Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .chinka.

blizny po depilacji

Polecane posty

Gość .chinka.

Mam duzy problem. Ponad rok temu po depilacji elektrycznej porobily mi sie okropne blizny na nogach. Do tej pory je mam, wrastaja mi wloski i czasem robia sie stany zapalne. Ma ktos taki problem? Moze wiecie dziewczyny co na to poradzic?

Gość po depilacji
na stan zapalny dawercin lub metronidazol żel na blizny krem Cepan na wrastanie peeling golenie codziennie maszynką jednorazową, po użyciu wyrzucić

Gość po depilacji
a i po goleniu jakiś balsam, najlepiej beztłuszczowy i powiem wam kobiety, że odkąd stosuję do golenia takie same kosmetyki jak mój facet, czyli Nivea for men (żel do golenia i balsam po goleniu) to nie mam żadnych problemów ze śladami, zaczerwienieniem, wrastającymi włoskami i za każdym razem biorę świeżą maszynkę skoro balsam po goleniu łagodzi podrażnienia na twarzy to i do nóg się nadaje, wypróbowałam, polecam.

Gość .chinka.
MAM BLIZNY NA CIPCE

Gość po depilacji
część ciała nie ma znaczenia, jak cipkę też golę codziennie

Gość .chinka.
hihi, nie, tam nie mam:) kurcze, juz tyle masci roznych stosowalam i nic. davercin tez uzywalam. teraz uzywam zelu clindacne, to na tradzik, ale znalazlam taki w domu wiec probuje. niby jest jakas poprawa, ale blizny mi raczej nie znikna:(

Gość .chinka.
jeszcze uzywam czasami szorstkiej rekawicy, ale nie wiem czy powinnam... chyba moze byc na niej sporo bakterii. musze chyba zaczac od czestego nawilzania, bo fakt- skore mam bardzo sucha

Gość .chinka.
a ty tez mialas takie blizny po depilacji? i pozbylas sie ich? ostatnio bylam u dermatologa, powiedziala mi babka, zebym dalej smarowala tym co mam i raz dziennie pryskala neomycyna

JA mam teeen sam problem...te slady to nie jakies tam blizenki tylko okropne blizny... chce mi sie płakać jak na to patrze... szukam dobrego dermatologa zeby mi zrobił peeling chemiczny bo na to mi nic nie pomaga...

Gość .chinka.
spytalam sie tez o peeling, to w sumie mi nic pani nie odpowiedziala... stwierdzila, ze mam jeszcze stany zapalne i cos tam... nie wiem o co chodzilo

no tak bo to musi byc wszystko wygojone, ja juz takie mam, ale te blizny to mnie dobijaja

Gość .chinka.
a co stosowalas, ze sie wygoilo? jaka jest cena takiego peelingu?

własnie nie apprałam tego antybiotykami, samo sie zagoiło, ale ponad rok to trwało.... a peeling na twarz ponad 300 zł...a na nogi az sie boje myśleć :(

Gość po depilacji
używałam kiedyś depilatora elektrycznego i po tym porobiły mi się czerwone kropki, potem w każdej kropce wrośnięty włosek, który wyciskałam, wydłubywałam igłą, robiły się ropne, czerwone krosty, coś jak trądzik, a po nich zostawały blizny i w tych bliznach dalej wrastały mi włoski i tak bez końca pomogło jak przestałam depilować na całą zimę, chodziłam taka zarośnięta i smarowałam metronidazolem w żelu, po wyleczeniu ropnych stanów zaczęłam regularnie robić peeling i smarować Cepanem, psikać Panthenolem w piance i zaczęłam normalnie golić maszynką ślady całkiem mi zniknęły po dwóch latach, ale już po 3 m-cach stosowania Cepanu zbladły o połowę i wygładziły się teraz staram się nie dopuścić do stanów zapalnych i wrastania włosków Jak tylko widzę, że coś się dzieje to smaruje metronidazolem i oxerilem smaruj na razie tymi antybiotykami, może następnym razem poproś o metronidazol żel, a jak wyleczysz stan zapalny to możesz zacząć stosować peeling i cepan i koniecznie nawilżaj

Gość .chinka.
okej, bardzo wam dziekuje. mam nadzieje, ze sie kiedys tego pozbede:(