Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aguskaaaa

Włosy!!! Help!!!

Polecane posty

Gość aguskaaaa

Moje włosy nie są w najlepszej formie, właściewie to są takie od zawsze - bez blasku, matowe, przyklapnięte... Poza tym po ostatnim strzyżeniu i cieniowniu każdy z nich układa się w inną stronę (poprostu koszmar) ;( Zastanawam się nad zakupem prostownicy, by wtgładzić włosy i nie mieć takich problemów z układaniem. Słyszałam jednak, że częste prostowanie może jeszcze bardziej osłabiać i zniszczyć włosy. Może więc polecicie mi jakieś dobre, sprawdzone kosmetyki, które przywróciłyby włosom zdrowy wygląd i "przygotowały na spotkanie z prostownicą"??? Proszę o rady i z góry dziękuję za każdą z nich:)

Gość hihi hu hu
a ja zrobilam sobie kupe na glowie od miesiaca robie dekoloryzacje i wczoraj doszlam do sedna masakra i mialam piekne czarne wlosy z polyskiem niezniszczone pieknie wycieniowane teraz mam szvczote ryzowa haha nie zniszczy ci strasznie wlosow jesli kupisz ceramiczna i bedziesz stosowac odzywki no a po 2gie bylas u fryzjera wiec zniszczone masz mozesz zaczac zazywac skrzsyp polny albo kupc sobie gliss kura taka paste do wlosow ktora ma swietliste drobinki ktore sprawia ze twoje wlosy beda wygladac extra

aguskaaa, ja mam to samo z włosami i od kilku miesięcy uzywam rpostownicy. zainwestowała w nią sporo kasy, kupiłam profesjonalną, fryzjerską, ale mimo tego odradzam- stan moich włosów znacznie się pogorszył i obecnie też wolałabym znależć jakieś kosmetyki wygładzające włosy i zapobiegające ich puszeniu...

Gość kropeczka_
zaden. nawet najlepszy kosmetyk nie wygladzi ci wlosow tak jak prostownica, ktora dziala pod ogromna temperatuja, w zwiazu z czym nieodwracalnie niszczy strukture wlosa, prowadzi do rozdwajania koncowek , lamania wypadania itd .. ale i tak jej uzywam, bo nie mam wtedy siana na glowie xD

kropeczko, to zależy jaki efekt chce się osiągnąć... bo jeśli proste jak drut, wręcz bez żadnych naturalnych "odruchów" to jasne, że prostownica jest bezkonkurencyjna :) lecz jeśli chodzi o wygładzenie, o ujarzmienie, nadanie blasku i odżywienie, to właśnie kosmetyki powinny wystarczyć w zupełności. ja mam całą serię do prostowania, szampon, odżywkę i balsamik po myciu :) i powiem szczerze, że dawno nie miałam tak ładnych włosów, chyba jak byłam dzieciakiem ;)