Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość osica

Wpisujcie porady na śliczne białe zęby

Polecane posty

Gość osica

Chcę mieć w końcu białe ładne zęby, a nie ciągle żółte i żółte. Nie palę papierochów i kawy też nie piję, a ciągle to samo. Ostatnio używam denivit do mycia zębów, już jakieś 3 tygodnie i nic...

Gość aniusia181
hmmm ja słyszałam ze dobrze jest myć zęby też solą

Gość osica
Hmm... sodą to słyszałam, ale to na dłuższą metę jest niezdrowe, ponadto niszczy zęby i bolą dziąsła. A solą...może dlatego, że jest to jakiś peeling. Nalotu na zębach, przynajmniej z przodu nie mam. Chodzi mi o kamień, bo regularnie czyszczę. Tylko ten żółty odcień!

Gość polecamm
paste elgydium wybielajaca kosztuje ok 18 zl ale jest bardzo dobra polecona przez moja dentystke

Gość osica
A gdzie ją mogę dostać? Pewnie w aptece? Rozglądałam się już za różnymi pastami. Czy ktoś używał już pearl drops hollywood smile (nie pamiętam, jakoś tak)? Raz kupiłam, ale się zniechęciłam, bo drogo i nic nie dało. Może trzeba dłużej używać?

Gość aaa-nka
a pijesz mleko? jesz dużo słodyczy?

Gość hmmmMMmmM.....................
dobrze ze ktos stworzyl taki topik mam ten sam problem mleko pije słodycze jem nie za duzo ale jem ;)

Gość osica
Słodyczy staram się nie jeść. Czasem coś czekoladowego tylko, ale już rzadko.Nic nie słodzę i nie piję gazowanych słodzonych napojów, herbatę tylko zieloną. Mleka nie unikam, ale ostatnio też za wiele nie piję. Raczej w normie, jak większość ludzi. Bardzo lubię przetwory mleczne pod każdą postacią, więc z tym nie ma problemu.

Gość pastaaaaa
pasta biala perla jest dobra?

Gość osica
Właśnie chciałam to kupić, ale nie wiem gdzie, bo szukałam już różnych past. Myślałam, że ta pearls drops to ta biała perła.

Gość osica
A ta denivit podobno tez taka dobra miała być. Na tubce napisane jest, że profesjonalna...ale będę próbować, tylko napiszcie, czy te polecane 2 pasty to tylko w aptekach, bo nie widziałam ich w sklepach.

biala perla to nie pasta tylko naklada sie takie nakladki na zeby z zelem i trzyma sie 3 razy po pol godziny dziennie, mi sie nigdy w dzien nie chciala tego nosic, wiec zakladalam na noc

Gość Aleksowa
białej perły sie nie zaklada na noc! poczytajcie ulotke może najpierw :) stosuję od 3 dni , po 2-3 razy dziennie 20 minut, widać różnice :)

Gość polecamm
elgydium tylko w aptekach niestety;(

Gość ja zakladalem na noc
i jakos nic mi sie nie stalo poza tym, ze moja orto kiedy mnie zobaczyla pierwszy raz to pytala czy to naturalny kolor czy mialem wybielane :P

Gość osica
Oj jak ta perła tak działa, to w poniedziałek lecę kupić. Nie widziałam jakoś jej specjalnie na półkach z pastami, więc zastanawiam się gdzie kupić. Ale dla chcącego...i tak kupię jeszcze profilaktycznie tą na "e" w aptece, to się przy okazji zapytam. Tylko boję się o jakieś skutki uboczne, wrażliwość zębów, zniszczone szkliwo itp. Jak się coś dzieje po tym, to też piszcie.

biala perle kupisz w aptece i daruj sobie wszelkie inne "profilaktyki" bo bedzie to zupelnie bezsensownie wydana kasa. Tylko nie spodziewaj sie efektow po jednym czy dwoch uzyciach. Potrzebna jest cierpliwosc

Gość dentystka
jezeli nie chcesz sobie zrobic duzej krzywdy to radze wybielic u stomatologa. ZADNA ale to ZADNA pasta nie jest bezpieczna dla szkliwa. sama sie o tym przekonałam :o tez chciałam miec sliczne białe zabki. i teraz mam za swoje- strasznie mi poleciało szkliwo, zeby zaczęłay sie bardzo psuc zeby nie było nie naduzywałam srodków wybielających. w ogóel nie nalezy stosowac ich czesciej niz raz na 6 m-cy

Gość osica
Jasne, że jak już się wybieli, to na jakiś czas wystarczy. Trochę polegam na tym, co napiszą na opakowaniu, bo przecież nie mam możliwości laboratoryjnego sprawdzenia składu i przeanalizowania skutków ubocznych. Raczej wszystkie pasty mają teraz fluor, a denivit myślę, że nie jest złą pastą, poza tym nie jest to żadna nowość, więc można dojść, czy powoduje skutki uboczne. Na razie nie wiem jakie ma pozytywne efekty wybielające, bo kończę tubkę. Miałam wątpliwości do tej pearl drops, bo to raczej wynalazek i ma dosyć duże drobinki czyszczące, które rzeczywiście mogą uszkodzić szkliwo.

Widze, ze zupelnie nie masz pojecia o wybielaniu. Wszelkie pasty nie wybielaja kosci tylko usuwaja zabrudzenia ze szkliwa. Robia to mechanicznie czyli drobinkami zawartymi w nich. Oprocz zanieczyszen scieraja rowniez szkliwo - to chyba jasne. Wybielanie zebow polega na utlenianiu czegos tam w kosci a nie na szkliwie. Stosuje sie do tego nadtlenek karbamidu. W domowych warunkach bezpiecznym stezeniem jest ok 10 % tak jak ma "biala perla", w gabinecie pod opieka lekarza stosuje sie stezenie 30 % - efekt duzo szybszy ale niesie za soba wiecej skutkow ubocznych w postaci czasowej nadwrazliwosci. No i gdybys robila to w domu i zle dopasowala szyny to poparzenie dziasel masz jak w banku. W domu - biala perla dwie-trzy godziny dziennie albo jak wytrzymasz to na noc i efekty murowane. Nie niszcz sobie szkliwa zadnymi pastami, ktore zwyczajnie dzialaja jak papier scierny.

Gość Kenia Dentista
Ja używałam Denivit ze dwa miesiące i żadnych efektów - widocznie już taka kość zębowa (kamienia na zębach nie mam). Jak ktoś ma z natury pożółkłe zęby to wybieli jedynie za pomocą perhydrolu lub karbidu (na ich zastosowanie i właściwości można poczytać w necie). A potem to już się trzeba tylko mocno pilnować co się je. Gorące dania, barwione takie jak barszcze, herbata bla bla bla - się unika jak ognia i pije się często mineralną dla wyrównania pH. No chyba, że ktoś chce znowu wydać kasę na wybielanie za jakieś mniej niż pół roku. Te wszystkie pasty w nakładkach do zębów też niewiele pomogą, jeśli są odpowiednie do robienia w domu samemu to o słabszym działaniu aby nie uszkodzić szkliwa i dziąseł nie poparzyć. W gabinecie wszystko jest pod kontrolą, dlatego używają profesjonalniejszych past. A i uwaga na wybielanie laserowe Beyond (700zł) - zależnie od osoby efekty są różne. Czasem nawet jedynie o 2-3 tony, co jest zupełnie nie warte za takie pieniądze !

Gość marmolladka
Moja dentystka mowila mi ze na pozbywanie sie osadow z zebow po kawie herbacie i papierosach dobra jest plukanka NA POL SZKLANKI WODY, 1 ŁYZKA STOLOWA 3% WODY UTLENIONEJ. takie plukanki mozna robic po kazdym posilku zamiast stosowania plynow do ust.

wyczyscic u dentysty i zakupic zel i forme,tez u dentysty po wybieleniu dentysta wymieni ewentualne plomby 'na widoku' jedyny sposob

Gość katarynka18
ja skorzystałam z porad na http://www.bialezeby.info.pl/ i bardzo sobie chwale, zachęcam do przeczytania artykułu o domowych sposobach