Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bmblondyn

co myślicie o naszych żołnierzach z Afganistanu?

Polecane posty

Przyznam szczerze, że ze strachu przed wojskiem zostałem inż, ale po obejrzeniu wywiadu z naszymi żołnierzami, po wypuszczeniu z aresztu na tvn24, doszłem do wniosku że to grubymi nićmi szyta prowokacja przez jakichś nawiedzonych przeciwników wojny czy pacyfistów. I tak wydaje mi się że jacyś poparańcy w swoich zboczonych umysłach woleli by widzieć tych żołnierzy w trumnach , bo wtedy byłoby tak- no czort wie jak? Zapomieli wszyscy że tam jest wojna, i jak jeden z żołnierzy powiedział z przeciwnikiem nieprzewidywalnym, a z drugiej strony \"żołnierz strzela , Pan Bóg kule nosi\" Wstyd dla Polaków za tego idiotę co nagłosnił tę sprawę, a żołnierze po powrocie do kraju siedzieli w kiciu, bo co ? BO NIE DALI SIĘ ZABIĆ?

Moja opinia jest bardzo prosta i zgodna z obowiązującymi od wieków prawami. Za działania na wojnie, pod rozkazem żołnież NIE ODPOWIADA!! Jeżeli dostał rozkaz ostrzelać wioskę, to ma ją ostrzelać, a nie zastanawiać się czy polemizować z przełożonym (taka armia została by rozniesiona w 15 min, przez pułk jazdy konnej). A za rozkazy odpowiada rozkazujący. Czyli to nie Ci biedni żołnierze powinni siedzieć w areszcie, tylko ten co wydał rozkaz!! (No chyba, że oni samowolnie ostrzelali tę wioskę, ale z tego co wiem to tak nie było).

bardzo niemiła pomarańczo, zamknij się lepiej bo z tego co napisałeś , to masz pojęcie o tym co się tam dzieje blade. A o Izraelu i Palestyńczykach nie wypowiadaj się że jeszcze bladsze masz pojęcie. Kupili sobie Izraelczycy kawał pustynii i zagospodarowali a jak Palestyńczycy zobaczyli co można zrobić to przypomieli sobie że to ich ziemie, ale za pustynię forsę wzięli, więc się przymknij.

oglądałem z uwagą wypowiedzi polskich żołnierzy i raczej nie przypominali najemnych żołdaków a ludzi o raczej wysokim morale, i nie wydaje mi się że mordowali bezbronnych wieśniaków, tym bardziej że sami są ojcami i mężami

Gość sprawa żołnierzy
chcą zginąć to niech giną (dla kasy) potem słyszymy zginął żołnierz i podają konto bleee idiotyzm

Jak można winic cycków za decyzję dowództwa?? Który żołnierz zrobił coś bez pozwolenia i rozkazu?? Naciągane szusknie winnych i oczywiście pionki dostaną po dupie! Trza było w domu siedziec a nie leciec na kasę.. Cóż takie życie tak było, jest i będzie! pozdrawiam :-)

Gość zieeeeeeeeeeeeeeeew
jak Amerykański zołnierz zgwałcił 12 letkę i zrobił się skandal to co? sadzic dowódców bo bez rozkazu tego nie zrobił? :D pieprzycie nonsensy, żołnirz dostaje rozkaz jedż na patrol a na tym patrolu może robic co mu sie podoba :) zabijać, okradać, gwałcić póki się noga nie powinie więc nie pieprzcie o rozkazach bo chyba w wojsku nie byłyście :D

Gość Amerykański żołnierz skazany
Amerykański żołnierz skazany na 110 lat więzienia za morderstwo w Iraku Za udział w porwaniu i gwałcie 14-letniej Irakijki oraz zabójstwa jej i jej krewnych sąd wojskowy w USA skazał 23-letniego szeregowego Jessiego Spielmana na 110 lat więzienia. Do morderstwa doszło w marcu 2006 r. w Mahmudii. Spielman z trójką żołnierzy wdarli się do domu 14-letniej Abir Kasim al Dżanabi, zgwałcili ją i zabili. W obawie przed zemstą żołnierze zabili też rodziców Abir i jej sześcioletnią siostrę. Wojskowa prokuratura ustaliła, że przestępstwo było zaplanowane dużo wcześniej, a rodzina Abir została wybrana, bo był w niej tylko jeden mężczyzna. Trzej uczestnicy napadu przyznali się do winy, Spielman był jednym, który się bronił. Trzech jego wspólników sąd skazał na kary pozbawienia wolności od 5 do 100 lat. Spielman został ukarany najsurowiej mimo tego, że stał na czatach i sam nie mordował. Sędzia podkreślił jednak, iż szedł on do domu, wiedząc, co zamierzają zrobić jego towarzysze. http://wyborcza.pl/1,84757,4366013.html A ILE TAKICH PRZYPADKÓW BYŁO, GNOJOW NIE WOLNO BRONIĆ BO TO ZWYKLE SKOORVYSYNY , LICZNIK MORDERSTW IM SIE OTWORZYL, CIECIE!

od tego jest sąd, jeśli amerykanie w śledztwie to stwierdzili to dobrze, ale nie zapominaj miła internautko że wojna to tylko na filmach miło wygląda i czterej pancerni z psem mogli sobie od Lenino do Berlina z pieskiem podróżować w głupawym serialu