Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znow pytanie o mleko

jakie mleko dla 2 latka?2 procentowe moze byc?

Polecane posty

Ja kupuje mleko modyfikowane junior i do konca 3 roku zycia nie zamierzam zmieniac.Pozdr.

moj synek juz nie chce modyfikowanego

Moj ma 2 latka, i kupuje mu normalne mleko w kartonie, czasem 1,5 % czasem 3,2 % .Gotuje mu je z kasza, a czasem chce tak normalnie do kubeczka.zyje, jest zdrowy, i ma sie swietnie.Nie popadajcie w jakis fanatyzm..

Gość wakacje niedlugo
Zgadzam sie z powyzszym. Ja kupuje 3.2, cala rodzina tylko takie pije... Synek ma ladne kupy po tym mleku, nic zlego sie nie dzieje, wydaje mi sie, ze zaczal lepiej spac po mleku krowim. Ma poltora roku.

Dokładnie czarno biała zgadzam się z tobą. Jeszcze do niedawna panował pogląd, że mleko modyfikowane należy podawać do 2 roku życia, teraz mówią, że do trzeciego... Niedługo stwierdzą, że zanim dziecko nie pójdzie do szkoły :O Prawdą jest, że nasi rodzice, nawet my piliśmy mleko krowie już po skończeniu roczku i żyjemy, jesteśmy zdrowi i normalni (a przynajmniej zdecydowana większość):P

moja na mleko krowie jest uczulona, ale o dziwo kiedy zaczelam jej w wieku 2 lat podawac Bebiko Junior /to gotowe w płynie/ to bardzo dobrze go przyswajała. Polecam wlasnie to mleko moze brzmi to jak reklama, ale wyprobowalam juz wszytskei mleka na rynku i tylko to sie sprawdziło. pozdrawiam ps jest ono wprawdzie troche drogie, bo litr kosztuje okolo 6 zł, /najtaniej było w karfurze;)/

No tak,załoze sie ze mnie pojono krowim prosto od krowy (wychowywała mnie babcia przez jakis czas) juz od poczatku:DNo ale nie wiadomo jakie skutki to daje mi obecnie?Moze to ze czasem sie zbyt rozczulam,denerwuje błahostkami,ze nie trafiam szóstki w totka ani nie idzie mi karta w pokera?No słuchajcie moze to od tego mleka? ;-) :D:D:D Wole moje dzieci przed tym uchronic;-) Poza tym na seri to Kubie pasuje modyfikowane,a my nie przegotowujemy kartonowego sobie,a jemu nie umiałabym dac prosto z kartona:D:D Morał;kazdy daje wg sumienia i sumy doswiadczen zyciowych:D :D:D

No wlasnie sandrine ja tez kupuje mu oczywiscie to karonikowe modyikowane, jest super.Na pewno nie bawiłabym sie w odmierzanie i przegotowywanie wody :D:D

Gość a ....
dziewczyny moja corka tez jak skonczyla 2 lata to pila mleko z kartonu 2% gdzies czytalam,ze tyle %tluszczu jest wystarczajace dla malucha i lepsze niz te tluste 3,2% bo ma wiecej wapnia!!pozdRO

Kasia C , jakos malo odkrywczy ten Twoj moral. Oczywista sprawa ze rozmawiajac tutaj na ten temat , mamy na mysli dzieci ktore nie maja alergii.To raz.A dwa , to mam takie wrazenie ze jest bardzo duzo mam ktore w imie jakis poronionych ideologii lubia sobie komplikowac zycie.

Gość a ....
Szlachcianka zgadzam sie z Toba ja mojej corce podgrzewalam troche w mikroweli i dodawalam lyzeczke kaszki smakowej i tak przez 1,5roku ...teraz ma 3,5 roku i dalej tak pije tylko juz nie z butelki :)

A propo moralow, to dodam jeszcze jedna oczywistosc, nie mozna slepo sluchac pediatrow, i wierzyc we wszystko co pokazuja reklamy w tv.Nie zapominajcie o tym malym szczegoliku, ze pediatrzy biora niezla kaske , za mowienie niektorych "teorii" , od producentow lekarstw czy chocby jedzenia dla maluchow. A jeszcze jedno mnie naszlo, nie macie czasem wrazenia ze niektore mamy , sa wrecz dumne ze ich pociecha jest na cos uczulona? A kiedy dziecko jest zdrowe, i nie ma zadnych" modnych dolegliwosci" to sa rozczarowane i wyszukuja na sile?

Gość a ....
ahha i dodam,ze 2 lata na modyfikowanym to wystarczajaca i nie udziwniajcie z jakimis Juniorami itp mleko,kakao jest zdrowe pyszne i 2 latek to juz nie pierdziuch i moze go pic(oczywiscie tyczy sie to nie alergikow)

Gość Mogę stwierdzić że rodzice
stali sie ofiarą speców od marketingu i reklamy, w myśl zasady: że dziecko musi mieć to i to do prawidlowego rozwoju a jak czegos nie bedzie mialo to znaczy, że jesteś nieodpowiedzialnym rodzicem. Po prostu wywiera sie presję na matki i ojców i wzbudza u nich poczucie winy, że jeśli tego nie kupią dziecku to są złymi rodzicami. :o

a... czy to prawda, że 2% jest lepsze od 3,2%? Moje dziecko pije 3,2 nie sądziłam, że to może być za tłuste dla małego dziecka :O

Widze ze humoru w mojej wypowiedzi nie odczytałyscie,szkoda:9 Pa dziewczyny,miłego łikendu :0 ( oj wiem ze sie pisze wee.....) ;-)

oj no jeszcze ostanie słówko:D Moja szwgierka synkowi po zakonczeniu karmienia piersia przez rok,czyli do ukonczenia 2 lat,podawała mleko kozie. Mały przez ten rok tak sie do mleka zraził ze dzis nie pij mleka wcale,ma 3 i pół...(lat nie % :D )

Nie,ale znam powiedzonka ze "coś trąca kozą" :D:D czyli musi nieźle...hm.....pachniec:)

Gość a ....
Szlachcianka 3.2 nie jest zle krzywdy mu nie wyrzadzisz ale najwiecej wapnia ma to 2% i ja zawsze takie dawalam swojej!!Dla naszych maluchow polecalabym takie 2% wlasnie jak juz pije to niech czerpie jak najwiecej :)

Możesz dawać mleko 3,2%. Pediatra mi zaleciła aby po skończeniu 3 lat dawać synkowi mleko 1,5% lub 2%, bo mniejsza ilość tłuszczu jest lepsza dla dziecka już większego. Nie wiem ile w tym prawdy, ale daję mu 1,5%. A mleko 3,2% mu nie smakuje. Moja szwagierka swojemu synkowi dawała mleko kartonikowe gdy ten skończył rok.

Moja wypowiedź była do autorki :D nie wiedziałam, że dyskusja dotyczy akurat procentów mleka, nie doczytałam ;) Szwagierka nie patrzyła ile procent ma mleko, które dawała synkowi, bo mały pochłaniał każde mleko :D

Tak swoją drogą to moja pociecha nigdy nie piła modyfikowanego, bo po prostu go nie znosi. Póki karmiłam piersią wszystko było ok, ale jak po roku zaczęłam odstawiać, to nie miałam wyjścia, musiałam jakieś mleko podać dziecku w zamian, uht z kartonu, no bo jakie? z kozim bym nie przesadzała :P

Gość babki
moje dziecko pije krowie. modyfikowane junior pil w nocy ale teraz juz nie pije w nocy wiec tylko krowie dostaje. podaje mu takie mleko juz od 6 msc.

Gość mama smoka
Moja córka od skonczenia roku (w tej chwili ma 3) dostaje zwykle mleko kartonowe z Biedronki (albo inne zwykle w kartonie) 1,5%, nie przegotowuje jej tego mleka tylko podgrzewam. I nadal smieje sie jak czytam, żeby podawać takim starym koniom do 3 lat mleczko modyfikowane :):):)

jak wprowadzalyscie dzieciom mleko od krowy? dawalyscie nop raz dziennie modyfikowane a raz krowie czy odrazu przeszlyscie na krwie? Miśka ma już 15 miesiac i tak mysle co by już jej UHT wprowadzić... bo ona ostatnio przepada za mlekiem a tego modyfikowanego nie moze pić zabyt duzo.