Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moleenka

zmartwienie

Polecane posty

Gość moleenka

mam taki problem.Spoźnia mi sie okres. Dzis jest 39 dzien cyklu. Zazwyczaj okres mam w 30-34 dzien. Czuje bol w podbrzuszu, w jajnikach, coś jak kłucie. Nie wiem czy mogę być w ciązy bo kochałam się 20 dnia cyklu, więc szanse mało prawdopodobne (niestety). Test ciązowy zrobiłam sobie w 34 dniu cyklu i nic nie wyszlo. Skoro w ciązy nie jestem to co znaczą te bóle. Martwię się, trochę czytałam na forum o jakiś torbielach itd.

Gość Koralowa987
to kłucie może oznaczać zbliżający sie okres, czasami sie zdarza przecież,że sie spóźnia. Powodem mogą być upały, choroba, branie leków itp. Jesli test wyszedł ujemny, to chyba nie masz sie czym przejmować.

Gość pauliiniuusiaaa
Że co????!! 20 dc w 34 dniowym cyklu to małe prawdopodobieństwo ciąży? A wiesz kiedy jest owulacja??? 14 dni przed terminem nastepnej miesiączki (teoretycznie). Nie w połowie cyklu- bo w połowie cyklu to owulacje mają dzioewczyny,których cykle trwają 28 dni. 28-14=14 -idealnie połowa, ALE W CYKLU 28-DNIOWYM! Wszędzie jest napisane,że w połowie cyklu owulacja,bo jako średnią długość trwania cyklu lekarze obrali 28 dni. Więc był to u Ciebie dzień płodny, JEŚLI OWULACJA SIĘ NIE PRZESUNĘŁA,A CYKL TRWAŁBY 34 DNI. 34-14=20dzień cyklu. Test może się pomylił,a a może po prostu to nie ten czas na dzidzie i do zapłodnienia nie doszło. Pozdrawiam

a na przyszlosc polecam antykoncecpje, skoro nie chcesz jeszcze dzidziusia ;)

aaa przepraszam napisalas w nawiazie -niestety- a wiec chcesz :) moja rada wyluzuj sie i nie mysl tak o ciazy, bo wtedy jakos tak ciezko o ciaze

Wcale nie jest to mało prawdopodobne. owulacja występuje na 12-16 dni przed miesiączką czyli w cyklu 30-34 przedział w którym może nastąpić owulacja, to od 14 do 22 dc. Pamiętając, że dni płodne to także wcześniejsze dni i doba po owulacji.To wszystko statystyka, bo faza przedowulacyjna jest ruchoma dowolnie i może się przesuwać, tylko faza poowulacyjna jest stała.Wykonaj test ponownie. 14 dni po stosunku mogło być za wcześnie, plemniki mogą pożyć w szyjce nawet do 7 dni zanim dojdzie do zapłodnienia.