Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytam was

ma ktoś pościel z wełny owczej

Polecane posty

Gość zapytam was

i śpi pod nią. bO mam zamiar kupić i nie wiem czy nie jest pod nią za cieplo latem?

mój facet śpi pod taką kołdrą przez cały rok, w lecie też mówi, że nei jest mu ani za gorąco ani za zimno dla mnie to jest obrzydliwe, spać pod kołdrą, którą się pierze raz na ruski rok

Gość zapytam was
no własnie to jesst jedyny problem ktory mnie martwi pewno szybko sie brudzi ale przeciez mozna ją częsciej prac , a po praniu nic sie z nią nie dzieje?

Gość Gorbi
To właśnie pościel wełniana ma to do siebie, że dzięki temu, że jest w 100% naturalna utrzymuje temperaturę śpiącego. Także w zimie grzeje, a latem chłodzi. Poza tym pościel taką pierze się średnio 2 razy do roku w płynie zawierającym lanolinę – lanolina konserwuje, nadaje jej zapach i nie dopuszcza do rozwijania się roztoczy czy akumulowania kurzu. Polecam pościel marki Gorbina www.gorbina.pl

Gość a ja mam alergię
i nie mogę - więc uważaj, bo nigdy nic nie wiadomo. To nieprawda, że taka pościel nie uczula.

A ja sobie właśnie zamówiłam w sklepie internetowym i czekam na przesyłkę. :) Dla mnie ważne, żeby zimą regulowała temperaturę, bo suche powietrze w domu od ogrzewania mnie dobija.

może uczulać, jeśli ma się alegię na wełnę. w innych przypadkach powinna się sprawdzić. ja mam alergię na roztocza i mi dobrze służy. tylko trzeba kupować porządną

Gość maturka4
Mam taką pościel firmy Lama Gold. Te wszystkie: "w lecie chłodzi, zimą grzeje" to pod tramwaj podłożyć!!! Mnie jest w niej za gorąco w każdej porze roku. Nie wyobrażam sobie spania bezpośrednio na wełnie, bo w końcu człowiek się poci i należałoby prać co najmniej raz w miesiącu! Dlatego powlekam w cieniutki batyst. Moim zdaniem nie warto w nią inwestować prawie 2000 zł.

Ale Lama Gold to nie czasem ta pościel z pokazów? Jaką ona ma zawartość wełny? Ja tym z pokazów szczerze mówiąc też nie ufam kompletnie. Lepiej takie rzeczy kupować w internecie.. Ja przynajmniej tak zamierzam.

Gość Tharna2
Ja mam alergie. Dzis sie przespałam na poduszce z wełny i od samego rana kicham i prycham. Nie łączyłam wcześniej moich dolegliwości alergicznych z ta wełna ..... a jednak to ona mnie uczula.