Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allegro pomoc

sprzedalem dobry sprzet a on mi grozi!

Polecane posty

Gość allegro pomoc

Napisał(a): Witam. Sprzedałem na allegro wzmacniacz. Koleś kliknął kup teraz przyjechał oglądnął sprawdził czy działa zabrał i pojechał. (wzmacniacz przez jakies 30 dni był przezemnie używany i nie zauważyłem żadnej usterki) po godzinie kiedy dojechał do domu zadzwonił, że wzmacniacz nie działa kopie prądem i wszystkie końcówki są spalone! Jak to jest możliwe skoro ja go uzywałem przez taki okres czasu! Grozi mi zawieszeniem konta no i swoimi kolegami którzy spakują mnie do auta i wywiozą do lasu ;/ czy mam się bać?

Gość postrasz go sam
chce od Ciebie wyciągnąc kasę ,po prostu.

Gość allegro pomoc
no tak ale on teraz mowi ze juz mu wisze 300zl za to ze jechal do mnie dwa razy.... bo przyjechal za drugim razem a ze mi grozil przez tel to wezwalem swoich kolegow no i sobie stali niedaleko nas a on przyjechal i nawet nie wysiadl z auta a potem zadzwonil i powiedzial ze jumu 300zl wisze!

Gość allegro pomoc
aha no i czy on moze mi za takie cos konto zablokowac?? bo niby jak jak osobiscie sprawdzil wzmacniacz ;/

Gość allegro pomoc
koles ma jakies 20lat..... ;/ i grozi mi tym lasem... ;/ czy moze mnie podac do sadu? przeciez ja mu sprzedalem dobry wzmacniacz wszystko dzialalo sam sprawdzal!! i po godzinie nagle sie wszystko spalilo ;/

Gość u ciebie wzmacniacz
działał tak? ( jak on sprawdzał) to co cię obchodzi co stało się po drodze? może koleś się rozmyslił i teraz chce kase nie daj się i zadzwoń do niego i powiedz że zgłosisz sprawę na policję groźby są karalne

Gość wysyłaj
wszelką korespondencję do niego poprzez allegro, nigdy prywatnie W razie wiekszych nieporozumień allegro ma wgląd do tej korespondencji i spór będzie rostrzygnięty jak należy. Masz już negatywy?

Gość przyjechal - sprawdzil sam na
wlasne oczy!! byl sprawny wiec zakupil!! a teraz nich sie wali:o wydaje mi sie, ze wina lezy po jego stronie bycc moze zle uzytkowal:o byc moze specjalnie spalil badz tez.... poprostu sprzet zwinil, jesli nie przekazales mu gwarancji c zy tez jej poprostu nie miales, on powinien z sobei zdawac sprawe, co kupuje i na jakich zasadach!! nie wiem, nie ma prawa Ci grozic, bo to jest karalne...

Gość u ciebie wzmacniacz
a miałeś świadków że u ciebie działał? jak miałeś to jeszcze lepiej

Gość u ciebie wzmacniacz
mówię ci policja zraz się zainteresuje zwłaszcza tym lasem

Gość wysyłaj
to jest chyba logiczne, że jak przyjechał osobiście po odbiór, to i sprawdził, nie trzeba żadnych świadków.

Gość allegro pomoc
nie nie mam zadnego negatywa! najgorsze jest to ze wzmacniacz gral dzien w dzien... na altusach140 i ani razu sie nie wylaczyl ani nic.... przypuszczam ze zle podlaczyl glosniki pod zle wyjscia i mu sie spalilo a nawet gdyby sie przegrzal to on jak ma za wysoka temp. to soe wył. a po chwili znowu dziala ... ;/ czy ja mu musze teraz te 300zl oddac?? ja z nim gadam tylko telefonicznie. i on caly czas mi grozi !

z debilami się nie dyskutuje, skoro rozpieprzył wzmacniacz, to już jego problem, żadnej kasy kolesiowi nie wisisz. a groźby nagraj i z kopa na policję :D

Gość u ciebie wzmacniacz
ale ze świadkami lepiej bo teraz może kręcić

Gość i po sprawie
ja bym mu pokazał swoje żólte papiery i powiedział ze moge z nim do lasu jechac tylko musze do drewutni po swoj topór skoczyc:classic_cool:

Gość allegro pomoc
swiadek to jego kumpel ;/ cholera! powiedzial ze zadzwoni do tych kolesi ktorym kazal mnie "skasowac" i ze sie dogadamy jak zadzwoni wieczorem.... aha i powiedzial ze podal juz moja aukcje na komisje allegro i ze mi konto zablokuja

Gość wysyłaj
Nie odbieraj więcej od niego telefonów, a co masz mu do powiedzenia wyślij na maila poprzez allegro. Wspomnij tam koniecznie o groźbach, będzie oczywiste, że coś takiego zaistniało. Kasy nie oddawaj. Transakcja została sfinalizowana. Zaznacz też w tym mailu, że odbierał osobiście i sprawdził. Po prostu napisz do niego na maila , ale jeszcze raz powtarza poprzez allegro, wszystko to, co już mówiłeś mu osobiście czy prze telefon. Nie pokazuj, że się boisz.

Gość wysyłaj
Zanim zawieszą konto, będziesz prawdopodobnie poroszony o wyjaśnienie, ale tu nie mam pewności.

Gość ghhghjghjgh
hooja ci zablokuja:D zapewne cos zle podlaczyl i sam zniszczyl ten sprzet i teraz chce cie orznac na kase:o jak nie masz zoltych papierow ani topora tylko sie go autentycznie boisz to zawiadom policje:o jak masz tryb glosnomowiacy w telefonie to niech ktos poslucha jak on ci grozi i niech idzie z toba na policje za swiadka

Gość nagraj
rozmowę telefoniczną

Gość allegro pomoc
Witam. Według regulaminu nie możesz żądać zwrotu pieniędzy nie dałem Ci żadnej gwarancji. Wzmacniacz działał od kiedy go miałem. Zresztą odebrałeś go osobiście i sprawdziłeś na miejscu wszystko było w porządku. Nie obchodzi mnie co robiłeś z nim podczas transportu czy w domu, może nie działa przez złe użytkowanie. W dodatku groziłeś mi przez telefon (że Twoi kumple wywiozą mnie do lasu itp.) tak się nie robi tak na wszelki wypadek ja nagrałem nasze rozmowy bo to karalne a gdybyśmy się nie dogadali to pójdę z tym na policje ale myślę, że będzie ok.

Gość allegro pomoc
wyslalem mu takiego maila przez allegro.

Gość nagraj
tylko najlepiej wykręć nr i włącz nagrywanie zanim odbierze bo jesli w trakcie rozmowy (czyli np jak on do Ciebie dzwoni i odbierzesz) jest takie charakterystyczne piknięcie ze się nagrywa i z tym na policję, najlepiej jeszcze na głośnomówiące, żeby ktoś słyszał + maile przez allegro i policja się nim zajmie ale tutaj trzeba wziąć pod uwagę jak to taki chuligan, a na to wygląda to może i np dostanie zawiasy czy coś ale będzie się chciał mścić albo naśle kolegów jako na "sprzedawcę" (że sprzedałeś go policji i wtedy możesz mieć nieciekawie, ludzie są różni ;/) szczerze? to ja bym chyba ze strachu oddała ;/ chyba że wygląa na takiego lamera co więcej gada niż potrafi i świruje.. i zlależy tez czy sie boisz czy co..czy jsteś się w stanie postawić..? i znowu JAKBYŚ oddał to zeby mu nie podpasowało i żeby już Cię nie nękał..?

Gość nagraj
tzn, żeby jeszcze dalej nie próbował kasy jakiejś wyciągać? dobrze napisałeś ;)

Gość allegro pomoc
koles ma z 20 lat wyglada jak ciota jezdzi wiejsko stuningowana renowka a do mnie potem przyjechal stara bmw na gaz i nie wysiadl samochodu bo jak mi potem przez tel powiedzial nie chce mi robic siary....... wczesniej mowil ze sprzedaje tysiace rzeczy na allegro a z tego co widzialem ma 23 komentarze.... ;/

Gość wysyłaj
mniej więcej ok i teraz cierpliwie czekaj Coś mi się wydaje, że on cofnie się z dupą w tył

Gość allegro pomoc
gorzej bedzie jak przyjedzie z jakimis kumplami ... bo mowil ze totakie swiry ze odrazu mi karza dol kopac w lesie i ze on ta sprawa sie juz nie zajmuje.... i ze po co mi bylo takich klopotow sobie robic.... aha czy jest jakas komisja na allegro..