Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kawa-Inka

Jaki napis na obrączkach?

Polecane posty

Gość Kawa-Inka

Jaki napis na obrączkach? Co radzicie?

Gość ellap
Ja mam : Mój ukochany........., a on Moja ukochana........... Bez żadnych dat. Radzili nam wstawić datę ślubu, ale co ona ma symbolizowa, nie chcemy żeby jakieś daty mówiły coś o naszej miłości, po prostu się kochamy, nie ma znaczenia tu żadna data :) Możecie wpisać tam co tylko Wam się podoba :)

Gość anna 23
ja mam imie meza oraz date slubu:)

Ja od dawna wiem co chce miec wygrawerowane na obraczce. ubi tu Gaius, ibi ego Gaia- gdzie ty Gajusz, tam ja Gaja. To jest starozytna formulka slubna pochodzaca, o ile dobrze mi wiadomo, z Rzymu Bardzo mi sie podoba.

Gość imię i data

Moj mezczyzna przyszedl mnie przeprowadzac dzisiaj o 13 i byl ciagle w stanie wskazujacym. Pozniej mial kaca i byl okropnie marudny. Za kare wyslalam go na wesele do jego kolegi ;) Niech sobie troszke pocierpi, to mu przejdzie pociag do alkoholu na jakis czas. Moze wlasnie byscie po prostu wygrawerowali wasze imiona i date?

yyy... jak tak czytam wasze wypowiedzi... same pomyślcie czy napis na obrączce może być kiczowaty? :o każdy pisze od serca to co chce, napis jest po wewnętrznej stronie obrączki więc 99,99999% populacji tego świata nawet nie będzie wiedziało że coś tam na tej obrączce jest a wy jedna przez druga prawie co jest kiczem a co nie :o

ciekawe, kiedy ślub stanie się kiczem.... :o my mamy grawer : imię & data ślubu

Chyba nikt tu nic o kiczu nie mowil. Ja uwazam,ze hejki tekst nie jest w ogole kiczowaty, za to bardzo odwazny ;)

o krótszy może byc taki : "Wiedziały gały co brały" wszystko i na temat :P i się na obrączce zmieści :P

hejka ja zawsze lubilam krawczyka :) fajna piosenka, zywa. Ja chyba bede miala jakas smetna :) Tylko boje sie,ze bede tanczyc i plakac jak sie wzrusze.

moi znajomi się poznali przez internet.. ona na obrączce ma napisane Przemas82 a on ma Oligarchia_22 bo takie mieli nicki.. i wszyscy znajomi mówią że świetny pomysł bo dali to co ich połączyło.. proste, zwyczajne i piękne.. a tu jedna przed druga się przepycha w łacińskich sentencjach tak jakby naprawdę miało znaczenie co tam będzie wygrawerowane..

ej nie no, spoko ;)) przeiez ja zczaiłam, że to taki żart, tak? :) w ogóle smiesznie by było mieć taki grawer hiehieh hejakohejka w mojej wypowiedzi nie bylo kszty złosliwości tylko ubaw z Twojej wczesniejszej (TRAFIONEJ) wypowiedzi :)

Na innym topiku ktos juz powiedzial,ze polskie slowa sa bardzo dlugie i czesto mozna cos celniej i krocej ujac poslugujac sie innym jezykiem. Jezeli osoby noszace obraczke wiedzac co znaczy dana sentencja, to chyba o to chodzi.

Możesz mu wygrawerować np. napis "jak mnie zdradzisz to urwę Ci jaja!"

łaciśnki to bym może dała gdybyśmy oboje z mężem byli wykladowcami laciny, kochali ten jezyk i go rozumieli. Nie rozumiem zabardzo po jakiego grzyba ktos, kto nie zna ani jednego nawet slowa po lacisnki zgapia jakąś sentencję z jakies strony i se wali na obrączkę nie wiedzac nawet do konca, czy to dobrze jest napisane?