Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorka**

EURODIETA- CZY ktoś stosował?

Polecane posty

Gość dorka**

Do tej pory stosowałam dietę Cambridge, i udało mi się na niej zrzucić kilka Kg,ale wczoraj znalazłam na allegro coś co nazywa się Eurodieta, to też torebki,ale kuracja dzieli się na 4 etapy,wydaje mi sie ,,,ze to coś podobnego do DC? Może ktoś coś wie na ten temat, może bym spróbowała ale nie wiem czy ta dieta jest skuteczna i zjadliwa :) Cambridge juz znam i wiem ,że na niej chudne ale tej diety nie znam , może ktoś ma z nią jakieś doąwoadczenie?

Gość dorka**
Naprawdę nikt nic nie wie? :(

Nie zaczynaj z dietami! Poczytaj wpisy...dziś chudniesz, a za rok będzie 20 kg...osobiście nie mam przekonania do tych chemicznych... Zastosuj Mż i sport, sprawdzone, skuteczne i zdrowe!

Gość dorka**
Na DC schudłam 14 kg, i waga nie podskoczyła mimo , że upłynęło kilka miesięcy,ale chcę zrzucić jeszcze kilka kg,dieta typu cambridge lepiej mnie dyscyplinuje, po prostu nie ma wyboru i je się to co jest w torebce , potem łatwiej przejść do niskokalorycznej diety, tyle że DC jest trochę monotonna,dlatego ciekawa jestem tej Eurodiety, może ma inne smaki , ale nie chcę ryzykować kupując to , wolałabym poznać opinie innych ,którzy stosowali :)

Gość Frickle
Próbowałam obydwu preparatów Cambridge i Eurodieta , niestety z efektem jo-jo bo nie stać mnie na kupowanie ich przez całe życie, no i nudzą się po 1 tygodniu. Ale niestety kiedy tylko zaczniesz jeść w miarę normalnie powolutku waga wraca ( u mnie 5kg w ciagu 2 lat) przy na prawdę ostrożnym jedzenie- bez pieczywa i słodyczy. Ostatnio zaczęłam diete Atkinsa 9ograniczenie węglowodanów) i jak popatrzysz na torebke Eurodiet , jest tam napisany skład białka 17g, weglowodany 1,4 g, tłuszcze 2,3g. Jest to wiec nic innego jak dieta nisko węglowodanowa. Ja wiem , że nejpiekniejsze jest tempo chudniecia - ja zrzuciłam 6 kg w pierwszym tygodniu, 4 w drugim. Ale utrzymanie tego to inna sprawa. jesli masz czas i cierpliwość to sama komponuj swój jadłospis. Ja walcze z tym żeby zmienic po prostu sposób odzywiania. Oboje z mężem pochodzimy z rodzin gdzie dawano duzo jeść , efekt, po slubie przytyliśmy po 10 kg. od dogadzania sobie- potam po prostu zawsze za duzo jedlismy, nie oszukujmy się . Teraz mam 2 miesiace wakacji wiec planuje restykcyjnie zmienic nasze przyzwyczajenia zywieniowe- na zawsze, pozdrawiam

Gość odlot
właśnie dostałam Eurodietę na 21 dni (batony są wspaniałe jeszcze nie jadłam lepszego) zaczynam odchudzanie waże 78 wzrost 164

Gość odlot
po trzech dniach ważę 75 kg rewelacja tylko napoje są niedobre ale reszta produktów bardzo smaczna i nie mam wilczego apetytu, nie chce mi się jeść!

ja zastanawiam sie nad ta dieta ale sama nie wiem... ktora lepsza czy cambridge czy ta

Gość aga_parf
W niedziele kończę 3 tydzień scisłego Cambridge'a i juz zamówiłam Eurodietę. Konsultant mi poradził, że mogę jeszcze tydzień ścisłej Eurodiety, a potem trzeba przejść na drugi etap. Tez nie wiem, co to jest ale ryzyk fizyk. Trzy tygodnie przepękam, nawet jak będzie niedobre. Mam już dość monotonii DC, czas na zmiany. Przez te prawie 3 tygodnie schudłam o 1,5 rozmiaru. Nie ważyłam się, żeby się nie wkurzać, jak nie będzie spadać. Mam nadzieję, że teraz też będzie dobrze. Potem mam zamiar zmienic nawyki żywieniowe (przede wszystkim ograniczyć lub EWENTUALNIE wyeliminować słodycze_, ale to będzie trudne, poniewaz jestem nauczycielem przedmiotów zawodowych w Technikum Gastronomicznym, no i u nas jedzonko jest non stop, a ja uwielbiam nowości i eksperymenty kulinarne. W poniedziałek podzielę się wrażeniami "eurodietowymi"

Gość odlot
witam ponownie, po 3 tygodniach stosowania eurodiety waże 72 kg o 6 mniej niż na początku, zamówiłam 2 fazę mam nadzieję zę wytrzymam

i jak wam idzie... ja tez chyba zamowie w sumie tak dla sprobowania ... boje sie ze nie wytrzymam u mnie problem polega na tym ze zaczynam ale pozniej sie kusze na cos i koniec diety otylosc mam duza

Gość aga_parf
Aniujka, ja też mam słabą wolę, ale jak pomyślę, ile na to kasy poszło, to nic niedozwolonego nie ruszę:):)

u mnie problem taki ze musze gotowac 3 obiady.... jesli przejde na diete czyli sobie mezowi bo on niskokalorycznego sie nie tknie i synkowi ktory ogolnie ma swoje smaku ... meczy mnie to dlatego pomyslalam o tym... fakt to duzo pieniedzy i dlatego sie waham ale w sumie boje sie ze wydam a to nic nie da

Gość aga_parf
Jak będzie Ci zależeć, to dasz radę. Ja tez bardzo dużo gotuję, piekę ciasta na zamówienie na różne imprezy, mój facet się trochę wściekał na początku jak było niedoprawione, ale pomarudził, pomarudził i teraz próbuje po prostu w trakcie i mówi mi, czy doprawić. Zaczęłam ta Eurodietę wczoraj po prawie 3 tygodniach Cambrige'a (okazało się, że mój konsultant od Cambrige'a przysłał mi za mało posiłków, ale nie będę robic awantury o 2 dni), no i musze przyznać, że smaki niektóre są lepsze zdecydowanie. No i można warzywa, a to duzy plus. Chociaż Cambrige był bardziej syty. Rano po wypiciu napoju Eurodiety jestem głodna!!! Ale po prostu wcześniej jem obiadek, no a potem jeszcze 2 posiłki i jest ogólnie OK Tak więc polecam, spróbuj, jak wytrzymasz 3 dni to potem dasz rade. Kup sobie na poczatek zestaw startowy na 1 tydzień, zobaczysz jak będzie. Jeśli lubisz słodycze, to polecam batony - rewelacja::) Powodzenia. Daj znać, jaka podjęłaś decyzję.

wlasnie w sumie nie przepadam za slodyczami ale kto wie moze przy mniejszej ilopsci spozywania pokarmu odezwie sie i taki glod no i w zestawach jednak propoponuja te batony... a czy mozesz napisac jakie smaki sa z tej diety zjadliwe .... co do cambidge wydawalo mi sie ze bardziej sie jest poo niej glodnym bo chyba mniej sie je ale moge sie mylic ... w sumie zastanawiam sie ktora wybrac i sama nie wiem...jeszcze jedna znalazlam gotowa monignac chyba tak to sie pisze dawniej z tej diety nie bylo gotowych produktow...

Gość aga_parf
W Eurodiecie są co prawda 4 posiłki, ale kazdy ma tylko 30 g. Natomiast Cambrige koło 60 g. Dlatego po pojedynczym posiłku czułam się bardziej głodna. No ale w Euro mozna dodawac warzywa i one zapełniają. Jeżeli chodzi o smaki, to trudno powiedzieć, bo przecież każdy ma inny gust. Mi najbardziej smakują deserki. Waniliowy to po po prostu poezja!! Mają konsystencję budyniu, a nawet można je zrobić jako lody. Przyznam, że zupki mi jakoś nie pasują, najbardziej mi smakuje kurczakowa z curry, pomidorowa do bani, a ziemniaczana to w ogóle syf. Za to świetne jest puree oraz omlety. Można dodawać przyprawy (sól nawet wymagana), więc te smaki można jakoś uratować. W Cambrige niestety jak coś było ohydne, to tak trzeba to było zjeść. Pozdrawiam. Idę wciągnąć pyszną gorącą czekoladę na śniadanie:)

Gość odlot
witam ponownie po prawie 4 tygonich stosowania z 78 kg zeszłam do 70 kg, nie boli głowa i niem mach ochoty na słodkości, więc nie jest żle, zaczynam 2 etap

Stosowalam wiele diet ,ale najlepsza byla Atkinsa. Szybko sie gubilo kilogramy.Jednak po przerwaniu jej wszystko zaczelo powracac jak bumerang. Mam ochote zastosowac eurodiete,choc wiem ze lekko nie bedzie na niej.Bede dzielila sie z wami swoimi osiagnieciami.

schudłam 26 kg , jestem na IV etapie, czyli ostatnim, bardzo dobrze sie czuje. Waga dalej idzie w dół, ale już znacznie wolniej, tak jak mi lekarz mówił... jestem b zadowolona. Zobaczymy jak bedzie dalej. 4 etap to na dobra sprawe prawie normalne jedzenie, oczywiscie unikam pewnych rzeczy, ale daje rade i jest mi z tym dobrze ... jesli nie jestescie przekonane spróbujcie sobie kilku sztuk na poczatek. Z mojej strony, nie smakują mi omlety grzyb i szynka, serowo szcypiorkowe za to sa pyszne. Dalej batony nalesniki puree super. Z zup szparagowa niedobra - nie lubei szparagów. Napoje sa ok :)

Gość kamiko13
czy ktos jeszcze stosuje ta diete? zamowilam wlasnie I etap- w piatek startuje

Gość ile kosztuje
ta dieta i gdzie ją można zdobyć?

Pewnie jak każda dieta jednemu pomoże innemu nic. Słyszałam co nie co o niej, opinie raczej średnie, ale sama nie próbowałam.

Gość kamiko13
popatrz na allegro- tam jest odnosnik to strony producenta- i wsparcia medycznego. Droga, ale coz skoro nie jesz nic innego to moze az tak drogo nie wyjdzie.

Gość kamiko13
fajny wątek- w monolog sie zamienił;-) dzis pierwszy dzien na diecie. Produkty smaczne mało...ale da sie zjesc.

Gość kkkkkrzysiekkk
Co do smaku produktów też mi się tak wydawało na początku... ale to kwestia przyprawienia, można przecież używać wszystkich przypraw, ziół i dużej ilości warzyw.... także do smaczku można wszystko przyprawic... co do np puree, to ja daje połowę wody, w przepisie jest 120 mll, wychodzi jak zupa, ja daje około 70 mll, wtedy jest naprawdę smaczne... jak narazie schudłem 9 kg, jeszcze 5 i bedę bardzo zadowolony. jeśli ktoś ma jakieś ciekawe pomysły na przyrządzenie posiłków to proszę pisać. pozdrawiam

Gość podlock
ja też chcę zacząć tę dietę, mam nadzieję że mi się uda, mój cel 21 kg w 3 miesiące jestem ciekaw czy dam radę, może napiszecie CO Z TYMI PRZEPISAMI? SŁYSZAŁ KTOŚ MOŻE KTÓRA JEST LEPOSZA EURODIETA CZY HERBALIFE I ICH KOKTAJLE?

Gość kkkkkrzysiekkk
Powiem Ci, że ja stosowałem przeróżne diety, DC i herbalife tez przerobiłem... dieta w której nie masz większego urozmaicenia mija się z celem, bo szybciej ją skończysz niż zaczniesz.... tak było w moim przypadku .. ED daje mi sporo smaków i warzywa .. dla mnie super.. jeśli dasz rade pić tego samego shake prze długi okres czasu to good luck :) ja nie dałem ... i at ich herbatka.. aż mnie ciarki przeszły...

Gość kaka_37
Ja 2 razy stosowłam już DC z powodzeniem, tzn efekt jest super szybki, łatwy i jeśli się po diecie dużo ćwiczy i trzyma zleceń przez około miesiąc, to mi to wystarczało żeby waga nie powróciła przez 2 lata. Chwaliłam sobie bycie na DC bo samopoczucie po prostu rewelka! Teraz już minęlo 3 lata i przymierzam się do kolejnego razu, wynalazłam tą Eurodietę i wydaje się ciekawsza od DC - więcej smaków. Tylko nigdzie nie widzę jasnych wytycznych - ile czasu trwa który etap w Eurodiecie? I ile kalorii ma posiłek? I czy zawsze je się 4 posiłki? W DC było to zależne od wzrostu... ja się załapywałam na 3 torebki.... Ogólnie tego typu sprawa jest dla mnie idealna, nie trzeba nic liczyć, układać jadłospisów - typu jako na obiad, listek sałaty na kolację... zjadasz posiłek diety i z głowy. Dajcie znać co do szczegółów - ile czasu kazdy etap i ile kalori to ma?

Gość kkkkkrzysiekkk
... mi Pani dr mówiła, że to indywidualna sprawa, I etap z 4 posiłkami można max 4 tygodnie, mi zaleciła 3, a poźniej w zależności jak waga leci dopasowuje się etapy, ale powiedział, że wyjście z diety czyli II etap to min 2 tygodnie :) ja przygotowuje się na kolejny etap... jest b dobrze kolejne 1,5 kg mniej :)