Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość romantyczna realistka

szukac milosci aktywnie czy sama Cie dopadnie?

Polecane posty

z Waszych obserwacji i doswiadczen jak to jest czy warto szukac milosci aktywnie czy zyc swoim zyciem i ona sama cie dopadnie? mam za soba dwa zwiazki, ale wstyd sie przyznac nigdy nie bylam zakochana i nigdy nie kochalam (teraz to widze wczesniej mi sie tylko wydawalo, ze kocham) chce wierzyc, ze sa jacys mezczyzni stworzeni dla mnie i nie chce sie pakowac w zwiazek co do ktorego milosci nie jetem pewna milo by bylo przeczytac historie ludzi, ktorzy mieli pewnosc od poczatku, ze to jest TO i do teraz tworza zgrane zwiazki np. gdzies czytalam historie chlopaka, ktory od pierwszego wejrzenia byl olsninony dziewczyna i wiedzial, ze to jest jego przyszla zona, czy to nie piekne:) albo znacie takie pary, ze wrecz czuje sie, ze sa stworzeni dla siebie

Gość nie wiem mnie zawsze dopada
znienacka :)

Gość J_Sparrow
1 raz mnie dopadło ale to juz niestety historia, a ty poprostu trafiałas na fecetów którzy tylko są i nie potrafia rozkochać Kobiety w sobie :)

tak, łapie za kołnierz i tłumaczy cierpliwie: to ten/ta..... miłość to litość, współodczuwanie. być może empatyczne nie jesteś rozwinięta... to nie zarzut...

Gość gdfgdfg
z aktywnych poszukiwan i ewentualnych "kandydatek" w moim przypadku nic nigdy nie wyszlo, raz sie samo "zdarzylo" az ciezko mi teraz powiedziec jak do tego doszlo :) takze obstawiam zebys nie myslala o szukaniu, ale badz otwarta

Gość wkurzony samotnik
im mniej się o tym myśli i szuka tym łatwiej na ciebie trafi tak bylo zawsze ze mna ale teraz to i tak nie ma znaczenia dla mnie

J sparrow mysle, ze tu nie o umiejetnosc rozkochania kobiety w sobie idzie (Don Juani sa w tym dobrzy zapewne, ale ja nie chce takiej milosci) poza tym tak to sie wlasnie zaczynalo z moimi bylymi, obydwoje strasznie zabiegali o mnie, teraz mam wrazenie, ze mnie rozkochali w sobie, ale jakos tak na sile, uzmyslowilam sobie ze tak naprawde nie bylam zakochana Marta wrecz przeciwnie wydaje mi sie, ze mam w sobie sporo empatii (ale moze to tylko moja subiektywna ocena) czy naprawde myslisz, ze milosc miedzy kobieta a mezczyzna opiera sie jedynie na litosci i wspolodczuwaniu?

chyba tak, ale to dojrzała miłość na tym polega... etymologicznie słowo "miłość" wywodzi się z "litości" rozumianej jako współodczuwanie, niechcenie robienia krzywdy tej jednej osobie... jak matka dziecku... czuje, gdy się coś stanie maluchowi, przeczuwa też, co może się stać...