Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zakrecony_kwiatuszek

rozdwajanie się paznokci

Polecane posty

Ja Ci powiem co ja robię, ale to nie jest sposób tylko chwilowe przeciwdzialanie :p po prostu obcinam paznokcie i maluje lakierem :) a potem od nowa ;) wiem, lepiej by bylo kupić odżywkę czy coś ale mi się w to bawić nie chce :p

to jeszcze nie tak drogo, czasem trzeba samemu sie rozejrzeć, a nie wierzyć przekonaniom . dzięki chyba sie przejdę do sklepu po szklany. stosuję już naprawdę mnóstwo rozmaitych sposobów...

no mi sie rozdwajaly strasznie keidys a odkad uzywam szklanego jest duzo lepiej, ale nie zaszkodzi tez stosowanie odzywek

jasne ja cały czas jakies odżywki, kremy nawet maseczki nawilżające do dłoni ipaznokci w ogóle dużo duzo nawet domowych sposobów ale niestety nic nie jest za bardzo skuteczne nawet po kilkukrotnym powtórzeniu.

Gość slslslslslsls
Odżywki można włożyć między bajki. Ile ja kasy na nie wydałam. Nie pomogły nic. Tak samo jak wszelie suplementy. Tak naprawdę pomaga tylko zmiana diety: dużo białka(aminokwasy; ja niestety musiała rzucić wegetarianizm) i warzyw (naturalne witaminy i mikroelementy).

Gość slslslslslsls
BYłam z tym też u lekarza i to nie jednego i oprócz rad w stylu moczenia w rozgrzanej oliwie nie dostałam żadnego leczenia.

Gość co do co do
Kupiłam szklany pilniczek, ale na moich paznokciach nie sdaje egzaminu, mam chyba za miękkie paznokcie. Zapłaciłam 15 zł, taki nieco większy.

tak zadnego zmywacza daj odetchnac twoim panzokciom od zmywaczy i lakierow i nieobcinaj obcinaczem tylko piłowac pilniczkiem nie metalowym ja tak zawsze robie na wakacjach i we wrzesniu mam dlugie ppazurki:) no i jeszcze moglabys przy pracach domowych ubierac rekawiczki:) te wszystkie detergenty tez niszcza paznokcie:) zadna odzywka ani dieta ani witaminy nie pomoga jesli poddajesz paznokcie takim torturom

Gość szaaaalona
a masz takie małe plamki na płytce, bierzesz tabletki anty? jeśli tak to niedobór cynku... trzeba niestety czekać aż paznokcie odrosną

Gość szaaaalona
przy braniu tabletek anty lekarz powinien przepisać Ci cynk. Tabletki o ile dobrze pamiętam upośledzają wchłanianie się tego pierwiastka. Też miałam rozdwajające się paznokcie, nie nie mogłam z nimi zrobić. Dopiero cynk pomógł. Teraz mam mocne i zdrowe paznokcie, nie używam rękawiczek, często piorę ręcznie i jest ok