Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeewaaaa

Ryż w ciąży.

Polecane posty

Ostatnio smakuje mi tylko, lub najbardziej ryż z cynamonem na smietance słodkiej, lub z dżemem:( jestem załamana czy oby dziecko nie będzie za duzo od tego ryżu???:( no ija też, wkoncu to białko i tyje się od tego.

Gość no cóż ...
ryż to nie białko, a węglowodany

Gość noooooooooo
dziecku się już znudził ten ryż,pierdyknij coś pikantnego :D

Gość łomatyldo
buahahaha pierwsze slysze zeby od bialka sie tyło , mi lekarz powiedzial zeby jak najwiecej bialka w ciazy jadla wiec nie przesadzaj

węgłowodany, wiem że zawiera duzo błonnika, tylko poco ten błonik?

ryż jest polecany we wszystkich dietach. nie ejst tuczący. jeśli ma sie problemy z zolądkiem to wtedy do jedzenia zalecają ryż. Jest bardzo zdrowy i jeśli ci smakuje to jedz na zdrowie. Gorzej z tą smietanka :D:D pamietaj o tym zeby jesc trez mieso ryby, owoce i warzywa i coś z nabialu.

Gość a ja w ogóle miesa nie mogę

Gość kkkoooch
a jak robisz sobie ten przysmak az głodna się zrobiłam...

to nie jedzjak cie od czegoś mdli to bez sensu to wpychac na sile. ja nie jem ryb bo nie moge na nie nawet patrzeć... mimoz e to zdrowe i powinno się...

Gość dkdddk
Mani, aleś błysnęła. Ryż JEST tuczący (same węglowodany), a na żołądek jest polecany, bo jest lekko strawny i zatyka (ja się ma biegunkę) Z tym błonnikiem też ktoś walnął głupotę.

ryz nie ejst tuczacy. poczytaj sobie o dietach. popatrz na azjatów ich glownym posilkiem jest ryż i sa najszczupleszymi ludżmi :) a co do biegunki to sie zgadzam.

jeżeli chodzi o ryż to on jest tuczący bo my głównie jemy biały ryż a nie nieoczyszczony czarny, który zawiera dużo blonnika, więc nasz ryż nie ma nic wspólnego z dietą azjatów :)

Przede wszystkim ryż jest produktem o niskim indeksie glikemicznym, co oznacza, że po jego spożyciu nie następuje nagły skok poziomu cukru we krwi, jak to bywa w przypadku produktów dostarczających węglowodanów prostych. Wartość kaloryczna ryżu zależy od jego rodzaju i tak np. ryż biały dostarcza ok 349 kcal, ryż brązowy 353 kcal, ryż dziki amerykański 351 kcal, ryż preparowany 376 kcal. Natomiast w 125 g ugotowanego białego ryżu znajdziesz tylko 82 kalorie, które na długo zapewnią Ci uczucie sytości. Ryż dostarcza także witamin z grupy B i składników mineralnych, zwłaszcza fosforu, wapnia i magnezu. cytat :)

to sie zwie berlisso albo gotujesz ryz na mleku dodajesz cynamon i slodką smietanke i finito.

Gość kkkoooch
Dzieki nigdy nie gotowałam ryżu na mleku..Ciekawe

wlej do garnka wode i zagotuj do gotującej dolej mleka, dodaj cukier moze byc wnailiowy. ryz wyplucz na sitku wrzuć do gotujacego sie mleka zmniejsz gaz i jakies pol godz ma sie gotowac a ty mieszaj. jakby sie zaczynalo za bardzo przypalac dolej mleka... na koniec mozna doslodzic jeszcze do smaku, posyp sobie cynamonem czy tam z upieczonymi jablkami, dzemem co kto lubi...

Gość kkkoooch
o wielkie dzieki niech ci Bog wynagrodzi

a nie ma za co. ja to wiecznie przypale tak jak i budyń :D:D:D to dla mnie zawsze czarna magia :D:D:D

Gość inwitoika
mamani---dzienki, tez sobie ugotuje ten ryż, ochota mnie naszła taki z jabkami:D na smietance. Ide gotowac.

Gość a jaki jesz ten ryż
taki zwykły biały? bo jeśli tak, to pochłaniasz bezwartościowe nic jedz chociaż ryż ekologiczny, brązowy