Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fajna madchen

kto do berlina sie wyprowadza

Polecane posty

Gość espanolka
A moze ktos planuje wyprowadzke do Hiszpanii? Przydalaby mi sie wspollokatorka:D

Gość alisa22
no nie wiem z tymi hostelami,oni przeciez maja rezerwacje na pare mcy wprzod,nie daa sie tak

Gość alisa22
ale mnie zgasilas...a tak sie cieszylam ze mam mieszkanie..

ja wlasnie z jedna forumowiczka szukamy wspollokatorki:) tez do mnie napisala tu na kafe, i jakos tak planujemy sie razem wyprowadzic:) nie wiemy czy ejszcze do gustu sobie przypadniemy, ale ja nie ejstem konfilktowa, ona pewnie tez nie wiec bedzie dobrze:)

Gość espanolka
allojzeta, a gdzie mieszkasz? Moze zbierzemy ekipe i wpadniemy do Ciebie;)

Gość espanolka
ja sie w sumie waham miedzy hiszpania, a wlochami, ale we wloszech sie chyba ostatnio nie za dobrze dzieje.

mieszkam w Umbrii (centrum Wloch). Taki mankament, ze nie jest nad morzem za to blisko jeziora. No i blisko jest ode mnie do Rzymu.

Gość alisa22
oj tam trudno,teraz i tak za pozno

no juz po ptokach neistety nastepnym razem juz cie tak nikt nie przytnie:) zazdroszcze ci ze tam juz jutro bedziesz:D

Gość ich
Mieszkalem w Berlinie ponad 20 lat ,urok to miasto mialo gdy stal mur , bylo czyste ,zadbane , malo obcokrajowcow , teraz gdy raz do roku odwiedzam stare katy widze brud , opryskliwych ludzi, drozyzne i mnostwo polakow , strach sie gdziekolwiek po polsku odezwac . Kiedys kochalem to miasto , teraz pozostaly tylko wspomnienia i garsc zdjec ,

Gość alisa22
tak jutro o 11.zebym tylko szybko nie wrocila:)

Gość alisa22
a prace mozna szybko znalezc? ja nicht sprechjen deutsch

to zycze spokojnej drogi:) mnostwo polakow? ja wlasnie bedac w berlinie przez kazdy weekend w ciagu 2 lat moze z 4 razy uslyszalam polakow a moze tak cicho byli i nie zwracali na siebie uwagi raz bylam w sklepie i ciuchy chcialam przymeirzyc, staly 2 polki mlode z przodu i morde dra na caly sklep a stoja obok siebei...

Gość alisa22
dzieki:) ja juz mowie wam dobranoc:)

Gość ich
nie wiem w jakich okolicach sie obracasz ,ja z racji mojej pracy poznalem wszystkie zakatki Berlina ,kiedys Ku-damm tetnil zyciem ,mnostwo dobrych sklepow, restauracji, kafejek ,idz tam dzisiaj ,powiewa prowincja

Gość ich
Wiec byly Berlin wschodni ,nigdy go nie lubialem Pankow- mieszka alternatywa ,rozroby krawalle biedna robotnicza dzielnica

Gość ich
i to ci sie podoba???? kwestia gustu ,wielkie miasta przyciagaja ludzi ale zycie w nich jest chalasliwe , pelne stressu ,spalin spojrz rano w U-bahn pelno ludzi spieszacych sie do pracy , prawie nikt sie nie usmiecha

Gość nuteczkaaa
fajna madchen - ile masz lat?i czy masz tam znajomych?

w sierpniu 19lat koncze znajomych nie mam byly sie odgraza ze sie tam przeprowadzi i bedzie mnie nawiedzal..:P sama bede z jedna forumowiczka:)

Gość ich
wiec przyznasz mi troche racji? Mnie to zycie tam kiedys zmeczylo , pomimo ze kochalem to miasto , teraz mam swieze powietrze ,przestrzen gory i morze ,juz nigdy nie mogl bym w miescie zyc

Gość nuteczkaaa
a jak tam z praca?nie klopot cos znalesc?