Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

paproc____

krwawienie w 5 tygodniu ciazy

Polecane posty

Gość ritaaaaaaaaaaa
ups....widze że prawda zabolała:) ha ha ha , nie denerwuj się bo jeszcze bardziej bedziesz brzydka:) uśmiechnij się malutka:) :D

Gość paproc
dzieki ritaaa bylam u lekarza i wszystko dobrze zrobil usg dopochwowe nawet nic nie przepisal powiedzial ze niektore kobiety krwawia jak bym miala duzy krwotok przepisal by mi leki na podczymanie ps.do reszty ja czytalam strony lekarskie na necie a nie fora !!

Gość a dlaczego nagle piszesz
na pomaranczowo?? przeciez masz czarnego nicka czyzby rita usiłowała podniesc range swych słów :D żenada

w poniedzialek pojde jeszcze do swojej ginekolog moze ona cos przepisze bo lekarz w szpitalu nic mi nie dal.dziwne no ale moze tutaj jest inaczej niz w polsce .pozdrawiam ritaaa

Gość ritaaaaaaaaaaa
To super że wszystko ok:) wiesz, tu siedza też zowzy którym w życiu się nie układa, lub tę co nie mogą mieć dzieci, lub co chwile maja poronienia( widocznie pan Bóg ich karze, zreszta to widać po ich wpisach i jadach) ech, szkoda gadać:) Wiesz , jeżeli faktycznie jesteś za granicą , to wiem że tam nie daja żadnych hormonów typu duphaston, luteina . Tu w Polsce daja profilaktycznie na wszelki wypadek, co 2 cieżarówka bierze. Ty natomiast nie sugeruj sie NIGDY opiniami bab z kafe, bo tylko wprowadza Cie w bląd, i nie potrebnie będą stresować jak wczoraj:( co za pindy!!!! natomiast, jak faktycznie chcesz się czegos dowiedzieć, to lepiej szukaj na takich forach gdzie wypowiada sie lekarz ginekolog a nie głupia pinda:) Zycze Tobie i maluszku zdrówka:) nie stresuje sie , bo jest bardziej szkodliwy stres:)

no wlasnie czytalam ja i maz na medycznych forach i polskich i niemieckich o krwawieniu w czasie ciazy. bo jestem w niemczech .pojde jeszcze w poniedzialek do mojej ginekolog zobaczymy ale mowisz ze oni nie zapisuja nic tak jak w pl? pozdrawiam a na inne osoby brak mi slow papa

Gość ritaaaaaaaaaaa
No to zobaczymy co powię Ci niemiecka pani ginekolog:D daj znać jak Ci poszło, a ogólnie nadal masz plamienia? Czy juz wszystko ok? wiesz , plamienia moga byc z róznych powodów i oczywiście musi tolekarz zweryfikować ale nie wpadać w panike:) bo to naprawde bardziej szkodzi:) A co do wpisów w/w kurwiszonów to masz racje, szkoda słow a ich impertynencje nie robią na mnie wrażenia:D :D :D

Gość ritaaaaaaaaaaa
Powodów krwawienia mogą być dziesiątki, poczynając od najbardziej prozaicznych - złuszczanie doczesnej, poprzez powikłania, jak ciąża pozamaciczna, odklejanie łożyska. W każdym z przypadków jest inne rozpoznanie i inne zalecenia.:) Krwawienie a plamienie ---- różnica jest zasadnicza. Jeśli jest to plamienie (wystarczy wkładka) i ma kolor ciemnobrązowy (nie jest to świeża krew) to w takiej sytuacji pacjentce przepisuje się progesteron (Duphaston lub Luteinę) w Polsce nie wiem jak w Niemczech? i nakazuje się oszczędny tryb życia z ukierunkowaniem na "leżący":D.Szalenie wiele kobiet plami w okolicy miesiączki a wiele z kobiet plami jeszcze później. Jasno lub ciemnobrązowa krew / wydzielina jest sygnałem, że trzeba zwolnić tempo. A nie przemęczasz się ostatnio? Może masz wiele stresów? To może być sygnał od organizmu, że chwila wyciszenia się należy.Ale wszystkiego sie dowiesz w poniedziałek:)

Gość no jasne tak
lekarz powiedzial ze jest ok wiec dzieki ci ritaaaaaa ze udzielilas fachowej pomocy!!! :O gdyby autorka nie daj boze poronila, to bylaby wina tych wstretnych bab na forum, co ja nastraszyly, bo wykrakaly :O czasem trzeba uzyc radykalnych metod aby zmusic kogos do dzialania. a ritoooooo, autorka pisala o czystej krwi, o ile plamienie w brazowym kolorze moze byc wynikiem zagniezdzania sie o tyle czysta krew ZAWSZE powinna byc natychmaistowo konsultowana z lekarzem!!!! ku przestrodze innym. pozdrawiam.

Aż się odechciewa pisać.......... Niech kurwa teraz każdy robi co chce i lepiej niczego juz nie pisać. ,,wiesz, tu siedza też zowzy którym w życiu się nie układa, lub tę co nie mogą mieć dzieci, lub co chwile maja poronienia( widocznie pan Bóg ich karze, zreszta to widać po ich wpisach i jadach) ech, szkoda gadać " I to pisze kobieta??!! I nikt jej nie straszny Tylk opisze co moze się stać!!!! A może dziewczyna by miała pretensje do Ciebie że po co biegać z gównem do gina skoro jest ok. Pomyśl od czasudo czasu :P

Gość ritaaaaaaaaaaaa
princpolo-----------------:D :D :D

Gość agnieszkaa23
mozna radzic ale nie odrazu obrazac autorke jak to zrobilo kilka osob sami sie zastanowcie nad soba

Gość zgadzam sie.............
zaatakowały ja jakby nie wiem co zrobiła :( co za baby

Gość ritaaaaaaaaaaaa
uwaga! dziewczyny za chwile ja zostane osądzona że pisze sama do siebie ha ha ha:) pozdrawiam i zgadzam sie z wami.

Gość kukukuryku
Tez mialam plamienia ale w 8tyg obudzilam sie w nocy z mocnym bolem brzucha i krwawieniem... od razu do szpitala.. okazalo sie ze krwiak..polezalam dostalam leki i teraz juz oka 14 tydz pozdrawiam

Ja miałam 3 maleńkie kropelki krwi i......ciąża obumarła , następna ciąża krwawienie od 7 t.c do 14 , niby nic się nie działo ale krwawiłam , brałam do 7 miesiąca duphaston aż 3 razy dz.i doraźnie w szpitalu dostawałam zastrzyki z magnezu.

Gość DO rita101
zaraz ta "mądrzejsza" ritaaaaaaa powie ci dlaczego poroniłas pierwszą ciążę - bo zapewne na to zasłużyłaś, bo jesteś głupią pindą z forum itp.:O

Gość kara1980
ja dzisiaj miałam krwawienie

Gość karola1980
jestem w 6 tyg w ciąży i byłam u lekarza i nic mi nie powiedział i w szpitalu byłam. Mam iść za 2 tyg. nie wiem co mam cobić. Jestem w trudnej sytuacji bo jeszcze na okres próbny pracuje, a nie mam przedłużonej umowy i nikt w pracy nie wie że ja jestem w ciąży.

Gość gość
jestem w piątym tygodniu ciąży dostałam krwawienia , po 5 minutach juz byłam u lekarza , dostałam d*phaston na podtrzymanie 2x dziennie po 1 tabletce , teraz lezę i myślę co będzie dalej , czy ktoś miał taki przypadek ? to moja druga ciąża , lecz pierwsza poroniona

Gość gość
Tak ja mialam,w 6 tyg mocne plamienia koloru brazowo czerwonego,lezalam w domu tydzien czasu lykalam d*phaston,potem miesiac zwolnienia i lzejszy tryb zycia,do 15 tyg lykalam d*phaston,w 11 tyg wrocilam do pracy,obecnie 21 tydzien ciaza rozwija sie ksiazkowo,plywam,uprawiam fitness,duzo cwicze,czuje sie rewelacyjnie

Gość karolka236
ja wczoraj poroniłam nad ranem 7tc... przedwczoraj wieczorem miałam brązowe upławy od razu wzięłam swojego chłopaka (za szmaty ) i do lekarza (obecnie przebywam w Holandii) pani doktor powiedziała że jest to normalne.. ja w szoku, mówię że mam bóle skurcze i że w pierwszej ciąży tak nie miałam.. kazała jechać do domu i relax.. moja doktor ginekolog wieczorem nie odbierała.. wczoraj nad ranem miałam surcze i ból, wstaje z łóżka a tu krew od razu znowu szpital... i usłyszałam tylko so sorry... więc jak ja czytałam debilne komentarze nie których, to żal.. nie ma co czekać nawet z małym nie pokojącym objawem do lekarza.. tutaj w Holandii jak nie dojdzie sie do 12tyg ciązy to nie pomogą, czuję z***bisty ból... jakby ktoś wyrwał cząstke mnie.. moja córka przychodzi do mnie i mówi mamo Bóg tak chciał 7-letnia córeczka.. w piątek znowu na badania itp.. lekarz powiedział że można zaraz starać się o następne...

Gość gość
Witam jestem w 5 tygodniu ciąży i wczoraj zauważyłam na majtkach krew ze śluzem od razu pojechałam na izbę przyjęć i okazało że mam lekkie krwawienie i od razu dostałam luteine i krwi już dziś nie ma ale okazało się że mam torbiela który może to powodować i cały czas mam pokarm z poprzedniej ciąży.czy mam się martwić.powiem tylko tyle że ostatnia wizyte miałam we wtorek i miałam tylko sam pęcherzyk ciążowy a teraz już pojawił się zarodek wiec wszystko dobrze się rozwija wizytę mam za 1,5 tygodnia.

Gość gość
Miałam podobnie. Jestem w ponad 5 tyg ciąży i krwawie od kilku dni, testy były pozytywne.Krew nie musi oznaczać nic groźnego tylko zagnieżdżenie się zarodka i usuwanie zbędnych pozostałości ale należy takie objawy konsultować z lekarzem

Gość neska123
Witam! Mam pytanie od dwóch dni mam plamienia najpierw były lekko różowe a teraz krew jest mocno czerwona. Wcześniej przeszłam dwa poronienia w 8 i 9 tygodniu, obecnie jestem w 5 tygodniu i bardzo się przestraszyłam czy powinnam iść do szpitala czy najpierw poczekać i zobaczyć czy nie przestanie ?

Gość gość
Powinnas juz wczoraj lub dzis rano isc do swojego lekarza:/ zawsze trzeba skonsultowac plamienie, szczegolnie czerwona krwia.