za ludzie
ja mam tak od palenia. normalnie tramp w buzi, najgorzej jest rano :O

Gość a taka jedna
ja słyszałam że to moze być od jakichś bakteri, gronkowiec czy coś, chyba pomyliłam nazwy