Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorka**

EURODIETA- CZY ktoś stosował?

Polecane posty

Gość ystin
Jestem na eurodiecie od 14 grudnia 08- schudłam 12 kg!!! A mam ich naprawdę sporo- 102 jak zaczynałam, wzrost 164 ( w ciaży doszłam do 120!!!) a teraz po prostu jest super- chudne średnio 1 kg na tydzien, czasem 2. Dieta jest bardzo urozmaicona- zaczynam od ciasteczek do kawy, potem albo zupka, albo puree, obiadek- warzywka z mieskiem ( kurczak, rybka, krewetki) gotowane razem z przyprawami, na derser zjadam batonika kokosowego, pod wieczór kolejna saszetka- albo zupka, albo paella mix , albo deser mleczny i jak mi sie bardzo chce jeśc i mam wieczorem ochotę to poprawiam sobie jeszcze batonikiem! jest super!!! a moim najwiekszym przewinieniem i problemem było brak blokady: jak zaczęłam jeść to na jedej kromce siębnie kończyło. kupuje wszystko przez internet.polecam!!!!! I warto najpierw kupic wszystkie smaki (nie zestawy, tylko pojedyńczo) i spawdzic co smakuje. u mnie zagrały zupy- kurczk i kurczak curry+ wiosenna, brzoskwiniiowy, batony wszystkie w czekoladzie- te bez nie do zjedzenia, śruta po prostu!

Gość ystin
ups.. własnie przeczytałam ze wycielo mi kawalek postu- po zupkach powinno być- puree, paella, deserki- kawowy, karmelowy, brzoskwiniowy- vanili tez ok, ale jakos mniej- to dla zainteresowanych...

Gość anuska0911
ja stosuję eurodietę od 26 stycznia - dzisiaj 11 dzień. W pierwszym tygodniu super 3kg !!! w tym tygodniu waga się zatrzymała i ani drgnie !!! nawet o 0,1 kg !!! nie wiem czym to jest spowodowane ale mam nadzieję, że to minie !!! zamówiłam sobie pierwszą partię dość sporą ponad 80 szt pierwsze dni były dla mnie koszmarem myslałam, że oszaleje nic mi to nie smakowało za wyjątkiem batoników !!! ale wytrwałam !!! Terz jest już lepiej z tymi smakami. Desery, batoniki i napoje są pyszne. Zupy (szczególnie ziemniaczana), omlet z szynką są tragiczne w smaku!!! ale znalazłam na to b. dobry sposób: to co mi mniej smakuje zagryzam ogórkiem kiszonym i jest OK !!! Dla osób, które twierdzą, że EURODIETA jest droga podpowiadam: przeliczcie ile w ciągu 3 tygodni wydajecie na swoje jedzenie....? na: - owoce - batoniki - ciasteczka - napoje, soki - cukier - wędlinki, mięska - ziemniaki, kasze, makarony........ a do tego jeszcze jakies sosiki !!! ........ i jaki koszt wam wyjdzie ???? Ja to przeliczyłam i wiem, że więcej niż 500 zł a tyle własnie kosztuje 3 tygodnie eurodiety - które są najdrozsze !!! potem produktów z tytek jest coraz mniej - a więc taniej !!! Będe was tu odwiedzała i dzieliła się swymi osiągnieciami w utracie KG.

Gość osiolek_matolek
ja sobie zamowilam dzisiaj eurodiete na 2 tygodnie na razie, ciekawe kiedy mi przyjdzie. 2 lata temu bylam na diecie cambridge i efekty byly ale potem mialam male zalamanie nerwowe i kg wrocily ale nie od razu, wrocily w ciagu roku

Gość Aniujka28
i jak dziewczyny ja jestem na diecie 2 dzien.. tyle ze wczoraj wzielam na sniadanie ciastko to zbozowe i szczerze nie zjadlam juz nic do konca dnia... dla mnie ono jest koszmarne ... a ze moj organizm reaguje tak ze jak zjem jakies paskudztwo to nie dam rady nic juz to mialam glodowke... dzisiaj zjadlam ciastko vaniliowe nawet mi smakowalo .... chociaz ze wzgledu na to ze nie przepadam za slodyczami wolalabym aby jedzonko typu zupy bylo smaczniejsze... pozniej probowalam zjesc zupe wiosenna ale wypilam tylko pol lyzki... i poszlo do kosza... ide zrobic sobie teraz koktajk coffee mam nadzieje ze bedzie zjadliwe bo robie sie glodna

Gość anuska0911
Aniujka 28 jeżeli chcesz schudnąć to musisz jeść !!! musisz !!! bo inaczej spowalniasz metabalizm i Twój organizm zaczyna oszczędzać zamiast spalać zbędny tłuszczyk !!! tak właśnie działa jedzenie białka, organizm potrzebuje więcej energi do spalenia białka i pobiera ja z tłuszczyku !!! jeżeli ci coś tak bardzo nie smakuje i to wyrzucasz to weź nastepną saszetkę i jedz !!! aż dojedziesz co ci smakuje powodzenia życzę ja już jestem 2 tydzien na II etapie do tej pory schudłam 8kg ale muszę zaznaczyć że grzeszków miałam sporo !!!

jak chcesz wiecej bieżacyh inf. wejdx na strone www.vitrumed.pl tam jest forum.

Gość kaka37
Ja po dwóch tygodniach Eurodiety rozważam kupienie Cambridge, którą stosowałam juz 2 razy 3 i 6 lat temu z ogromnym powodzeniem. Jest szybka i skuteczna. Na Eurodiecie w 1. tygodniu straciłam 2,5 kg. (tyle to z samych jelit mogło zejść ;-)) A w drugim tygodniu 0,5 kg. (!!!!) Ona jest mało restrykcyjna w porównaniu do Cambridge, przez co pewnie przy mojej wadze (aktualnie 60 kg jeszcze 5 do zrzucenia) dużo wolniej się chudnie. Nie mam jednak zamiaru do lipca być na diecie!!! Na Cambridge w 2 tygodnie gubiłam około 5 kg a w następnych 2-3 tygodniach powoli według zasad wracając do normalnego jedzenia i dużo ćwicząc dalsze kg. W sumie po 1 - 1,5 miesiąca byłam chudą laską. Na eurodiecie nie widzę takich szans, za 4 dni kończę teoretycznie pierwszy Etap, na którym nic prawie nie schudłam, to jak mam przejść na drugi na którym już się je... Czy ktoś miał takie marne doświadczenia z Eurodietą?

Gość ananies
.

Gość ananies
Na ED jestem półtora miesiąca i dotychczas straciłam przeszło 10kg przy wadze wyjściowej ponad 90kg. Nie czuje głodu ani bóli głowy. Przy tak dużym wyborze produktów można wybrać coś dla siebie. Prócz tego każde danie mozna przyrządzać na kilka sposobów poprzez doprawianie przyprawami, ziołami i dodawaniem warzyw. Jeśli ktoś chce na próbe kupić po 1 szt. z poszczególnych smaków, to też zdaje się nie ma z tym problemu. Tu pisze nas więcej: http://vitru-med.pl/forum/

Do kaka37 oczywiscie jesli uważasz , ze C bardziej Ci służy to przeciez wolna wola, zauwaz tylko, ze masz złe załozenia- dieta nie jest do stosowania przez kilka tygodni i koniec- jesli musiałas ja stosowac już dwa razy, tzn, ze przytyłaś bo nie zmieniłas swoich nawyków żywieniowych, a to jest tym trudniejsze im bardziej restrykcyjna jest dieta- myślisz tylko o tym kiedy sie skonczy i jak to będzie fajnie znowu jeśc to co dawniej- to nie tędy droga, sama dobrze wiesz... pozdrawiam i życzę sukcesów na dłużej

Gość Lev
Stosuje ED od polowy lutego - czyli 1.5 miesiaca i efekty srednie. Stracilam 5 kg i waga nie chce ruszyc w dol. 3 lata temu bylam na Cambridge i bylo rewelacyjnie - swietne efekty i bez efektu jojo. Przytylam w ciazy, dlatego teraz chce zrzucic. Jak skoncze te niedobre saszetki ED to sprobuje Montignaca, podobno bardzo fajna dieta. Na ED juz wiecej sie nie skusze.

Gość kaka37
do ystin właśnie dzięki wolnej woli reguluję swoje jak to nazywasz "nawyki żywieniowe" i ustalam sobie moje założenia, czemu uważasz że są złe? Są moje i ja wybieram. Są takie: na diecie chudnę, jaki-taki rygor i ćwiczenia trzymam przez klika miesięcy, jednak nie jestem typem ascety i sportowca, więc potem odpuszczam i pomału się otłuszczam ;-) i wracam do rozmiaru 38. Moja wolna wola się na to zgadza ;-) Jak już nawet te ubrania są za ciasne, biorę DC i znów chudnę w mig. Tak było już 2 razy i wystarczało na 2-3 lata. Tym razem coś mi odpaliło i wzięłam tą Eurodietę. G…. straszne, połowa nie do przełknięcia -rośnie w buzi. Można zabić ten smak przyprawiając tak, że nie czuć nic tylko sól i ostrość, ale też ciężko to wówczas zjesć... Bleee Po 2,5 tyg. męczarni z ED, od 3 dni przeszłam na ścisłą DC. Od razu rewelacyjne wrażenia! Posiłki pycha!!! jest owsianka, której kiedyś nie było, jest przepyszna! Inen rzeczy też znakomite! Na Eurodiecie zmuszałam się do jedzenia tych g… , i w ogóle nie czułam się jak na diecie ketonowej, wzdęcia - przez te warzywa które się je. Głód i burczenie w brzuchu ciągle. Teraz muszę pilnować godzin posiłków, bo w ogóle nie czuję głodu. Samopoczucie - REWELKA. Energia ogromna. Na ED tego nie miałam. Eurodieta jest do bani i tyle. Może jest ona dobra dla osób, które powoli chcą schudnąć zwłaszcza z wielkiego BMI. Dla takich jak ja gdzie trzeba schudnąć szybko kilka kg, a w dodatku nie jest się żarłokiem, i nie ma się ochoty podjadać, coś pogryźć itp. lepsza jest DC. I jeszcze słowo o smakach Eurodiety. Jedyne co jako tako mogłam przełknąć to - naleśniki i - jedna zupa - kurczak curry - deser waniliowy (jedyny posiłek który określiłabym jako PYSZNY) - napój czekoladowy (takie kakao właściwie) - No i większość batonów (klika pysznych, większość po prostu zjadliwych) Reszta była niezjadliwa nawet po dużych wysiłkach przyprawiennych ;-) Omlety jadłam zagryzając warzywami, żeby nie czuć tego świństwa. Na koniec policzyłam sobie jeszcze kalorie w ED na 1 etapie dziennie: - z samych saszetek + 1 baton - 500 - mleko 0,5 % - 36 - 100 (zleży ile i do czego się wlewa) - warzywa - około 150 i co mamy? W sumie 750 kcal A w DC tylko 400 (3 saszetki) więc ketoza gwarantowana po chwili i efekty też. Houk!

Droga kaka37, jesteśmy wogóle na innym poziomie- ja dałbym się zastrzelić za rozmiar 38....i jesli poczułas, ze cos u Ciebie neguje, to przepraszam, nie takie było moje założenie. Chodzi mi tylko oto ( a uwierz, nie było mi łatwo dojśc do takich wniosków, łacznie z psychoterapią...), ze cos takiego jak bycie na diecie nie powinno wogóle istenieć, powinno sie zdrowoodżywac i trzymac taka wage jaką się chce. Oczywiście wiem, że to nie łatwo, ale ja mam zamiar tak właśnie robić. Stosowałam już wszystkie mozliwe diety i środki farmakologiczne z mazindolem włacznie- efekty były piorunujące ( traciłam 5-8 kg, w kilkanascie dni) osiągając upragnione 58 kg, a potem wracałam do znienawidzonych 68, 72, a jak odpuściłam na dłuzej 86, by w drugiej ciaży dobic do 120 kg!!!!!!!!!!!!!!. Teraz chudne wolniutko, 1 kg na tydzień, za to systematycznie. Juz mam 18 mniej. Nie będę zachwalać ED ani porównywać , bo nigdy nie stosowałam DC, choc znam dziewczyny które chudły na niej i 30 kg.Znam tez opinie, ze DCjest obrzydliwa, że chemiczny smak itd. Myslę, ze każdy musi wybrać to, co jemu pasuje ( wg. mnie np nalesniki w ED sa nie do przełknięcia, najlepsza zupa- wiosenna, deser- kawowy, baton- tylko czekoladowy...) Jesli ineteresujesz się dietami, to polecam dietę ID- index glikemiczny- do stosowania po zakonczeniu DC- jako zywienie do konca życia, ja powoli na nia przechodzę i jest naprawdę ok. Ale oczywiscie znowu zastrzegam, że nie każdemu moze sie to podobać. W każdym razie życze Ci sukcesów w chudnięciu i trzymam kciuki, zebyś miedzy dietami jak najmniej przybierała... 38 to naprawdę świetny rozmiar... Pozdrawiam

Gość kaka37
ystin współczuję ciężkiej drogi do wymarzonej sylwetki i też trzymam kciuki żeby w końcu ci się udało! o diecie IG czytałam i to jest dobry sposób na pewno. Niewiele wyrzeczeń, tylko ta kwestia nie łączenia nie bardzo mi pasuje, no i jakieś makarony pełnoziarniste - też nie koniecznie dla mnie, chociaż słyszałam opinie z pierwszej ręki że są pyszne. A z Twojego postu wynika ewidentnie że smaki ludzi różnią się diametralnie - w ED wiosenna była dla mnie najgorszą z zup obok ziemniaczanej, w ogóle nie do przełknięcia, rosła mi w buzi. Deser kawowy i napój cappuccino też niespecjalnie mi podeszły. A co do otyłości ogólnie to ostatnio przeczytałam jakieś statystyki, że tylko 25% ludzi nie ma skłonności do tycia - mogą jeść niezdrowo, dużo i to co uważa się za tuczące, a i tak nie odłoży im się. 25% ludzi ma skłonności do tycia, ale olewa to i nic z tym nie robi. No i jest jeszcze pozostała połowa - w tym my - ci którzy mają te skłonności i starają się z tym walczyć ;-) Pozdrawiam wiosenne

Gość kaka37
Powiem Wam jeszcze, że napisałam wczoraj parę słow na Forum sklepu Eurodiety - vitru-med na ten temat - że nie udało mi się schudnąć i że wróciłam do sprawdzonej DC. Ponarzekałam torchę na ekspertów i pseudo konsultacje w e-gabinecie Zadrwiłam też że pewnie zaraz skasują to. no i dziś już tego nie ma, a w dodatku zablokowali mi konto, więc nie mogę już tam pisać. A ja poprostu chciałam ostrzec innych, że nie da się schudnąć kilka kg na ED w zadawalająco krótkim czasie. Co ciekawe nie spieszą się z kasowaniem tzw. botów reklamujących nie wiadomo co, a mój topik usunęli szybko ;-)

Witam Na Ed jestem od 25 lutego-do dnia dzisiejszego schudłam równiutkie 20 kg . Do Kaki- o usunięcie Twojego wpisu ( nawiasem mówiąć arcy napastliwego i niesprawiedliwego) osobiście poprosiłam admina!!! Forum na stronie ED ma słóżyć motywacji i wymianie doświadczeń nie zniechęcaniu-co skutecznie próbowałaś robic od samego początku. Zdyskredytowałas lekarza-stwierdziłaś,że lakonicznie napisała Ci,że możesz korzystać-czego jeszcze się spodziewałaś? Miałaś pretensje do Eksperta,że Ci nie odpowiedział--pytanie zadałaś w sobote w poniedziałek odpowiedział Ci-można sprawdzić na stronce ED!! Co zaś tyczy warzyw-=szkoda,że nie doczytałaś,że można- nie trzeba!!!! Wyśmiewałaś ,że ktoś( chodziło akurat o mnie) jadł jabłko-jeżeli mam do zrzucenia 32 kg i szukam mądrej z jakimś konkretnym programem diety na pół roku-to nie dziw się,że popełnia się błędy( a już Ty na pewno nie masz prawa oceniać mnie!!!) A jak widać po moich wynikach i tak jest to bardzo skuteczna metoda.

cd-do Kiki Setnie ubawiłaś mnie totalną krytyką ED i wychwalaniem DC -zważywszy,że jest to dokładnie to samo laboratorium i kilka produktów powtarza się . Tyle tylko,że Dc możesz byc góra 14 dni( czyli masz w sumie 3 dni odchudzania i 11 dni oczyszczania organizmu) oraz gwarantowane jojo-dlatego musisz co parę lat powtarzać. Na Dc byłam kilka razy. Tak samo jak w ED trzeba przyzwyczaic sie do obrzydliwego smaku. DC nie ma praktycznie wyboru produktów-zreszta kraje wyżej rozwinięte wycofały DC jako metodę odchudzania-wiedziałaś? Program wychodzenia z diety cambridge jest nie dopracowany-czyli śmiechu wart. Ale pomijając-jeżeli Ci służy-to powodzenia. Natomiast nie mogłam znieść Twojej postawy!! Z forum korzystamy regularnie -może z 10 osób-wszystkie chudniemy-wymieniamy się doświadczeniami,przepisami-motywujemuy się...poczym wpadasz-piszesz jakies posty z palca wyssane i wszystkich zniechęcasz-trochę zrozumienia ogłady kochana!!!!! PS. O tym ,że tutaj starasz się ludzi zniechęcić dowiedziałam się własnie na forum ED-dziewczyny pisały mi-postanowiłam zalogowac się i odpowiedzieć -zgodnie z przekonamiem .

Gość kaka37
o jak miło poznać "koleżankę" z tamtego forum, z którego mnie wyrzucono za dociekliwość i przedstawianie przeciwnego niż inni punktu widzenia. Alusiu Odchudzaj się na zdrowie, jeśli ci pasuje i smakuje ED. Mi nie smakowała, a DC jest pyszna - owsianeczka 2 smaki oba super. Żaden posiłek nie smakuje mi proszkiem ani niczym niejadalnym, a w ED połowa tak mi smakowała. Szkoda, że poprosiłaś o usunięcie mojego posta, to jest hipokryzja, jeśli kilka osób wymieniania się pozytywnymi doświadczeniami, a jak ktoś ma inne to się go kasuje. Kiedy się waży 120 kg to nie ma siły żeby nie schudnąć na torebkowej diecie. Ale jak się ważyło 63 i ma się 8 kg do zrzucenia to wysiłek związany z przełykaniem niezjadliwych rzeczy, nie był wart moim zdaniem nikłych rezultatów. W ten sposób tamto forum jest jednostronne i tylko osoby z dużym BMI mają wsparcie (od takich samych sobie) a osoby takie jak ja nie znajdą tegoż i być może nabiorą się tak jak ja i wyrzucą kasę w błoto. Co do moich złośliwych uwag w tymże poście - to wszystkie były uzasadnione. Nie pisz głupot, moja droga, że ktoś mi odpowiedział na moje pytania, bo nie dość że tak się nie stało to wykasowano wszystkie moje posty z forum! Widać tylko czasem jak dziewczyny cytując mnie odpowiadały mi na coś. To naprawdę jest karygodne i zajmę się tym na pewno. Dawno już odżałowałam stracone 5 stów, ale jak zobaczyłam dzisiaj, że pokasowali moje sensowne pytania – o wodę mineralną versus źródlaną, o zakwaszenie organizmu i nawet całą listę pytań „Szereg pytań na pierwszym etapie”. To chore jest. Obsmaruję ED gdzie się da. Nie zostawię tego!!!! Co do warzyw to wszystko doczytałam, tylko właśnie lekarz zalecił mi jeść ich więcej, gdy ciągle miałam ciężką głowę. Teraz już wiem, że to nie była żadna ketoza tylko zakwaszenie białkową dietą... Jasne że jak ktoś, tak jak piszące tam dziewczyny ma pozytywne skutki, to nie czepia się drobiazgów tak jak ja. A że docinam wam że podjadacie, no cóż taka wasza natura, piszesz że byłaś kilkakrotnie na DC, to jaki cudem miałaś w lutym ponad 20 kg do zrzucenia? Nie upilnowałaś się… No i co czy nie mam racji docinając? Możesz się łudzić ze tym razem jak schudniesz już się tak nie zapuścisz, ale wątpię. Jak można w ogóle doprowadzić się do takiej nadwagi? masz 50 lat czy co? Po menopauzie to bym zrozumiała. Tymczasem ja po 10 dniach na ścisłej DC schudłam dodatkowe 4 kg (razem 7) i już wchodzę w kolejny etap czyli dodaję "normalne" jedzenie i ćwiczenia. Żałuję że zmarnowałam 2,5 tygodnia na ED, ale było minęło. Powtarzam dietę co parę lat właśnie dlatego, żeby nie stać się takim jak niektórzy grubasem z 20kg nadwagą. A że mam skłonności do tycia to tyję i już. Nie godzę się jednak na ograniczenia poza okresem diety i na rozmiar większy niż 38. Acha i jeszcze co do porównań DC i ED to zanim kupiłam ED porównałam dokładnie skład obu i okazało się że są zupełnie inne proporcje białka i węglowodanów, W ED jest ok 60% białka. To głownie soja stąd - jak się dowiedziałam ostatnio - ten obrzydliwy posmak. Więc gdyby była to ta sama linia produkcyjna, to nie sądzisz że smak byłby porównywalny?, a zapewniam Cię że nie jest. Widzę też że nie znasz nowego programu wychodzenia z DC - jest 6 etapowy!!! Ale ja nie zmierzam zawracać sobie tym głowy. Zrobię tak jak dawniej. I tak zamykając uważam, ze ta dyskusja to Twoja racja chudnącej grubaski, przeciwko mojej racji już odchudzonej dzięki DC szczupłej laski (56kg na dziś, a to jeszcze nie koniec). Mamy kompletnie inne potrzeby i podejście do diety i jedzenia. Napisz za rok jak przystosujesz się do nowego sposobu odżywiania i nie zaczniesz z powrotem tyć. DO WSZYSTKICH CHCĄCYCH SCHUDNĄĆ SZYBKO KILKA KG: Polecam zdecydowanie Dietę Cambridge. W 10-14 dni leci 4-5 kg, resztę powoli w kolejnych 2-3 tygodniach wypacanie jest ćwicząc i dokładając jedzenie do diety w torebkach. Jojo nigdy nie miałam. Gdy moja waga sięga 62-63kg biorę tę dietę i chudnę do 54-55. Ostatnio nawet po 2 latach od DC wciąż ważyłam 58 kg (czyli przytyłam 4 kg przez 2 lata), ale kontuzja w zeszłe wakacje i zwiazane z tym unieruchomienie i większe folgowanie sobie z jedzeniem (na pocieszenie) a potem naturalne fizjologiczne odkładanie się tłuszczu w ciele na zimę spowodowało u mnie gwałtowne przytycie 5 kg od sierpnia do stycznia i stąd musiałam znów sięgnąć po dietę. Odradzam Eurodietę osobom takim jak ja i już.

Gość kaka37
i jeszcze jedno zdanie do szanownej Alusi. Ja nie poszukiwałam na forum ED żadnego wsparcia, tylko INFORMACJI. Samozaprcie do diety mam własne, wewnętrzne, a nieproszone wsparcie - w otoczeniu. Jeśli ktoś potrzebuje wsparcia i ciągle ma "wpadki" to ewidentnie tkwi w nałogu. Nałogu obżarstwa. To tak samo jak nikotynizm czy alkoholizm. Tam też nałogowcy ratują się grupami wsparcia - np. AA. Tak więc życzę wyjścia z nałogu - o ile to możliwe - na zawsze.

Gość FAR-MED
Witam, W razie pytan dotyczacych eurodiety prosze o telefon lub maila. informacje o tej diecie mozna znalesc na www.far-med.pl a na zakupy zapraszam na http://far-med.otwarte24.pl/

Gość Monika+
Witam Wszystkich :) dzisiaj zamówiłam dietę EURODIETA - ETAP 1 ? -czy dobrze zrobiłam ? tak bardzo bym chciała schudnąć wszystkiego próbowałam ćwiczeń diet przeróżnych, smutna- mam nadzieję że ze nie długo się uśmiechnę .

Gość evdoman
witam! chciałm się podzielić swoimi doznaniami . preperaty są ochydne nie mogłam ich przełknąć brało mnie na wymioty :( jedynie hrbatniki i batoniki są ok . polecam diete greifutową i te same efekty .

Gość kalka80
witam, ja stosowała i diete cambridge i eurodiete. Jak sie odchudzalam to dużo większy wybor byl na eurodiecie http://www.vitru-med.pl/sklep/ w sumie smakowały mi te produkty, maja bardzo dobre koktajle i dodatki rozne, ale z kolei zupy bardziej mi smakuja z diety cambridge, teraz widze, że i w cambridge jest duzy wybór http://www.dieta-cambridge.com/ Jedna i druga dieta polega na tym samym, także kwestia smaku. Ja byłam zadowolona z obu. od roku trzymam wage i zycze innym wytrwalości ... trzymam kciuki

Gość gość
Polecam produkty takie jak makaron (był kiedyś w Diecie Cambridge), batony i omlety, duży plus tej diety to to ze mozna laczyc ja z warzywami i to od samego poczatku

Gość gość
Metoda skuteczna, duży wybór produktów, przepisy dietetyczne, opieka lekarza/farmaceuty

Gość gość
Dieta skuteczna, i bardzo smaczna

Gość gość
Nie zgadzam się że jest efekt jojo. Jesli stosujesz sie do etapow diety i przejdziesz wszystkie a pozniej nie przekraczasz swojego zapotrzebowania kalorycznego to nie ma mozliwosci aby przytyc. Ja jeszcze 3 tygodnie po zakonczeniu ostatniego etapu schudłam jeszcze 3 kilo. Oczywiscie pozniej zarlam tyle ze te 3 kilo nadrobilam :) ale i tak z 64 zeszlam do 55.