Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam siły na wieczny głód

Żeby schudnać muszę się GŁODZIĆ

Polecane posty

Gość nie mam siły na głód
Wiem, że ogromnym błędem jest też nie jedzenie w pracy przez osiem godzin (brak warunków na coś poza kanapką w biegu, a ja już kanapek nie jem). Potem wracam do domu głodna jak wilk i cokolwiek zjem, to mi się pewnie odłoży, bo organizm uczy się oszczędzać.

Aha, podałam produkty na teraz (i nie chudnę oczywiście). Zeby schudnąć to musiałabym zjeść pomidora dziennie i to jest właśnie ten dramat. :O

Gość cala prawda i tylko prawda
do autorki: ja Ciebie doskonale rozumiem, bo mam podobnie,moje menu codzienne to zaledwie 500 kcla i tyle!!! i nie chudne wogole,a jem juz tak jakis okres,,,nawet dlugo :( i az mi sie cos robi, bo inni na takiej diecie potrafia chunac nawet i 4 kg na tydzien! a ja??? NIC

O jak fajnie, towarzyszka w bólu :) Tzn. przykro mi, że też tak masz, ale fajnie że się pojawiłaś. A powiedz zawsze tak miałaś? Bo ja właśnie nie, bez trudu utrzymywałam wagę.

Gość nie mam siły
skracam nick :)

To się wyjaśniło :) Nie jesz długo, masz duże przerwy, a do tego jesz bardzo mało. Powinnaś jeść regularnie i przynajmniej co 3-4 godziny. Musli jest dobre, ale powinno być bez cukru (sprawdź na opakowaniu), a jak nie ma takiego w sklepie to zrób sama :) I nie jest potrzebne odstawianie węglowodanów,a nawet niewskazane. Takie diety przeważnie przepisują trenerzy na siłowniach (dużo miałka i minium węgli) ale to nie jest zdrowe z żywieniowego punktu widzenia. Owszem ograniczenie do minimum prostych cukrów, a zwłaszcza słodyczy, cukru białego jest wskazane, ale pieczywo jak najbardziej powinnać jeść. I koniecznie regularnie! Bierz do pracy jakiś jogurt naturalny, kilka migdałów czy orzechów, albo serek wiejski lekki, warzywo czy owoc i zjedz. Możesz robić też słatki z kurczakiem i wiele innych rzeczy :) Menu powinno być skomponowane tak by przed obiadem zjadać więcej lub tyle samo kcal ile na obiad, a po nim już mniej niż wartość kcal obiadu :)

to nie jest jadlospis. wymienilas produkty jakie jesz. daj przykladowy rozklad posilkow, z godzinami i gramaturą (szacunkowo). nap jadlospis z wczoraj.