Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lhlkhkhkg

Mąż chce żebym poszła gdzieś do pracy w 5 miesiącu...

Polecane posty

Gość lhlkhkhkg

Czy to dobry pomysł? Chce żebym pracowała gdzieś dorywczo albo do sklepu np. odzieżowego. Chcemy wziąć kredyt na budowę domu a dzidziuś w drodze. Trochę mnie to przeraża żeby iść kelnerować na wesela co sobotę albo pracować w sklepie i rozładowywać towary... Nie mam jeszcze brzuszka, troszkę go widać ale na zdrowy rozsądek nikt mnie nie przyjmie w ciąży nawet na czarno. Szkoda mi go bo sam się zacharowywuje dyżurami 24/24 i prawie nie ma go w domu. Co myślicie?

jesli ciaza przebiega prawidlowo i nie jest zagrozona to nie widze powodu bys nie mogla pracowac. W koncu ciaza to nie choroba.

Gość lhlkhkhkg
nie studiowałam i teraz właśnie skończyłam

Gość możesz sobie znaleźć LEKKĄ
pracę gdzie nie będziesz musiała się przemęczać. Od chodzenia nic się jeszcze nie stało. Ale musisz się oszczędzać i najlepiej w normalnych godzinach tak żebyś nie chodziła niewyspana.

Gość lhlkhkhkg
no właśnie zachodzę w głowę, gdzie mogłabym iść. Pracowałam wczesniej na weselach w hotelu ale to bardzo ciezka praca w dodatku 29 godzin z 2 godzinna przrwą także to chyba odpada...

Gość no cóż mi się wydaje
że troszkę za późno na takie decyzje. Trzeba było iść do pacy przed zajściem w ciąże. 5 mc to już dość zaawansowana ciąża i ciężka fizyczna praca jej na pewno nie posłóży. Po za tym kto cię przyjmie do pracy w sklepie w 5 mc? Mąż musi wytrzymać jescze te parę mc, a później przecież możesz iść do pracy. A kredyt na budowę weźcie dopiero jak wasza sytuacja materailna się ustabilizuje. Pozdrawiam.

ciąża to nie choroba - jak mnie wkurzają takie baby ;/ przeciez jest stres w pracy a każdy stres źle wpływa na dziecko!!! chcesz urodzić autorko dziecko z zaburzeniem psychoruchowym??? wiadomo, że nie, więc się nie stresuj!!!

Gość mariolka321
ja bym nie poszła! Ciekawe czy by sam poszedl jakby byl w 5 mies. A najgorsze przed Toba! Bole nog, kregosłupa! Powinnas odpoczywac.

a wogóle to jak skończyłaś studia to szukaj lepszej pracy niż kelnerowanie na weselach czy praca w sklepie. Do tego nie trzeba mieć wykształcenia.

możesz sobie znaleźć LEKKĄ============ wyluzuj kobieto. babe masz w nosie :P

tylko, że kredyt mogą niższy dostać. teraz jest tylko .żona na utrzymaniu męża, a później będzie dziecko i kredyt będzie niższy. chyba, że pójdzie do pracy. ale dziecko powinno być wychowywane przez rodziców a nie podrzucane. jeśli chce to może mąż zostać z dzieckiem a ona iść do pracy albo odwrotnie. byle do 7r.z. żeby dziecka nie podrzucać tylko samemu wychowywać. później jest szkoła to można znaleźć pracę w dogodnych warunkach zeby być już jak dziecko wróci ze szkoły.

Gość lhlkhkhkg
No właśnie, że wcześniej nie dałam rady iść do pracy bo studiowałam dziennie. Teraz z tym kredytem to mamy problem bo chcemy go wziąć na teściową która pracuje za granicą i wykazuje duże dochody. A bedzie tam pracowac tylko do konca roku... Mąż nie dostanie tak dużego kredytu ponieaż pracuje na 1/2 etatu ( tak naprawdę na 2 etaty) ale jak zwykle w polsce tak na umowie musi być i koniec. Mam cholerne poczucie winy i chyba muszę się gdzieś wybrać do pracy przynajmniej na miesiąc dwa

Gość lhlkhkhkg
a moje studia wykluczają pracę w ciąży - ratownik medyczny...

hhahahaha, chyba się z choinki urwałaś....do 7 roku życia nie pracować? ??? i być na utrzymaniu męża? chyba bym na głowę dostała. Ok do 3 roku życia dziecka to jeszcze za nim pójdzie do przedszkola. Poza tym 3/4 ludzzkości pewnie była wychowywana dorywczo przez babcię i jakoś świat się nie zawalił:p

dziewczyno nie daj się wkręcić na kredyt z teściową nigdy w życiu!!!!!!!!!

Gość lhlkhkhkg
solar--- wiem ale albo kredyt i wlasny kat albo mieszkanie teściami.A takich upierdliwców nie zyczę nikomu

Ja tam pracowałam do 2 tygodni przed porodem i w sumie chwalę sobie tą decyzję. A nie mogłabyś po prostu korepetycji udzielać? Mój kolega udziela tylko w sobotę 3 dziewczynom, a ma z tego 500zł miesięcznie. 30 zł za godzinę bierze, każda siedzi u niego 1-1,5 godziny i tak jakoś wychodzi :) Za 3-4,5 godziny pracy raz w tygodniu.

Wspólczuję ciężka decyzja przed tobą, ale pamiętaj że dobro dziecka jest naważniejsze. Posiedź w domu, a później idź do pracy w swoim zawodzie. Kredyt na dom to chyba ogrone zobowiązanie miesięczne, prawda? Ale chyba zaczyna się go spłącać dopiero po wybudowaniu domu? Więc i tak będziesz musiała iść do pracy, ale nie teraz.

Gość lhlkhkhkg
Dziękuję wam...Spróbuję coś znaleźć może na recepcję do hotelu...Myślałam o stażu w jakimś urzędzie ale ciąża chyba to wyklucza. Fakt nie placą za wiele jakies 500 zl ale zawsze to coś i praca za biurkiem... Popytam w urzędzie pracy. Dzięki serdeczne trzymajcie sie cieplo

Gość 546565656456
do pracy w ciąży i to fizycznej nie polecam.Do jakiejś normalnej tzn.biurowej to tak.

Gość madzia23niemcy
ale masz glupiego meza ja jestem w 5 tygodniu i pracowac nie musze :) rzuc go jeszcze dziecko stracisz przez te pare groszy to sa wlasnie polscy faceci tylko kasa sie liczy nawet zone w ciazy do roboty wysla naszczescie ja mam meza niemca i nie musze pracowac:)

Gość monikaaaaaaaaa
jestem w 5 tygodniu ciąży, i jutro idę poszukac pracy z umową \"o pracę\", ponieważ do tej pory pracowałam na umowie o zlecenie, słyszałam że jesli przepracuję minimum miesiąc na umowie o prace to nalezy mi się zasiłek macierzyński, ale pogubiłam sie bo podobno teraz wszędzie jest 3 miesiące takiej umowy o pracę próbnej, czyli muszę przepracować te 3 miesiące? pomózcie

Pierwsza rzecz - nikt nie przyjmie Cię do pracy w 5 miesiącu. Nawet jeśli pójdziesz do pracy to Twoje dochody i tak nie zmianią waszej sytuacji kredytowej - banki żądają mnóstwa zaświadczeń - od kiedy esteś zatrudniona, ile zarabiasz ( PIT z ubiegłego roku podatkowego), na jaki czas została zawarta umowa itd ... czyli prócz tego ze przyniesiesz do domu troche pieniędzy to nic nie zmieni ( chybaże od razu dostaniesz umowę na czas nieokreślony). Po drugie - pomysł z recepcją tez nie przejdzie - ona wiąże sie z pracą nocną (co w ciązy jest zabronione kodeksem pracy) oraz długimi zmianami - zazwyczaj recepcjoniści pracują po 12 lub 24 godz. co również wyklucza kodeks. Poza tym wbrew pozorom to nie jest łatwa i przyjemna praca - MNÓSTWO stresu i roboty od cholery, więc jeśli chcesz koniecznie pracować w hotelu wybieraj te maleńkie bo tam jest trochę inaczej ( co niekoniecznie znacy lepiej - sprzątanie pokoi, przygotowywanie śniadań ) w dużych z koleji non stop robota przy gościach - a niektórzy potrafią być okropni. Więc zastanów sie dobrze, czy nie warto poczekać z tym pójściem do pracy pozdrawiam

Gość mama smoka
Zgadzam sie z przedmówczynią. A tak poza tym, to upłynie trochę czasu zanim byś znalazła pracę. Partner powinien to zrozumieć, że jeszcze sporo miesięcy posiedzisz w domu. Nie martw się wiele osób boryka się z podobnymi problemami, ba... mają jeszcze gorsze :)

Gość paulinka4dss
mi facet nie pozwolilby pracowac mi w ciazy, teraz jestem po i tez mi nie pozwala

Gość zalosne jestecie
potraficie tylko dzieciaka zrobic, apotem wielkie zdziwienie ze barka zdolnosci kredytowej ,skoro tylko maz zarabia na cala rodzine.obudzcie sie,jestescie tylko zwyklymi pasozytami. A najlepsze sa te co siedza w domu z bachorem po kilka lati nie laska ruszyc wielkiej dupy do pracy.trzeba bylo myslec glowa a nie dupa i wpierw myslec o dachu nad glowa a potem myslec o robieniu dzieciaka. Btw- nie wiem na co autorce te studia skoro jak widac po jej poziomie ortogragii reprezentuje tę czesc przyglupow,ktorzy jakos przeslizguja sie przez studia. rzeczywiscie tylko an kwoke sie nadajesz ,siedziec w chalupie i rodzic dzieci, a mezulek pod 20 godzin na dobe niech zapierdala zeby te 1500 uciułac, Smiech na sali

Gość śmiech całą salę ogarnia
po przeczytaniu twojego postu, autorze powyżej. Ale nie pomyślałeś o tym, że nie wszyscy myślą takimi kategoriami co ty. Dla wielu mężczyzn, jeśli nie potrafią zarobić na swoją rodzinę to szczyt porażki życiowej. To, że ty wolisz wygonić do roboty kobietę w ciąży nie znaczy, że każdy tak chce. Są również prawdziwi mężczyźni, a nie nieudacznicy, którzy spokojnie zarobią na swoją rodzinę, a jeśli nie - nie zakładają jej. Może wyniosłaś ten pogląd z domu, bo matka musiała zaharowywać się żeby dorobić do cieniutkiej wypłaty ojca - nie wiem. Jednak twierdzę, że z takim plebsem nigdy się bogatszy nie dogada. Nic więcej nie mam do powiedzenia, bo nie zamierzam wchodzić w dłuższe dyskusje z tobą. Nie reprezentujesz sobą nic oprócz negatywnych cech Polaków: chciwość, zawiść, zazdrość.