Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o bonyyyyyyyy

o opaleniźnie

Polecane posty

Gość CZEJOLLAATKAA
może i z ludźmi jest odwrotnie..ale na pewno nie jesli o karnacje chodzi.Żadna z mioch opalonych kolezanek nie chciałaby byc blada, za to te blade biegają na solarium...

Co wy tak z tym rakiem skóry?? Przecież nie opalamy się codziennie przez 24 h 365 dni w roku! Ja opalam się w ten sposób: używam kremu z odpowiednim do karnacji filtrem, w godzinach kiedy słońce jest najbardziej niebezpieczne "schodzę" z dworu, później jeszcze na troszkę idę;)

Gość no niektóre jak widać
chcą być bardziej afrykańskie niż rodowite mieszkanki Afryki. :classic_cool:

moja droga poczytaj sobie na temat raka skóry a znajdziesz ż bardziej narażeni są na niego ludzie z jasną karnacją np z tendencją do pieprzyków. Chociaż nie powiem bo osoby często korzystające z solarium też ryzykują.

Gość skutki mody na solarium
zobaczymy za jakieś kilka - kilkanaście lat, wątpie żeby były pozytywne.:o

Gość a ja mam alabastrową cerę
pain au chocolat kto? bladzi czy po solarce? :P

Gość hydratacja
"Żadna z mioch opalonych kolezanek nie chciałaby byc blada, za to te blade biegają na solarium." A my nie biegamy na solarium i również domagamy się tolerancji. Ja się nie opalam, bo w mojej wiosce, to oznaka robienia w polu. Poza tym, nie każda karnacja chłonie promienie słoneczne jak głupia.

Gość Ile tu fanek smażenia sie
w solarium! :classic_cool:

a trzeba od razu w skrajnosci popadać...takie białe ciało, gdzie każda zyłkę widać dla mnie jest nieapetyczne...ale takie pieczone kurczaki jak na tych fotkach nie sa wcale lepsze...najładniej wygląda skóra taka oliwkowa, delikatnie muśnieta słońcem lub naturalna ciemniejsza karnacja :D

Gość TamiTami
Ostatnio czytałam w gazecie: "Opalone nogi wyglądają na szczuplejsze i dłuższe niż są w rzeczywistości" I wszystko jasne. Uwielbiam wylegiwać się na słońcu. Uważam że moja buzia wygląda o wiele ładniej gdy jest lekko opalona. Nienawidzę być blada. Ale cóż, każdy lubi co innego.

opalenizna to nic innego, jak poparzenie skóry, przed którym organizm się broni, wytwarzając melaninę w mniejszych lub większych dawkach opalona skóra wygląda \"zdrowiej\", ponieważ nie widać na niej przebarwień, pękniętych naczynek a nawet cellulit jest mniej widoczny ja tam wolę za kilka lat cieszyć się ładną skórą, bez konieczności inwestowania w kremy czy liftngi już po 20

obydwa przypadki:classic_cool: blade badzcie madrzejsze i odpusccie ta glupa rozmowe:P jak sie opalonym nie podoba blada skora to niecvh odwroca glowe w druga strone nikt im nie karze patrzec a autorka topiku gdzies mozg chyba na solarium zostawila🖐️ i nastepnym przyklad ciemnogrodu zaraz po uwazaniu tabletek antykoncepcyjnych za bezpieczne kolenjny absurd na lafeteri to uwazanie ze rak skory to jaksi wymysl durnych lekarzy:classic_cool: tłumaczcie sobie tak dalej:P

Gość o bonyyyyyyyy
Zakładając topik nie chodziło mi czy ładniejsze jest: blade lub pomarańczowe... Bardziej miałam na mysli to że mam naturalnie ciemna karnacje i takie bladziochy to nie rozumieją ze istnieje takowa bez solarium.Po prostu takie geny :P A co do raka skóry to osoby blade skoro tak straszą i sie boją to nie powinny wychodzic z domu w słońce, bo "my-ciemniejsi" mamy o wiele niższe ryzyko zachorowania :)

promienie UV łączą sie z białkami występującymi w skórze i skóra nabiera ciemniejszych odcieni tak samo samoopalacze czy balsamy samoopalające mają substancję która wiąże się z białkami w skórze dając podobny efekt.

Gość O właśnie najwiekszy mit
opalania to ten, że opalenizna jest "zdrowa"! nic bardziej mylnego!

Gość o bonyyyyyyyy
sam chyba zostawiłes gdzieś mozg bo czytać nie umiesz ze zrozumieniem :D

Gość Lepiej stosować
balsamy brązujace czy samoopalacze niż opalać sie na słońcu czy solarium.

a ja w pełni akceptuję siebie taką, jaką Bóg mnie stworzył. biegam blada i straszę biedne panienki z solarium, fajnie mi z tym 🖐️ a problemy to wy macie straszne!

no właśnie myślę że nikomu tutaj nie chodzi o popieranie solarium tylko o zrozumienie ze strony bladych osób że są ludzie z genetycznie ciemną karnacją nie korzystający z solarium.

Gość CZEJOLLAATKAA
gadać z bladym to jak z dupą...:O ISTNIEJą LUDZIE O CIEMNEJ KARNACJI BEZ OPALANIA SIE W SOLARIUM! 💤 Kaput?

Gość hiszpańska krowa
CZEJOLLAATKAA - popisałaś się. mózg ci ta karnacja wysmażyła?

Gość olaoleolaolealoalo
Lubię opaloną skórę, blada w ogóle mi się nie podoba. Tyle.

Gość o bonyyyyyyyy
hmm..pomylenie twojej płci(zwlaszcza że nie uzywałas czasownikow, ktore wskazywałyby na kobietę) to rzeczywiście dowod na to ze zostawiłam mozg w solarium, w którym w życiu nie byłam bo nie potrzebuje w przeciwiństwie do ciebie.Moze jednak jakiś kurs czytania ze zrozumieniem bo widze ze twa tępota jest .... Dove-widze ze "ciemne"(oczywiscie o karnacje chodzi) od razu zakapowały o co mi chodzi

bony ale ja nie powiedzilam ze dowodem na to jest to ze nie rozpoznalas mojej plcii dowodem na to ze z toba jest cos nie tak jest to ze zalozylas tak idiotyczny topik:D no teraz to chyba nie zaprzeczysz:D i kto tu nie umie czytac ze zrozumieniem? zreszta wiekszosc tekstu ktory napisalam i o ktory sie tak oburzylas nie byl do ciebie tak swoja droga byl do osob ktore na tym topiku twierdza ze opalanie nie szkodzi a nie do tego czy istnieja osoby z ciemna karnacja czy nie CZY TY TO ROZUMIESSZ? wiec sobie te wszystkie twoje wywody w woja czarna dupe wsadzic (nie obrazajac czarnoskorych)

Gość CZEJOLLAATKAA
Nastepna blada itiotka :O Całe forum madzry ludzie probuja to wpoić bladym, ale coś sie nie udaje, wiec zrobilam co zrobiłam p.s.hiszpańskie krowy to z pewnością opalone.|Następnym razem zrób se nick-norweska krowa.hihi

OCZYWISCIE ZE opalone ciało jest ładniejsze!! Ja tez znam takie \"przeciwniczki\" opalania..;) bo nie zdrowo, bo wiocha bo to, bo tamto. i najlepsze: najwieksza przeciwniczka solarium, osoba wysmiewajaca opalone dziewczyny.. pewnego pieknego dnia wychodzi Z SOLARIUM. Oczywiscie ani sladu \"opalenizny\" .. ja w szoku, pytam a ona \"a bo wiesz chcialabym sie opalic ale cos nie moge...\":/ Buehehe...................................................................